25-07-07

Begrepen

Dank jullie voor de raad om geen tijd te plakken op mijn eerste marathon. Het is niet mijn bedoeling om een tijd als dogma te gebruiken maar wel als richtinggevend. Ik heb het trainingsschema van Patrick Vankrunkelsven waarbij voor elke trainingsdag zowel de afstand als de richtsnelheid aangegeven is, in functie van de eindtijd. En ik heb concrete richtlijnen nodig om mijn trainingsmotivatie hoog genoeg te houden. Ik ga met veel meer plezier trainen als ik het gevoel heb dat het echt nodig is om mijn doel te bereiken, ik zou teveel trainingen ofwel overslaan ofwel niet goed afwerken als ik geen concreet doel zou hebben. Maar dat neemt niet weg dat ik uberhaupt tevreden zal zijn als ik de marathon de eerste keer gewoon uitloop. Los van de tijd, of dat nu 3u45 is, 4u of 4u30. Voilà, dat is waarom ik er toch een tijd op plak. Maar die is niet zo heel ambitieus want volgens mijn 10 kilometer tijd zou een marathontijd van 3u20 mogelijk zijn maar dat is voor mij enkel een theoretische mogelijkheid.

Maandag een herstelloopje gedaan van 6 kilometer. De eerste keer in mijn leven dat ik met zo'n lage hartslag in beweging kon blijven. Mijn hartslag bleef gemiddeld rond de 131, wel bij een superlaag tempo van 9,3 kilometer per uur. Dan ben ik gisteren terug meer op tempo gaan lopen. Ik had er echt zin in om een beetje door te lopen. Er was heel wat wind maar ik vertrok met de wind in de rug. Daardoor lag het tempo in het begin hoger dan de beoogde 11 km/u. En weeral bleef mijn hartslag laag voor mijn doen. Gemiddeld 155 voor een tempo van 11,7 km/u. Mijn hartslag in rust is ook gedaald tot ergens onder de 55 slagen per minuut. Mijn conditie zit goed en nu komt het er op aan om 1. de conditie te onderhouden en 2. niet geblesseerd te geraken tot ik een marathon uitgekozen heb en begin aan de voorbereidingen.

Trouwens, ik behaalde in de ING run in Oostende plaats 333 van de 1908. Mijn plaats wordt steeds beter. Voor de cijferaars gelijk ik:

Herstelloopje na Oostende

 

Tempoloop

09:20 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Eerste marathon Goed idee om geen tijd voorop te stellen voor je eerste marathon. Ik ken mensen die regelmatig een 10 kilometer lopen in 37' maar die een pr op de marathon hebben van meer dan 3u30. Veel succes nog

Gepost door: harmsie | 25-07-07

goed teken ... dat gaat altijd maar beter worden :-) waar gaat dat eindigen ?? ik blijf je volgen ,tgaat hier de moeite worden !!!

Gepost door: katrien r | 26-07-07

ing run Dag Fré,
een beetje laat maar toch nog proficiat met de tweede zoon. ( ik heb net je blog gevonden ) Goede prestatie in Oostende. Ik heb met de Gulden sporen marathon mijn eerste marathon gelopen, geen tijd vooropgesteld, zeer rustig gestart, tweede deel zelfs iets rapper en konstant blijven lopen. Tevreden met mijn eerste en reeds zin om er nog een te lopen.( kijk maar eens op wimdeolifant of t'olifantje Wim als je zin hebt. Veel succes en laat maar eens weten welke je gaat lopen hé. We kunnen dan samen eens een leffe drinken ! Groetjes

Gepost door: Wim | 27-07-07

tijden Je hebt inderdaad gelijk wat motivatie betreft. Ik heb vanaf de eerste dag dat ik begon te lopen doelstellingen gemaakt en daar naar beginnen trainen. Deze periode weinig tijd en geen doelstellingen dus ik laat regelmatig een training schieten, zodat ik niet steeds drie maal per week de baan opga. Slecht voor de conditie. Ik denk dat mijn basissnelheid ongeveer gelijk is aan de jouwe (43:55 op 10K en 1u44 op halve M) maar besttijd op de marathon 4u09. Ik hoopte ooit net onder de 4u te duiken, maar het voorbereidingswerk is te intensief, te tijdsrovend, zodat ik enkel nog halve marathons ga lopen.

Gepost door: Dirk | 28-07-07

Marathon dat ziet er hier heel schitterend uit. je zal je eerste marathon zonder problemen uitlopen, in een goede tijd. Maar inderdaad deelnemen is belangrijker dan winnen. Als de meet haalt, dan is dat toch al een hele prestatie hoor!!

Gepost door: Geert | 29-07-07

De commentaren zijn gesloten.