29-06-07

Goe bezig

De kogel is door de kerk, volgend jaar loop ik een marathon.

2 dingen deden me hiertoe besluiten. 1. Toen ik aan de aankomst in Torhout stond te wachten op Koen (die ik dan nog miste), had ik veel respect voor die mannen en vrouwen die aankwamen. 'k Zou graag even trots zijn op mezelf als ik respect heb voor hen. 2. Ik heb het gevoel dat mijn 'systeem' aangepast raakt aan de langere afstanden. Op de Nacht van Vlaanderen begon mijn motor terug te lopen rond een kilometer of 8. En ook op de trainingen voel ik dat het na 10 kilometer allemaal soepeler begint te lopen. De hogere weekgemiddeldes verteer ik dit jaar ook zonder problemen.

De bedoeling is nu om de basisconditie die ik nu heb, te onderhouden gedurende de zomer. Liefst zou ik nog wat snelheid bijkweken en mijn tijd op de 10 km op 44 minuten krijgen. Naar het einde van het jaar toe zou ik dan beginnen aan de marathonvoorbereiding. Welke marathon weet ik nog niet, dat valt nog te bezien.

Alleszins, woensdag nog eens een duurloopke gedaan. De bedoeling was om 7,5 km te lopen in de wijk maar tuurlijk op een kruispunt een verkeerde weg ingeslagen met als resultaat een 11,5 km loop. En vanmiddag op de loopband intervaltraining gedaan.

11,5 km in 1u1min oftewel 11,3 km/u

3km + 4*800m + 3,3km: 11,1 km in 1u oftewel 11,1 km/u gemiddeld

13:58 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Stilzitten Je hebt precies wel niet stilgezeten de laatste dagen. Zoals je zelf zegt : Goe bezig ! En die marathon dat gaat je zeker lukken volgend jaar, 't is belangrijk alles stap voor stap te doen en niet te overhaasten. Het lukt je zeker !

Gepost door: philippe | 29-06-07

succes super dat je ook eens voor een marathon wil gaan, 't is iets speciaals om mee te doen hoor. Maar nu gewoon lekker rustig verder opbouwen en niet te veel overhaasten (begin ook niet met 30 km-duurlopen 3 maanden op voorhand of zo, want da's nergens goed voor). Veel succes en weet je al welke marathon je gaat kiezen?

Gepost door: Ruthje | 29-06-07

succes met je marathonvoorbereidingen en met je marathon zelf ook natuurlijk ... ben benieuwd waar je je debuut zal maken!

Gepost door: Koen | 29-06-07

Nog een marathonloper onder de bloggers. Al plannen waar je gaat deelnemen. Alvast veel succes met de voorbereiding.
Als ik vrij blijf van blessures loop ik einde september in Berlijn.

Gepost door: Geert | 30-06-07

ECHT DOEN JONG !!! Alé met jou benen geen twijfel toch !! en eerlijk die trainingen zijn echt te doen als je ze maar strikt volgt of toch voor 80% want er komt toch nu en dan iets tussen VEEL SUKSES .... da "wordt gevolgd" ;-)

Gepost door: katrien r | 30-06-07

De commentaren zijn gesloten.