17-05-07

Training

Voor mij was het dus inderdaad een training. De vriend liep de eerste kilometers niet slecht, de 4 kilometer gepasseerd in 20 minuten. Maar dan begon zijn slechte uithouding hem parten te spelen. 5 kilometer in 26 minuten, dus de 5de kilometer was al een minuut trager. Zijn vat was af. Ondanks al mijn aanmoedigingen ging het van kwaad naar erger. Tot vorig jaar liepen we regelmatig samen en liepen we beiden rond de 48 minuten op de 10 kilometer. Nu had hij de snelheid en het tempogevoel wel nog, maar niet meer de uithouding.

Al de hele wedstrijd kriebelde het bij mij om te versnellen. Na 7,5 kilometer ging ik er voor de Coupure vandoor in een voor mij heel snel tempo. Doordat we al zo ver afgezakt waren, moest ik heel wat lopers zig-zag inhalen, ik had dan ook een paar keer een bijna-botsing. Sorry daarvoor bij alle betrokkenen. De 8 kilometer kwam ik door in 42,5 minuten, de 9 kilometer in 46,5 minuten, 10 kilometer in 50,5 minuten om te finishen in 52,5 minuten. Dus de laatste 3 kilometer kunnen afleggen aan een tempo van 4 min/km!

Een andere vriend was wel in het tempo van de eerste 4 kilometer gebleven om te finishen in 50 minuten, deze had ik nog bijna ingehaald. Mijn loopbuddy finishte uiteindelijk in 59,5 minuten. Ik ben eens benieuwd hoeveel mensen ik nog inhaalde in die laatste 3 kilometer, ik zal zien hoeveel mensen er zitten tussen mij uitslag en de zijne. Al bij al een behoorlijke trainingsloop met een leuk snel slot.

10,4 km in 52,5 minuten oftewel net 12 km/u

21:32 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Ola !!! das dik in orde hé , dikke proficiat ;-)))

Gepost door: katrien r | 17-05-07

jawadde nog een stevige eindsprint van 3 km gedaan en knap geëindigd. Jammer voor je loopbuddy dat het voor hem niet zo goed gegaan is...

Gepost door: Ruthje | 18-05-07

Ja dadde Nog zo'n snelle blogger erbij, binnenkort kunnen we met een ganse groep aan 4min/km lopen... Sterk hoor

Gepost door: Achieltje | 18-05-07

knap zenne, Fré ! zo op het einde kunnen versnellen, dat zit wel snor met je conditie - wat je nieuwe PR op de watersportbaan trouwens nog maar 's bewees ! Geen zotte dingen doen deze laatste week voor Bxl en daar een knaller van een tijd lopen... ik duim alvast voor je hoor. Greets,

Gepost door: Steven | 19-05-07

De commentaren zijn gesloten.