01-07-07

Duurloop

Gisteren (zaterdag) was er in onze wijk een openlucht volleyball toernooi, waar ik aan meedeed. Altijd fun, en eens een sport die ik maar weinig doe. Maar vandaag gaf ik verstek, allé, ik stond mijn plaats af aan anderen. Er waren genoeg mensen in de ploeg en de wedstrijd werd zonder mij ook gewonnen.

Ik vroeg mijn vrouwtje of ze van plan was om in de volgende 2 uren te bevallen, en toen ze 'nee' antwoordde, vroeg ik om me af te zetten in Sint-Eloois-Vijve. Ik was pas om 9u15 opgestaan vanmorgen (foei! Maar dit gebeurt me maar 1 keer per 6 maanden of zo) en zonder eten stond ik een uurtje later aan de Leie om via Leie Linkeroever terug te keren naar Petegem-aan-de-Leie. Een tocht van 14,7 kilometer. En ik heb het geweten! Mijn tempo lag steeds laag, rond de 10 km/u en de hartslag bleef ook goed onder controle. Maar ik voelde me steeds leger en leger worden. Ik was blij dat ik thuis was. Ik vond het een goede training, het is normaal dat ik me leeg voel na zo'n training. Mijn weektotaal staat op 45 kilometer en de rustdag van morgen is welkom.

Van de bibliotheek heb ik ook enkele boeken over lopen geleend. De eerste heeft als titel 'Finishen als een jonge god'. Het gaat over de positieve levensvisie van lopers en de voldoening die je krijgt bij het behalen van je eigen gestelde doelen. Volharding en doorzettingsvermogen zijn essentieel. Iedereen kan het en slechts heel weinigen doen het. Een ander boek is veel technischer van aard en gaat o.m. over het omzetten van ATP tot ADP waarbij energie vrijkomt, glucose, triglyceriden en wat weet ik allemaal meer. Ik begin mij al goed op te laden voor de marathonvoorbereiding van volgend jaar.

Maar het belangrijkste is toch de kleine die op komst is. In principe is hij gepland op 14 juli maar de vorige was een week te vroeg dus het kan eigenlijk alle dagen prijs zijn. Dan zal dit voor een tijdje de hoofdbezigheid zijn, de training zal later wel opnieuw opgenomen worden.

14,7 km in 1 uur 26 minuten, oftewel 10,3 km/u

21:15 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Verzorg je vrouwtje Fré. Veel succes met de bevalling binnenkort. Weer een loperke erbij :)

Gepost door: Yves | 01-07-07

14 juli da's een goeie dag om geboren te worden, op die dag ben ik ook geboren destijds :-)

Gepost door: Ruthje | 02-07-07

Bedankt voor de tip,Fré. Ik zal inderdaad wat meer op langere afstanden moeten trainen.
Heel veel succes binnenkort met de bevalling!
We kijken al uit naar de eerste foto's van het baby'tje.

Gepost door: Hansy | 02-07-07

hopelijk ben je niet met een lange duurloop bezig als de baby zich aanmeld!

Gepost door: martine | 04-07-07

De commentaren zijn gesloten.