22-07-07

Driewerf hoera!

Ten eerste stellen de baby, grote broere, mama en papa het heel goed samen. Behalve wat slapeloze nachten gaat het voorlopig super.

Ten tweede is de Garmin gearriveerd. Woensdag kwam het DHL-manneke in de straat gereden en den dezen stond al aan de deur. Super machien! Heel tof hoe je in motionbased jezelf kunt zien lopen met de corresponderende hartslag. Ook het biepje elke kilometer en de tijd per kilometer die hij dan aangeeft zijn heel handig. Gelukkig moest hij maar 3 uur opladen voor eerste gebruik. Dus woensdag al een eerste keer geprobeerd. Wat een rustig loopje moest worden draaide anders uit doordat ik 2 lopers tegenkwam en we samen een stuk gelopen hebben. Uiteindelijk 9 kilometer gelopen aan ietske meer dan 12 km/u. Vrijdag dan nog een kort loopke op het gemak gedaan want...

...vandaag stond de ING run in Oostende op het programma. Afhankelijk van de familiale situatie wilde ik vandaag wel meedoen aan de 10 km. 't Is te zeggen, de 9,5 kilometer. Maar aangezien ik mijn target van 45 minuten op 10 km niet haalde in Torhout vond ik dat ik de tijd hiervan mocht extrapoleren naar de 10 kilometer voor mijn PR.

Ik ging rustig starten en gewoon proberen elke kilometer onder de 4:30 te blijven, met een oog op de hartslag. Ik was heel rustig gestart vond ik maar mijn nieuwe vriend gaf al aan dat ik 4:22 gelopen had, na 3 kilometer had ik al 32 seconden voorsprong op mijn schema. Bergop ging goed, bergaf nog beter. In de stukken tegen de wind in verschuilde ik mij als een wieltjeszuiger in het zog van anderen. Eenmaal op de dijk met de wind in de rug kon ik terug versnellen. Ik ging niet stuk en het was de eerste keer dat ik echt het gevoel had dat ik mijn wedstrijd goed indeelde. De statistieken tonen dit ook aan. De hartslag bleef heel licht stijgen zonder dat ik echt vertraagde. En uiteindelijk gefinisht in 41 minuten 23 seconden eigen tijd! Ongeveer 13,8 kilometer per uur en omgerekend 43min30sec op de 10 kilometer!!! Anderhalve minuut onder mijn target gebleven. Zie je wel dat mijn wedstrijd in Torhout een slechte dag was. Nu voel ik mij klaar om met deze basissnelheid aan de marathonvoorbereiding te beginnen. Doel wordt ergens een tijd rond de 3u45. Voor de cijferaars gelijk ik probeer ik nog het tabelleke en een grafiekske hieronder te zetten:

Statistieken ING Run Oostende

 

Grafiek ING Run Oostende

22:16 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Oostende Sterke prestatie daar in de Kust !
Wie bijna 14 km/u waard is op 10 km, mag terecht voor 3u45 gaan op de marathon.
Die Garmin is inderdaad een handig speelgoedje :-)

Gepost door: frank spencer | 23-07-07

dikke proficiat!! Knappe prestatie aan de kust! Sterke tijd gelopen. Het vaderschap weegt niet al te zwaar door zo te lezen. Onze dochter komt rond 1u, 4u30 en 8u om eten, dus onze nachtrust wordt wel regelmatig verstoord. Ik ga je afraden om op de marathon een doel te stellen van 3u45, is te shcerp voor een eerste. De eerste marathon moet je lopen zonder vooropgestelde tijd of je loopt je dood. Uitlopen is het belangrijkste, en na die eerste ervaring kun je naar tijden beginnen kijken. Want geloof me, eens je een eerste M uitgelopen hebt, volgen er nog.

Gepost door: Dirk | 24-07-07

ING zoals dirk net zei : je eerste marathon mag niet op tijd gebaseerd zijn. Uitlopen is al een prestatie op zich ! Geloof me vrij.. Ik zal dit nog eens proberen in november (New York Marathon)
Bytheway : proficiat hoor, geweldige prestatie in Oostende ! Tot de volgende !

Gepost door: kj | 24-07-07

Papa Fré ... Is terug in de running en je zegt niet hoe !!op die slaaploze nachten ga jij gaan trainen zeker ?? Ja kijk tis gelijk hoe je het doet dikke proficiat !!!
Ps een marathon gaat zeker lukken ,maar ik zou geen tijd in mijn hoofd steken , als je dan die dag "de benen" hebt dan gaat de euforie des te groter zijn (alé denk ik ;-))

Gepost door: katrien r | 24-07-07

De commentaren zijn gesloten.