28-05-07

20km van Brussel

Gisteren met ons loopgroepje van het werk vertrokken naar de start van de 20km van Brussel. Ik had nog min of meer afgesproken aan de hond met de webloglopers om het T-shirt van Steven op te halen bij Julie. Maar tegen dat we van de bus aan het park passeerden, was het voor ons al tijd om in ons startvak plaats te nemen. Heel spijtig, ik had de mensen graag ontmoet. Het was niet te doen om de bende van mijn werk efkes alleen te laten en dan heel vlug over en weer te lopen. Maar in Torhout zal ik er zijn, beloofd!

De wedstrijd zelf dan. Ik ging voor een tijd van 1u45min en ik had mij ingeschreven voor de hazen van SPA, voor een tijd van 1u40min. Mochten ze te rap lopen, zou ik ze al snel laten gaan. Ik zag deze hazen met hun ballonnen een stukje achter mij starten, niet te ver. Een aantal van mijn collega's wilden ongeveer dezelfde tijd lopen dus konden we samen starten.

De start verliep voor mij vrij goed, de eerste 5 kilometer doorgekomen in 24 minuten. De hartslag zat goed, het ritme zat goed en de moraal zat goed. De collega die nog bij me liep kon het starttempo niet zo goed meer aan en liet me gaan. Het is een wat oudere man en een echte diesel, geen verval en loopt soms de tweede helft rapper dan de eerste. Na 10 kilometer had ik 49 minuten, onder mijn schema dus. Ik rekende op 50 minuten de eerste 10 km en 55 minuten de volgende 10.

Na een kilometer of 11 begon ik af te zien, de snelheid begon te zakken. Gelukkig ging het bergaf en hier had ik ook op gerekend. Tijdens de bergaf het verstand op nul zetten en laten meedrijven tot aan de voet van de Tervurenlaan. De zwaarste kilometers waren voor mij nog voor de Tervurenlaan, ergens rond de 14de kilometer. En net toen stak de collega (den diesel) mij terug voorbij. Niet erg, hij ging voor een tijd onder 1u40min. De Tervurenlaan op het gemak begonnen, en goed halfweg staken de tempohazen van SPA van 1u40min mij voorbij. Dus niet zo slecht! Mijn doel was haalbaar!

En verdorie, in plaats van recht naar de aankomst zit er op het einde nog een stomme lus in het parcours, dat deed me toch wel pijn. Maar uiteindelijk gefinisht in... 1 uur 40 minuten 37 seconden!!! Dus ruimschoots binnen mijn doelstelling! Den dezen hier ongelofelijk content!

Na de wedstrijd weer niet aan den hond geraakt door al het volk. Onze bus stond aan de andere kant en daar hadden we afgesproken na de wedstrijd met de collega's.

Gefinisht rond de 6000ste:

NumberLastnameFirstnameTime 10kmTimeM/FRankClubZipCity
4890 AMPEFREDERIK0:47:341:40:37M6093BRUSSELS AIRPORT9800DEINZE

20 km in 1u40m37s oftewel 12 km/u

08:02 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

24-05-07

Nog 2

Dinsdag over de middag een fartlekske van een half uur gedaan op de loopband, ging wel goed. En gisteravond de wekelijkse training met het werk. Ons vast parcours van 10,8 kilometer afgelegd in 55,5 minuten. Maar het was warm, echt warm. Volgens mij kwam het daardoor dat ik een hoge hartslag had, het liep niet echt goed. De 4 dagen rust voor zondag zijn welgekomen!

5,25 kilometer in 30 minuten oftewel 10,5 km/u

10,8 kilometer in 55,5 minuten oftewel 11,7 km/u

15:39 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

21-05-07

Toch

Toch weer 5 kilometer gelopen. Ik heb over de middag een bezoekje gebracht aan de Decathlon, ik had namelijk koolhydraten nodig. 't Is te zeggen, een sportdrank met maltodextrose and such, een beetje à la Carbo Load. En nu ik toch naar daar ging, heb ik meteen nieuwe loopschoenen gekocht.

Mijn oude Asics Gel 1090 gingen al 4 jaar en 1000 kilometer mee. Ik heb ook Nike Air Pegasus, maar daar was ik al vanaf het begin minder tevreden mee. Ze voelen zwaarder aan en zitten minder gemakkelijk. Het afrollen verloopt ook stroever. Maar om af te wisselen valt het goed mee. En nu heb ik terug Asics gekocht, Gel 2120. Nee, ik ga er niet mee lopen in Brussel maar ik wilde er toch al wat mee trainen. En ze voelen direct goed! Jihaa!

5 kilometer in 30 minuten oftewel 10 km/u

20:59 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

20-05-07

Laatste test

Vanmorgen de laatste lange training gedaan voor Brussel. Mijn vrouwtje vond het weer mooi genoeg om mee te fietsen, met de kleine in het kinderzitje (en de tweede kleine in de buik). Ik had op map my run een parcours van 16 kilometer uitgestippeld en gisteren hadden we dit al met de wagen verkend. Allemaal boerenwegels vlak bij ons huis langs voor ons onbekende gehuchtjes. Heel leuk.

Na mijn trainingen deze week en de voetbalmatch vrijdagavond was ik absoluut nog niet gerecupereerd, en dat voelde ik ook wel de eerste kilometers. Toch de eerste 5 km afgelegd in 25 minuten, perfect op schema voor Brussel. Blijkbaar loop ik toch rapper als er publiek bij is ;) Na een kilometer of 8 begon het naar mijn gevoel wat vlotter te lopen, ik kwam de 10 km door in 51,5 minuten. De laatste 2 kilometer nog wat kunnen versnellen om de 16 km te eindigen in 1uur, 21 minuten en een halve. Als ik in Brussel hetzelfde doe, en na 16 km nog even goed zit dan ziet het er goed uit.

A propos, ik heb terug een startnummer voor Brussel over. Iemand geïnteresseerd? Mail naar frederikampe@hotmail.com

16 kilometer in 1u21m30s oftwel 11,8 km/u

12:53 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

19-05-07

Rustdag vandaag

Vandaag een dagje rust. Gisteravond had ik de laatste minivoetbalmatch van het seizoen in de Topsporthal Gent. En dan loop ik altijd eerst rond de Watersportbaan, voor mij is dat het ideale ijkpunt. Hoeveel rondes ik daar al afgelegd heb...

En dus gisteren vertrok ik voor een rustig rondje, een 'herstelloop' na de Stadsloop. Maar zoals zo vaak aan de Watersportbaan kriebelde het al heel vlug om andere lopers in te halen en aldus een snellere ronde te lopen. Na een goede 3 kilometer kreeg ik het lastig maar ik verbeterde wel mijn Watersportbaan PR met bijna een minuut!

5 kilometer in 21 minuten 55 seconden oftewel 13,7 km/u

08:25 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

18-05-07

Rangschikking

De rangschikking van de Stadsloop Gent is bekend:

RANG

STARTNUMMER

TIJD

NAAM

VOORNAAM

WOONPLAATS

SEX

1500

884

0:53:56

AMPE 

FREDERIK 

DEINZE

M

Er is dus anderhalve minuut verschil tussen de officiële en de geregistreerde tijd, dat kan kloppen. Bij de start stonden we al redelijk ver. Mijne loopvriend kwam uiteindelijk binnen in een tijd van 1:00:40, op een 2471ste plaats. Dus 1000 lopers tussen hem en mij. Stel dat er nog een stuk of 300 hem inhaalden, dan wil dat zeggen dat ik er nog 700 inhaalde in de laatste 3 kilometer. 'k Ben uiteindelijk nog content van mijn plaats, gezien het wedstrijdverloop. Ik begin een beetje vertrouwen te hebben voor Brussel, ik had immers niet naar deze wedstrijd toegeleefd en een halve dag ervoor nog een training van 11 kilometer gedaan.

13:53 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-05-07

Training

Voor mij was het dus inderdaad een training. De vriend liep de eerste kilometers niet slecht, de 4 kilometer gepasseerd in 20 minuten. Maar dan begon zijn slechte uithouding hem parten te spelen. 5 kilometer in 26 minuten, dus de 5de kilometer was al een minuut trager. Zijn vat was af. Ondanks al mijn aanmoedigingen ging het van kwaad naar erger. Tot vorig jaar liepen we regelmatig samen en liepen we beiden rond de 48 minuten op de 10 kilometer. Nu had hij de snelheid en het tempogevoel wel nog, maar niet meer de uithouding.

Al de hele wedstrijd kriebelde het bij mij om te versnellen. Na 7,5 kilometer ging ik er voor de Coupure vandoor in een voor mij heel snel tempo. Doordat we al zo ver afgezakt waren, moest ik heel wat lopers zig-zag inhalen, ik had dan ook een paar keer een bijna-botsing. Sorry daarvoor bij alle betrokkenen. De 8 kilometer kwam ik door in 42,5 minuten, de 9 kilometer in 46,5 minuten, 10 kilometer in 50,5 minuten om te finishen in 52,5 minuten. Dus de laatste 3 kilometer kunnen afleggen aan een tempo van 4 min/km!

Een andere vriend was wel in het tempo van de eerste 4 kilometer gebleven om te finishen in 50 minuten, deze had ik nog bijna ingehaald. Mijn loopbuddy finishte uiteindelijk in 59,5 minuten. Ik ben eens benieuwd hoeveel mensen ik nog inhaalde in die laatste 3 kilometer, ik zal zien hoeveel mensen er zitten tussen mij uitslag en de zijne. Al bij al een behoorlijke trainingsloop met een leuk snel slot.

10,4 km in 52,5 minuten oftewel net 12 km/u

21:32 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

tractus iliotibialis-frictiesyndroom

Gisteravond was de wekelijkse training met collega's. Aangezien mijn baas per sé nog eens boven de 10 km wilde geraken om vertrouwen op te doen voor de 20 van Brussel, heb ik hem wat 'gehaasd'. We hebben uiteindelijk zo'n 11,7 km gelopen in 1u09, mijn hartslag bleef in het begin onder de 140 hangen maar op de terugweg was er tegenwind dus bleef mijn HF rond de 150. Maar het voelde goed om op het gemakske met een lage hartslag te lopen.

Temeer omdat ik sinds zaterdagavond na mijn lange duurloop wat last had van tractus iliotibialis-frictiesyndroom, wat pijn aan de pees aan de buitenzijde van de knie (http://www.hardloopschema.nl/?p=tools&cat=blessuretop...). Ik heb wel een idee hoe het komt: vrijdag een snelheidstraining gedaan en normaal gezien volgt dan een dag rust maar door de voorspelde regen op zondag deed ik mijn duurloop toch op zaterdag. Met wat pijn als gevolg. Maandag begon de pijn wat terug na de snelheidstraining. Gisteren voelde het eerst nog wat stram aan, maar na de rustige loop voelde ik het zo goed als niet meer. Nog wat specifiek gestretcht te hebben (http://www.hardloopschema.nl/?p=tools&cat=rekken#bbbu...) lijkt dit vanmorgen verdwenen.

Voor alle zekerheid zou ik in Gent ook best niet alles uit de kast halen (niet dat er bij mij zo veel inzit, maar kom). En gelukkig heeft mijn vroegere loopvriend me gisteren bevestigd dat hij meeloopt in de Stadsloop. Dat wil zeggen dat ik hem zal 'hazen' om waarschijnlijk binnen te komen in een tijd van 50 à 52 minuten. Dus een behoorlijk rustige loop voor mij, en niet te belastend voor mijn pezen. Dit zal waarschijnlijk de eerste loop worden voor mij waar ik aan sightseeing kan doen en genieten van alles rond de wedstrijd, zonder veel af te zien. Ik zie er naar uit!

Ik zal eens goed rondkijken naar rode weblog t-shirts maar spijtig genoeg ken ik nog niemand. Ik kan toch maar moeilijk aan de mensen vragen 'en wie ben jij?'. De weblogs overlopen en wat gezichten in mijn hoofd prenten en namen onthouden kan misschien helpen, ik zal wel zien.

11,7 km in 1u09 oftewel 10,2 km/u

07:09 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-05-07

Stadsloop Gent

Omwille van het groot aantal deelnemers is de start van de stadsloop Gent verplaatst van de Vrijdagmarkt naar het Sint-Pietersplein. Het parcours is ook licht aangepast. Als ik map my run bekijk, dan is het net 10 kilometer terwijl de organisatie aangeeft dat het 10,4 kilometer is. Die weten zeker niet hoe lastig die laatste 400 meter kunnen zijn? En dan nog steil bergop aan de Kattenberg? Maar volgens mij is het gewoon 10 kilometer:

21:25 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

14-05-07

Wisselloop in 't park

Vanmorgen naar het fitnesscenter geweest voor een training op de loopband. Waren ze toch niet allemaal bezet zeker? Dan maar in het park van Zaventem gaan lopen.

De eerste kilometer naar het park gelopen in 5 minuten. De rondes in het park zijn net 1 km lang, ideaal dus om wat snelheid te testen. Vervolgens dus 5 rondes gelopen aan 4:45, dan een ronde in 7:30, dan eentje in 4:15, om af te ronden met 7:30. Dan terug naar het fitnesscenter. Dus 10 km in 49 minuten. Ondertussen waren de loopbanden terug vrij in het fitnesscenter, dus nog wat uitgelopen: 1 kilometer aan 6:20 en dan nog 1 kilometer aan 4:20.

AfstandTijd
1 km5:00
1 km4:45
1 km4:45
1 km4:45
1 km4:45
1 km4:45
1 km7:30
1 km4:15
1 km7:30
1 km5:00
1 km6:20
1 km4:20
12 km60:00

Uiteindelijk is het een goede wisselloop geworden. Ik was blij verrast dat ik na een trage kilometer steeds weer genoeg gerecupereerd was om nog eens alles te geven.

En er heeft iemand afgezegd voor de 20 km van Brussel. Dus heb ik een borstnummer over. Is er iemand geïnteresseerd? Het is een nummer onder de 5000 waardoor je voor de triomfbogen mag starten en heel wat geharrewar uitspaart.

12 km in 1u

17:22 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

12-05-07

Duurloop

Net gelopen van Gent centrum naar Petegem-aan-de-Leie. Natuurlijk ben ik onderweg mislopen waardoor ik iets teveel kilometers deed. Maar het was een goede trage duurloop, nu ga ik douchen.

20 kilometer in 2u01

19:08 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

11-05-07

Interval

Ik heb lang getwijfeld om misschien alles op alles te zetten om te kunnen meedoen aan de Sint-Rembertscorrida in Torhout. Maar ik zou heel erg vroeg moeten vertrekken vanop mijn werk, nog 't vrouwtje moeten overtuigen en eigenlijk past het niet goed in mijn trainingsplanning. De laatste week heb ik al te vaak 'gewoon hard' gelopen, een afwisseling van training drong zich op. En natuurlijk het regen gieten en het waaien deden er geen goed aan.

Dus ben ik over de middag op de loopband gaan trainen. Ik zou voor een intervaltraining gaan, 400 meter snel en dezelfde afstand stappen. Maar blijkbaar zat de vorm vandaag goed (of waren mijn snelle stukken niet snel genoeg) want na 200 meter stappen was mijn hartslag genoeg gedaald om terug aan te zetten.

Eerst een kilometertje inlopen op het gemak, en dan 8 keer 400 meter snel:

AfstandTijdSnelheidHF 
1 km5:305:30 min/km155HF
400 m1:364:00 min/km164Max HF
200 m2:1010:54 min/km117Min HF
400 m1:364:00 min/km164Max HF
200 m2:1010:54 min/km117Min HF
400 m1:364:00 min/km166Max HF
200 m2:1010:54 min/km117Min HF
400 m1:364:00 min/km168Max HF
200 m2:1010:54 min/km118Min HF
400 m1:364:00 min/km170Max HF
200 m2:1010:54 min/km122Min HF
400 m1:364:00 min/km171Max HF
200 m2:1010:54 min/km123Min HF
400 m1:364:00 min/km172Max HF
200 m2:1010:54 min/km122Min HF
400 m1:364:00 min/km174Max HF
200 m2:1010:54 min/km120Min HF
1,7 km10:005:52 min/km160HF
7,5 km45:006:00 min/kmTotaal

Een tevreden gevoel dat ik zo snel kon recupereren na de snelle stukken.

Daarna nog een programmake van 10 minuten gelopen met enkele hellingen in, tot 6% stijging, wat ik ook goed verteerde.

7,5 km in 45 minuten

15:13 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-05-07

Nat

De eerste keer in mijn leven dat ik echt in de regen ging lopen. Doordat ik de training zelf organiseerde, moest ik er toch zeker zijn. Stiekem hoopte ik er op dat we maar met 2 waren zodat we op de loopband konden trainen. Maar we waren met 5.

Dus gestart in de regen. Na een paar minuutjes waren we doornat, en door de plassen begonnen ook onze voeten nat te worden. Gelukkig stopte het regenen vrij vlug, voordat onze voeten doorweekt waren.

Er waren 2 goede lopers bij, en ik heb mijn wagonnetje aangehangen waardoor ik voor mijn gevoel iets te rap gelopen heb. Mijn hartslag schommelde rond de 164 dus net op het randje.

10,8 kilometer in 57,5 minuten, oftewel 11,3 km/u

10:58 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

09-05-07

Uitslag

En jawel hoor, de uitslag van Dwars door Brugge staat online:

RANG STARTNUMMER TIJD NAAM VOORNAAM WOONPLAATS SEX
968
1288 1:05:18 AMPE FREDERIK DEINZE M


Ik heb dus zomaar eventjes 80% van de deelnemers achter mij gelaten. Dat was vorige jaren toch lichtjes anders (1u21 en 1u14). Ik geniet nog altijd van mijn prestatie. Als je gewoon aan het trainen bent, kun je moeilijk je conditie vergelijken. Daarvoor is zo'n wedstrijd wel ideaal. Doelstelling voor volgend jaar? Ik durf op niet veel beter te hopen, hoewel die 1 uurgrens mij magisch lijkt...

Op woensdagavond staat er een training met een aantal collega's op het programma. Ik heb er voor gezorgd dat we met de onderneming gezamenlijk meedoen aan de 20km van Brussel, de rugnummers besteld (het mijne is 04890), gezorgd voor kledij met logo, voor busvervoer en een etentje achteraf. Maar dat wil dus zeggen dat ik er op woensdagavond als organiserende kracht zeker bij moet zijn. Maar het regent! Hopelijk valt het mee eens we aan het lopen zijn...

15:45 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

08-05-07

Terug een trainingske

Deze voormiddag mijn eerste training na Dwars door Brugge. Gisteren kriebelde het al door mijn tevredenheid over de tijd, maar ik mag niet overdrijven é.

Ik ben nog eens terug gaan lopen op de loopband in het fitnesscenter vlak bij mijn werk. In de wintermaanden (we hebben geen winter gehad maar allé) ging ik daar soms over de middag mijn kilometertjes doen. 's Avonds heb ik meestal geen tijd behalve in de weekends. Het voordeel aan de loopband is dat je de vordering kan zien doordat de omstandigheden quasi constant zijn.

En vandaag stond er een gezapige training voor 7 à 8 kilometer op het programma. Uiteindelijk heb ik 45 minuutjes gelopen en 8,5 kilometer afgelegd, gemiddelde hartslag 156. Dat is niet te hoog, mijn omslagpunt moet ergens rond de 164 liggen. In Dwars door Brugge startte ik aan 172 om te eindigen aan 184.

En waarom staat de uitslag van Dwars door Brugge nog niet online? Ik ben zooo benieuwd.

8,5 kilometer in 45 minuten

11:46 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

07-05-07

Woahaha!

Gisteren dus Dwars door Brugge. Ik had gelezen dat er heel wat meer deelnemers waren dan de vorige jaren, dus moest ik zeker vroeg genoeg vertrekken. Na wat misrijden en zoeken naar een parkeerplaats was ik uiteindelijk een uurtje voor de start omgekleed. Toen nog wat gezocht naar rode blog T-shirts maar niet gevonden. Een van de volgende lopen zal ik me wel eens 'presenteren'.

Om kwart na 2 stond ik aan de start te wachten. In Brugge werken ze niet met het Championchip systeem dus kun je al wat tijd verliezen vooraleer je de start passeert (ga terug langs START, u ontvangt geen geld). Het was mijn bedoeling om van bij de start mij nog een beetje in te houden, maar niet te veel. Als ik mij zou 'doodlopen' dan liever in Brugge dan in Brussel. Het was een test om te weten waar ik sta en als je dan te voorzichtig bent weet je het nog steeds niet. Maar ik wilde dus onder mijn vorige tijd duiken: 1u14min27sec.

Direct na de start was ik goed weg, een mooi tempo voor de eerste 2 kilometers. Dan begon mijn hartslag boven de 170 te gaan, en kreeg ik het al lastiger. Zware ademhaling, en de blik op de weg gericht. Misschien moest ik toch wat inhouden. Maar dan verkeek ik misschien de kans op een (voor mij) goede tijd, ik was toch niet gekomen om door de winkelstraten te slenteren? Gelukkig kende ik het parcours volledig uit mijn hoofd thanks to mapmyrun, en wist ik waar het lastig zou worden. De organisatie had de kilometeraanduiding ook perfect verzorgd, waarvoor dank. Dat helpt ne mens toch wel. De eerste 5 kilometer kwam ik door in... 22 minuten 30 seconden! Zo rap had ik nog nooit een 5 kilometer gelopen, maar nu werd het mij duidelijk dat het vooral een kwestie van volhouden zou worden. De snelheid zat goed, maar ik had meer dan anders op uithouding getraind om geen terugval te hebben. 2 jaar geleden liep ik de eerste 5 km ook in 23 min, 10 km in 48 min om dan een terugval te hebben.

Maar nu bleef ik gestaag mijn tempo behouden. En als ik dan nog aanmoedigingen kreeg van mijn moeder en hare vriend langs de kant van de weg, zette ik mijn verstand weer op nul en bleef in mijn tempo. Ik had het nog behoorlijk zwaar tot aan het keerpunt waar je de vesten verlaat en Brugge stad binnenduikelt. Vanaf daar gaat het soms licht bergaf en loop je meer door kleinere straten. En dan over de grote markt, wat ook een belevenis is. Kilometer na kilometer bekeek ik mijn tijd en het bleek dat ik gestaag liep aan 4min30sec per kilometer. Zo goed als geen snelheidsverval dus! De 10 kilometer kwam ik dan door in 45min30sec, dus heel dicht bij mijn doelstelling van 45min die ik binnnen 7 weken wil lopen. De tweede 5 km dus gelopen in 23 minuten, super voor mij. Dan begon ik al naarstig te rekenen naar mijn mogelijke eindtijd. Zelfs met een klopke zou ik onder mijn vorige tijd duiken. Ik had 29 minuten voor 4,3 kilometer. Een versnelling zat er niet meer in, maar het klopke bleef ook uit. Ik behield mijn snelheid om uiteindelijk te finishen in... 1 uur 05 minuten. Op mijn uurwerk bleef ik er net onder, tuurlijk zat ik op de officiële klok er net boven, maar allé ik ben ongelofelijk content.

Nu nog wachten tot morgen om mijn officiële uitslag en mijn rangschikking te zien. Maar mijn voorbereidingen brengen op. Mijn doelstelling voor de 20 km van Brussel (1u45) lijkt me binnen bereik.

 

07:42 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

05-05-07

Errr...

De zenuwen spelen mij parten, nog eens goed gekeken en ik had inderdaad een stuk 'afgenoesd'. En helemaal op het einde zou er nog een lus zijn om op de binnenkoer van de school te geraken.

En nu kom ik dus op... 14,3 kilometer!

11:09 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Kan dit?

Gisteren heb ik de website http://www.mapmyrun.com ontdekt.

Tuurlijk direct al mijn trainingstochtjes eens ingevoerd om te kijken of de kilometers wel overeenkomen met wat ik inschatte. En gelukkig klopt het wel min of meer.

En ook eens het parcours van Dwars door Brugge ingevoerd! Ik ben mij al volledig mentaal aan het voorbereiden.

Maar volgens mapmyrun is het parcours in Brugge zelfs geen 14 kilometer lang, maar 13,57? Nochtans heb ik alle straatjes goed aangeduid, nergens een hoekje afgestoken,... kan dit?

Eventjes proberen om het mapje hierop tevoorschijn te toveren:

10:57 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

04-05-07

Laatste training

Gisteren heb ik voor de laatste keer getraind, vóór Dwars door Brugge van zondag.

Een rustig loopje van een half uur, zonder hartslagmeter. Ik heb gelopen samen met mijn vroegere loopvriend die nu 10 kilootjes meer meesleept en na een kwartier aan het blazen was een een hartslag van 170 had.

Ikzelf voelde me goed, geen pijntjes, en de moraal zit goed.

Op het menu van vandaag staan muesli als ontbijt, rozijnen als tussendoortje, een bord pasta al funghi over de middag, banaan als tussendoortje en pizza als avondeten. Ik wil in de laatste 2 dagen nog zoveel mogelijk koolhydraten opdoen.

Niet dat het mij zal helpen om sneller te lopen maar wie weet kan ik mijn snelheid langer volhouden.

Verder heb ik gisteren ook nog een ontdekking gedaan. Dwars door Brugge (15K) liep ik 2 jaar geleden in 1u14m29s en dat vond ik toen een straffe tijd, allé, voor mij dan toch.

Dit jaar ben ik een stuk beter getraind, meer kilometers gedaan, meer uithouding, meer snelheidstrainingen, betere testen over 5 en 10 kilometer... Maar toch lijkt het mij dat ik niet veel onder de vorige tijd kan duikelen.

Hoe komt dat? Wel, gisteren las ik op de website van ING Running Tour dat het maar gaat om 14,3 kilometer en geen 15. En als ik reken dat ik over die 700 meter nog ergens 3,5 minuten loop, dan lijkt mij de tijd opeens een stuk realistischer.

Enfin, nu maar hopen op een goede dag zondag en dat het niet te warm moge worden.

5 km in 30 minuten

07:16 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

03-05-07

Dan toch...

Het is er dan toch van gekomen om mijn eigen loopblog te maken. Na genoten te hebben van talloze weblogs van zowel goedgetrainde lopers als van beginners besloot ik om ook mijn duit in het zakje te doen.

 

14:26 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |