28-05-07

20km van Brussel

Gisteren met ons loopgroepje van het werk vertrokken naar de start van de 20km van Brussel. Ik had nog min of meer afgesproken aan de hond met de webloglopers om het T-shirt van Steven op te halen bij Julie. Maar tegen dat we van de bus aan het park passeerden, was het voor ons al tijd om in ons startvak plaats te nemen. Heel spijtig, ik had de mensen graag ontmoet. Het was niet te doen om de bende van mijn werk efkes alleen te laten en dan heel vlug over en weer te lopen. Maar in Torhout zal ik er zijn, beloofd!

De wedstrijd zelf dan. Ik ging voor een tijd van 1u45min en ik had mij ingeschreven voor de hazen van SPA, voor een tijd van 1u40min. Mochten ze te rap lopen, zou ik ze al snel laten gaan. Ik zag deze hazen met hun ballonnen een stukje achter mij starten, niet te ver. Een aantal van mijn collega's wilden ongeveer dezelfde tijd lopen dus konden we samen starten.

De start verliep voor mij vrij goed, de eerste 5 kilometer doorgekomen in 24 minuten. De hartslag zat goed, het ritme zat goed en de moraal zat goed. De collega die nog bij me liep kon het starttempo niet zo goed meer aan en liet me gaan. Het is een wat oudere man en een echte diesel, geen verval en loopt soms de tweede helft rapper dan de eerste. Na 10 kilometer had ik 49 minuten, onder mijn schema dus. Ik rekende op 50 minuten de eerste 10 km en 55 minuten de volgende 10.

Na een kilometer of 11 begon ik af te zien, de snelheid begon te zakken. Gelukkig ging het bergaf en hier had ik ook op gerekend. Tijdens de bergaf het verstand op nul zetten en laten meedrijven tot aan de voet van de Tervurenlaan. De zwaarste kilometers waren voor mij nog voor de Tervurenlaan, ergens rond de 14de kilometer. En net toen stak de collega (den diesel) mij terug voorbij. Niet erg, hij ging voor een tijd onder 1u40min. De Tervurenlaan op het gemak begonnen, en goed halfweg staken de tempohazen van SPA van 1u40min mij voorbij. Dus niet zo slecht! Mijn doel was haalbaar!

En verdorie, in plaats van recht naar de aankomst zit er op het einde nog een stomme lus in het parcours, dat deed me toch wel pijn. Maar uiteindelijk gefinisht in... 1 uur 40 minuten 37 seconden!!! Dus ruimschoots binnen mijn doelstelling! Den dezen hier ongelofelijk content!

Na de wedstrijd weer niet aan den hond geraakt door al het volk. Onze bus stond aan de andere kant en daar hadden we afgesproken na de wedstrijd met de collega's.

Gefinisht rond de 6000ste:

NumberLastnameFirstnameTime 10kmTimeM/FRankClubZipCity
4890 AMPEFREDERIK0:47:341:40:37M6093BRUSSELS AIRPORT9800DEINZE

20 km in 1u40m37s oftewel 12 km/u

08:02 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

knap proficiat Fré, ruim onder je doel geëindigd en dat in de drukte en op dat zware parcours! Proficiat!

Gepost door: Ruthje | 28-05-07

Knap gelopen Fré. We zien elkaar nog wel bij een volgende gelegenheid zenne. Er komen er nog genoeg.

Gepost door: Yves | 28-05-07

dikke proficiat! Wat een knappe tijd gelopen op dit toch wel zwaar parcours! Heel sterke prestatie, proficiat!

Gepost door: Dirk | 28-05-07

Mooi Knap gelopen Fré en goed je wedstrijd opgedeeld. Dikke proficiat met je prestatie !

Gepost door: philippe | 29-05-07

nen dikke proficiat, Fré ! mooie tijd op een zwaar parcours, in moeilijke omstandigheden ! De zware trainingen hebben duidelijk geloond hé. Het t-shirt is richting Brugge meegekomen hoor, moet het nu enkel nog afhalen bij Ginette. Greets, en geniet van je knalprestatie de komende dagen.

Gepost door: Steven | 29-05-07

schone tijd proficiat das klasse é ;-)

Gepost door: katrien r | 29-05-07

den hond ... daar zijn we ook niet aan geraakt.
Knap gelopen. Ik zal het je niet nadoen.

Gepost door: Els | 30-05-07

De commentaren zijn gesloten.