29-06-07

Goe bezig

De kogel is door de kerk, volgend jaar loop ik een marathon.

2 dingen deden me hiertoe besluiten. 1. Toen ik aan de aankomst in Torhout stond te wachten op Koen (die ik dan nog miste), had ik veel respect voor die mannen en vrouwen die aankwamen. 'k Zou graag even trots zijn op mezelf als ik respect heb voor hen. 2. Ik heb het gevoel dat mijn 'systeem' aangepast raakt aan de langere afstanden. Op de Nacht van Vlaanderen begon mijn motor terug te lopen rond een kilometer of 8. En ook op de trainingen voel ik dat het na 10 kilometer allemaal soepeler begint te lopen. De hogere weekgemiddeldes verteer ik dit jaar ook zonder problemen.

De bedoeling is nu om de basisconditie die ik nu heb, te onderhouden gedurende de zomer. Liefst zou ik nog wat snelheid bijkweken en mijn tijd op de 10 km op 44 minuten krijgen. Naar het einde van het jaar toe zou ik dan beginnen aan de marathonvoorbereiding. Welke marathon weet ik nog niet, dat valt nog te bezien.

Alleszins, woensdag nog eens een duurloopke gedaan. De bedoeling was om 7,5 km te lopen in de wijk maar tuurlijk op een kruispunt een verkeerde weg ingeslagen met als resultaat een 11,5 km loop. En vanmiddag op de loopband intervaltraining gedaan.

11,5 km in 1u1min oftewel 11,3 km/u

3km + 4*800m + 3,3km: 11,1 km in 1u oftewel 11,1 km/u gemiddeld

13:58 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

27-06-07

 

 Dit is de uitdaging waarover ik schreef:
1
Ik ga dus deelnemen aan de Torenloop in Antwerpen. Op zondag 7 oktober organiseert Q Music de torenloop op de KBC toren. Eerst 300 meter lopen, en dan maar liefst 479 trappen omhoog, 26 verdiepingen. De winnaar deed dit vorig jaar in 3 minuten 12 seconden! Dat lijkt me ongelofelijk. Maar enfin, ik heb niet lang getwijfeld en mij direct ingeschreven toen het kon.
Ik zal hiervoor wat specifieker moeten trainen: touwtjesspringen en korte heuvellopen. En nee, we starten niet allemaal samen. Afhankelijk van je startnummer begin je er aan tussen 11u en 17u. Meer info op http://www.sport.be/qkbctorenrun/2007/nl/ Er is een limiet op 600 deelnemers, en na 5 dagen was dit al bereikt. Maar het belooft leuk te worden. Mijn doelstelling is om in de eerste helft te eindigen.
En gisteren nog eens een training afgewerkt. Aangezien mijn vrouw binnen 2 weken moet bevallen mag ik me niet te ver van huis wagen. Gelukkig loopt onze straat in een lus. Hier heb ik gisteren 7,7 kilometer gelopen (6 toerkes), de eerste 5 op het gemak, de laatste 2 eens doorgetrokken.
7,7 km in 37 min oftewel 12,5 km/u

09:47 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

25-06-07

Toch al contenter

Ik heb net de rangschikking met de officiële uitslagen van de Nacht van Vlaanderen gezien en mijn tijd is 46 minuten 1 seconde. Had ik dat geweten... En ik ben gefinisht als 262ste van 1428, daar ben ik wel heel tevreden mee! Blijkbaar had iedereen het plots een beetje te warm.

Gisteren een trainingske gedaan van 4 kilometer in 20 minuten, dus weeral rap gelopen. Maar ik moest want ik had niet veel tijd en het was wat aan het regenen ook.

Daarbij, ik heb in mijn agenda al een volgende afspraak waar het een korte inspanning zal zijn. Welke afspraak dat is hou ik nog even geheim, ik vertel jullie er binnenkort wat meer over maar ik zal specifieker moeten trainen!

4 km in 20 min oftewel 12km/u

16:37 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

23-06-07

Helaas

Toen we klaar stonden aan de start in Torhout begon de zon terug te schijnen, het begon zelfs warm te worden. En daar kan ik niet tegen als ik moet lopen. Nog eens naar Koen geroepen om hem succes te wensen en dan vertrokken.

De eerste kilometers zat ik goed in mijn ritme, rond 4 minuten 20 per kilometer. Dus volledig volgens schema. Maar na een kilometer of 3 begon ik te voelen dat het niet zou blijven duren. Niet omdat ik te rap gestart was volgens mij maar eerder die warmte of nen slechten dag. Na 5 kilometer doorgekomen in 21 minuten 20 seconden dus nog steeds op schema. Vanaf dan kreeg ik het echt lastig en begon ik te lopen aan mijn 20km tempo, wat 5 minuten per kilometer is. Na een kilometer of 8 kwam ik er terug wat door maar het kalf was al lang verdronken. Uiteindelijk gefnisht in precies 46 minuten. Niet wat ik gehoopt had maar allé, geen volledige afgang ook.

Daarna mijn heil gezocht in de Leffes. Post gevat bij de aankomst van de marathon om Koen direct te kunnen trakteren als hij aankwam. Maar ik heb Koen niet meer gezien? Ik stond aan de aankomst vanaf een tijd van 3u30 tot 4u45, dan moet hij toch gearriveerd zijn? Ofwel heb ik hem gewoon gemist ofwel heeft hij een supertijd gelopen... Alleszins heb ik dan maar zijn Leffes opgedronken.

10 kilometer in 46 oftewel 13 kilometer per uur

09:39 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

22-06-07

Klaar?

Deze week bijna niks gedaan. Na de wedstrijd van zaterdag heb ik enkel nog op maandagmiddag op de loopband een heuveltraining van een half uur afgewerkt.

En vanavond de 10km wedstrijd in Torhout! Hopelijk geraak ik onder de 45 minuten maar ik twijfel eraan, gezien mijn training van de laatste weken. Aan de andere kant heb ik terug een dagske verlof en zal ik heeeeeel goed uitgerust zijn. Ik zie wel wat het wordt.

4,7 km in 30 min heuvelloop

12:39 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

17-06-07

Gavere

Het regende toen we vertrokken naar Gavere, we hoopten dat het nog wat zou opklaren. We schreven ons in in café De Club op de markt en toen moesten we nog goed zoeken waar de start was. Eerst moesen we een rondje lopen op de markt, rond de kermis. Dan ging het nogal steil naar beneden om een lus te maken en dan langs het water te lopen tot we via het bos terug omhoog moesten. Gavere is nu eenmaal niet plat. Mijn ambitie was om de 4,6 kilometer te lopen binnen 20 minuten.

We stonden net na de startlijn, ideaal dus. Maar alle andere deelnemers stonden voor ons. Niet zo ideaal dus. Bij de start was het terug wringen op de markt. In het stuk naar beneden kon ik bijna niemand inhalen! Mijn snelheid is dus nog niet zo hoog, maar ik moet het eerder hebben van de uithouding. De twee lussen van elk 2,3 kilometer legde ik uiteindelijk af in 19 minuten 30 seconden. Binnen de vooropgestelde tijd, en dat de dag na een deftige snelle duurloop. Maar ik heb weer afgezien jong, goh.

4,6 kilometer in 19 min 30 seconden oftewel 14,2 km/u

09:20 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-06-07

Beter

Merci voor de bezorgdheid Katrien, maar de voet begint beter en beter te worden. In het verleden had ik aan mijn rechtervoet dezelfde blessure. In het 'gewone leven' doet het geen zeer maar ik kon een jaar niet voetballen. Gelukkig worden die pezen niet zo zeer belast tijdens het lopen.

Gisteren vrijdag had ik terug een dagje verlof en ik had op mapmyrun een leuk tochtje uitgestippeld: van Dentergem naar Wontergem over Gottem naar Gramme om via Machelen terug te keren naar Petegem-aan-de-Leie. Een hele mondvol. Toch is het maar 13 kilometer. Mijn vrouwtje gooide me uit de auto in Dentergem en ik mocht tevoet terug keren. De hartslag bleef net onder de 160 per minuut, en ik deed 5 minuten per kilometer. Dus voor mijn doen een vrij fors tempo terwijl ik toch niet in het rood ging. Na een kilometer of 10 begon het wat lastiger te worden maar ik wilde toch een totaal gemiddelde van 12 km/u halen. En dat lukte, ik legde de 13,2 kilometer af in 1 uur en 6 minuten.

Vanavond zal ik normaal gezien (als 't niet regent) in Gavere meedoen aan de jogging. Er is keuze tussen 2,3 kilometer, 4,6 kilometer of 9,2 kilometer. Aangezien ik gisteren al 13 kilometer deed zal ik mij beperken tot 4,6 kilometer maar dan wel zo snel mogelijk.

13,2 kilometer in 1u06min oftewel 12 km/u

10:57 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-06-07

Oef!

Zondag had ik dus nog altijd veel zeer aan mijne poot. Heel de dag met de poot in de lucht gezeten, elke paar uur met ijs op de pezen. Maandag begon de zwelling wat af te nemen, en ik kon mijn voet al wat naar omhoog en omlaag bewegen. Maar niet opzij, en het 'kantelen' van mijn voet deed nog ongelofelijk veel zeer.

Dinsdag dan besloten om voorzichtig te proberen te lopen op de loopband. En het bleek dat lopen totaal geen zeer doet. Meer nog, ik had een heel goed 'loopgevoel'. Uiteindelijk heb ik intervaltraining gedaan op de loopband, elke keer 200 meter aan 15,5 km/u om dan 200 meter te stappen. Natuurlijk eerst 2 kilomer inlopen en dan nog 1 kilometer uitlopen. En gisteravond een half uurtje rustig gelopen en 5,5 kilometer afgelegd.

De wedstrijd op de Nacht Van Vlaanderen zal niet ideaal zijn, maar ik geef de hoop op een goede tijd nog niet helemaal op!

Interval: 2 km + 6*200 meter aan 15,5km/u + 1 km

5,5 km in 31 minuten oftewel 10,6 km/u

16:12 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09-06-07

Aiai

Verdorie. Heel de week heb ik mij toch nog loom gevoeld, en had ik bitter weinig tijd om te trainen. Dinsdag toch een halfuur getraind, donderdag 20 minuutjes en gelukkig had ik gisteren een half dagje verlof zodat ik een tochtje van 13 kilometer kon afwerken. Enkel de lange training van vrijdag voelde goed. Door het tijdsgebrek en het slechte gevoel heb ik Mario's schema niet gevolgd. Sorry Mario. Het was een soort ITP: inspiratie ter plekke. Maar dat schema wordt deze zomer zeker gevolgd, als ik de zaakjes op het werk wat meer op orde krijg, en mijn goede benen terug zijn van vakantie.

Maar verdorie omdat ik mij vandaag geblesseerd heb. Vandaag was er een minivoetbaltoernooi. Natuurlijk doe ik mee, al weet ik dat dit wel een blessure kan opleveren. In de eerste match werd mijn linkervoet geblokkeerd bij een schot waardoor ik mijn ligamenten pijn deed. Niet zo erg, dat gebeurt wel vaker. Maar in de tweede match maak ik een draaibeweging op diezelfde voet en ik voelde direct dat het gedaan was met voetbal voor vandaag. Direct naar huis gegaan, ijs erop gelegd en in de zetel gelegen voor de rest van de dag. Maar het is nog niet beter geworden, integendeel. Het wordt afwachten hoe het morgen zal voelen...

18:15 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

04-06-07

Terug bezig

Vorige week heb ik nog genoten van mijn tijd op de 20 km. En natuurlijk het filmpje van mijn aankomst nog ettellijke keren herbekeken. Dinsdag een herstelloopje gedaan van een goede 5 kilometer. Ik voelde me goed, nergens echte vermoeidheid of pijn te bespeuren. Maar vanaf woensdag begon de vermoeidheid toch te komen. Mijn benen wogen als lood, en de motivatie om terug te trainen was er absoluut niet. Normaal gezien had ik de volledige week verlof maar mijn baas is ontslagen waardoor ik toch geen verlof had, integendeel zelfs. Dat zal ook wel meegespeeld hebben.

Vrijdagvoormiddag een half uurke intervaltraining gedaan. Het viel wel mee, zeker niet super. Ik had mijn pc niet mee naar huis waardoor ik het schema van Coach Mario niet kon raadplegen. Mario had mij een schema opgesteld om binnen 4 weken klaar te zijn voor de 10 km van de Nacht Van Vlaanderen. Maar ik moest improviseren dus deed ik eerst 2 km inlopen, daarna 6 x 200 meter interval.

Gisteren was de motivatie nog niet terug. Zeker nadat ik 's namiddags in de zetel in slaap gevallen was voelden mijn benen als 'caoutchou'. Dus een vriend opgebeld om samen te lopen. Dat ging veel beter. We deden 10 kilometer in 54 minuten, meer nog, het voelde heel goed! De loopmicrobe krijgt me weer te pakken!

5,3 km in 30 minuten herstelloop

2 km + 6 x 200 meter interval

10 km in 54 minuten oftewel 11,1 km/u

10:43 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |