17-05-07

tractus iliotibialis-frictiesyndroom

Gisteravond was de wekelijkse training met collega's. Aangezien mijn baas per sé nog eens boven de 10 km wilde geraken om vertrouwen op te doen voor de 20 van Brussel, heb ik hem wat 'gehaasd'. We hebben uiteindelijk zo'n 11,7 km gelopen in 1u09, mijn hartslag bleef in het begin onder de 140 hangen maar op de terugweg was er tegenwind dus bleef mijn HF rond de 150. Maar het voelde goed om op het gemakske met een lage hartslag te lopen.

Temeer omdat ik sinds zaterdagavond na mijn lange duurloop wat last had van tractus iliotibialis-frictiesyndroom, wat pijn aan de pees aan de buitenzijde van de knie (http://www.hardloopschema.nl/?p=tools&cat=blessuretop...). Ik heb wel een idee hoe het komt: vrijdag een snelheidstraining gedaan en normaal gezien volgt dan een dag rust maar door de voorspelde regen op zondag deed ik mijn duurloop toch op zaterdag. Met wat pijn als gevolg. Maandag begon de pijn wat terug na de snelheidstraining. Gisteren voelde het eerst nog wat stram aan, maar na de rustige loop voelde ik het zo goed als niet meer. Nog wat specifiek gestretcht te hebben (http://www.hardloopschema.nl/?p=tools&cat=rekken#bbbu...) lijkt dit vanmorgen verdwenen.

Voor alle zekerheid zou ik in Gent ook best niet alles uit de kast halen (niet dat er bij mij zo veel inzit, maar kom). En gelukkig heeft mijn vroegere loopvriend me gisteren bevestigd dat hij meeloopt in de Stadsloop. Dat wil zeggen dat ik hem zal 'hazen' om waarschijnlijk binnen te komen in een tijd van 50 à 52 minuten. Dus een behoorlijk rustige loop voor mij, en niet te belastend voor mijn pezen. Dit zal waarschijnlijk de eerste loop worden voor mij waar ik aan sightseeing kan doen en genieten van alles rond de wedstrijd, zonder veel af te zien. Ik zie er naar uit!

Ik zal eens goed rondkijken naar rode weblog t-shirts maar spijtig genoeg ken ik nog niemand. Ik kan toch maar moeilijk aan de mensen vragen 'en wie ben jij?'. De weblogs overlopen en wat gezichten in mijn hoofd prenten en namen onthouden kan misschien helpen, ik zal wel zien.

11,7 km in 1u09 oftewel 10,2 km/u

07:09 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Kom eens in Brussel naar de plaats van afspraak voor de start. Dan leer je zeker wat volk kennen.

Gepost door: Yves | 17-05-07

De commentaren zijn gesloten.