07-05-07

Woahaha!

Gisteren dus Dwars door Brugge. Ik had gelezen dat er heel wat meer deelnemers waren dan de vorige jaren, dus moest ik zeker vroeg genoeg vertrekken. Na wat misrijden en zoeken naar een parkeerplaats was ik uiteindelijk een uurtje voor de start omgekleed. Toen nog wat gezocht naar rode blog T-shirts maar niet gevonden. Een van de volgende lopen zal ik me wel eens 'presenteren'.

Om kwart na 2 stond ik aan de start te wachten. In Brugge werken ze niet met het Championchip systeem dus kun je al wat tijd verliezen vooraleer je de start passeert (ga terug langs START, u ontvangt geen geld). Het was mijn bedoeling om van bij de start mij nog een beetje in te houden, maar niet te veel. Als ik mij zou 'doodlopen' dan liever in Brugge dan in Brussel. Het was een test om te weten waar ik sta en als je dan te voorzichtig bent weet je het nog steeds niet. Maar ik wilde dus onder mijn vorige tijd duiken: 1u14min27sec.

Direct na de start was ik goed weg, een mooi tempo voor de eerste 2 kilometers. Dan begon mijn hartslag boven de 170 te gaan, en kreeg ik het al lastiger. Zware ademhaling, en de blik op de weg gericht. Misschien moest ik toch wat inhouden. Maar dan verkeek ik misschien de kans op een (voor mij) goede tijd, ik was toch niet gekomen om door de winkelstraten te slenteren? Gelukkig kende ik het parcours volledig uit mijn hoofd thanks to mapmyrun, en wist ik waar het lastig zou worden. De organisatie had de kilometeraanduiding ook perfect verzorgd, waarvoor dank. Dat helpt ne mens toch wel. De eerste 5 kilometer kwam ik door in... 22 minuten 30 seconden! Zo rap had ik nog nooit een 5 kilometer gelopen, maar nu werd het mij duidelijk dat het vooral een kwestie van volhouden zou worden. De snelheid zat goed, maar ik had meer dan anders op uithouding getraind om geen terugval te hebben. 2 jaar geleden liep ik de eerste 5 km ook in 23 min, 10 km in 48 min om dan een terugval te hebben.

Maar nu bleef ik gestaag mijn tempo behouden. En als ik dan nog aanmoedigingen kreeg van mijn moeder en hare vriend langs de kant van de weg, zette ik mijn verstand weer op nul en bleef in mijn tempo. Ik had het nog behoorlijk zwaar tot aan het keerpunt waar je de vesten verlaat en Brugge stad binnenduikelt. Vanaf daar gaat het soms licht bergaf en loop je meer door kleinere straten. En dan over de grote markt, wat ook een belevenis is. Kilometer na kilometer bekeek ik mijn tijd en het bleek dat ik gestaag liep aan 4min30sec per kilometer. Zo goed als geen snelheidsverval dus! De 10 kilometer kwam ik dan door in 45min30sec, dus heel dicht bij mijn doelstelling van 45min die ik binnnen 7 weken wil lopen. De tweede 5 km dus gelopen in 23 minuten, super voor mij. Dan begon ik al naarstig te rekenen naar mijn mogelijke eindtijd. Zelfs met een klopke zou ik onder mijn vorige tijd duiken. Ik had 29 minuten voor 4,3 kilometer. Een versnelling zat er niet meer in, maar het klopke bleef ook uit. Ik behield mijn snelheid om uiteindelijk te finishen in... 1 uur 05 minuten. Op mijn uurwerk bleef ik er net onder, tuurlijk zat ik op de officiële klok er net boven, maar allé ik ben ongelofelijk content.

Nu nog wachten tot morgen om mijn officiële uitslag en mijn rangschikking te zien. Maar mijn voorbereidingen brengen op. Mijn doelstelling voor de 20 km van Brussel (1u45) lijkt me binnen bereik.

 

07:42 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Knappe prestaties je hebt dat heel goed gedaan. Alweer zo'n snel lopende blogger. Welkom in het team.

Gepost door: Geert | 07-05-07

Brussel Mooie tijd, hoor. Brussel wordt een fluitje van een cent... We moeten bij elkaar gelopen hebben rond het 5-kilometerpunt want ik ben daar ook doorgekomen in 22'30".

Gepost door: Harmsie | 07-05-07

Knap Mooie tijd. Met die tijd kan 1u45 in Brussel geen probleem zijn. Misschien tot in Brussel.

Gepost door: Yves | 07-05-07

welkom ! ... in blogland...
Brussel 20km wordt lastig om pr te lopen vrees ik ?? Met 25000 deelnemers zal het parcours nog meer gevuld zijn als in A'pen of Brugge.

maar je hebt het wel schitterend gedaan in Brugge. Met wat ik gelopen heb ik Brugge aan tempo... veronderstel ik dat ik volgend jaar geen pr kan lopen... grijns.

Gepost door: Els | 07-05-07

gewoonweg super, Fré ! mooie tijd gelopen : een dik nieuw PR !
Je zal er zonder twijfel ook in Bxl een lap op kunnen geven.. Greets,

Gepost door: Steven | 07-05-07

Mooi!!
Ik hoop ook ooit zo'n mooie prestaties te kunnen voorleggen!

Gepost door: Lime | 07-05-07

Niet moeilijk .... Dat wij jou niet gezien hebben ,z'on snelheid ;-) knap hoor ! Dikke proficiat !!!!

Gepost door: katrien r | 08-05-07

Ik wil de vreugde niet dempen maar vergeet niet dat brugge officieel 15 maar in werkelijkheid 14.3 km is, en brussel officieel 20 maar in werkelijkheid 20.8 km is, dus dat scheelt al vlg een minuutje of 3-4 ....

Gepost door: Lieven | 08-05-07

@Lieven: I know, en het parcours is ook een stuk lastiger. Dat betekent dat ik de laatste 6.5 kilometer in 40 minuten zou moeten lopen, gesteld dat ik de eerste even goed loop. Zondag had ik het gevoel dat die laatste 6.5 er wel inzaten in die tijd.
Vergeet ook niet dat er nog 3 trainingsweken zijn ;)

Gepost door: Fré | 08-05-07

De commentaren zijn gesloten.