30-07-07

Duurloop(jes)

Na mijn hoopgevende prestatie in Oostende en de vlotte trainingsloopjes van vorige week heb ik de microbe goed te pakken. Aangezien ik nog met verlof ben kan ik meestal wel ergens tijd vinden om te gaan lopen. 's Namiddags slaapt zoon 1 en zoontje 2 en soms ook mama. Dan heb ik de keuze tussen mij 2 uurtjes in stilte bezig houden (tv kijken of lezen) ofwel om een loopje te gaan doen.

Vrijdag was ik nog eens op bezoek in mijn bakermat. Er was veel wind, maar ik vertrok voor een tochtje van Torhout naar Veldegem en terug. 15 kilometer stond er op het programma. Het was alweer een tijdje geleden dat ik nog een 'lange' duurloop gedaan had. Maar ik heb ervan genoten! Het tempo was gemiddeld 10,4 km/u en de hartslag 153. Toch was de hartslag beginnen stijgen na een kilometer of 9. Bij het ouderlijk huis toegekomen had ik er nog niet genoeg van. Er zat meer in de benen, maar ik had beloofd om maar anderhalf uur weg te zijn.

Zaterdag niet gelopen, wel efkes naar de kermis in Deinze geweest. Veel goesting gehad om te lopen maar niet gedaan. Zondag was het na het wegtrekken van de regenbuien ideaal loopweer. Rond de 17 graden, en een straaltje zon, niet te veel wind. Op www.mapmyrun.com een tochtje gemaakt om van hieruit naar Deurle te lopen. Ik schrijf dan op een klein briefje de belangrijkste straten die ik passeer of de punten waar ik niet mag missen. Met plakband 'plastificeer' ik dat dan zodat het niet uit elkaar valt van het zweet (ik hou dit de hele tijd opgevouwen in mijn handen).

Direct het tempo goed te pakken. Het was de bedoeling om ietske boven de 9,6 km/u te lopen oftewel 6:15 min/km zoals het marathon trainingsschema van Patrick Van Krunkelsven aangeeft voor een eindtijd van 3u45. Maar ik heb het gevoel dat mijn basis jog tempo rond de 10 km/u ligt. Kilometer na kilometer liep ik helemaal op het gemak net onder de 6 minuten. En terug enorm genoten. Het uitgestippelde tochtje was bijna 18 kilometer lang dus kon ik mij beter sparen. Nergens geen pijn of last, ik had het gevoel te kunnen blijven lopen (al weet ik wel beter). En verdorie, na 13 kilometer passeer ik een boerderij met een gevaarlijk uitziende hond die een spurtje inzet richting mijn goedgetrainde kuiten. Achteraf zag ik dat ik boven de 20 km/u liep en het beest aldus demotiveerde. Mijn hartslag zat efkes op 176 slagen per minuut maar zakte direct daarna mooi terug naar 153. Na 15 kilometer besloot ik om nog een extra lusje te doen van anderhalve kilometer. Dus zou ik aankomen na 19,5 kilometer. Da's ook geen doen. In de wijk dan nog een toerke gedaan waarna ik arriveerde met een totaal van 20,45 kilometer. Het was geleden van de 20 km van Brussel dat ik nog zo ver liep. En nog nooit heb ik dit zo op het gemak kunnen lopen. Wat meer is, mijn hartslag zat gemiddeld op 150 voor een snelheid van 10,2 km/u. Ik had niet gedronken of gegeten onderweg maar ik voelde me toch niet leeg. Met een voldaan gevoel heb ik mij 's avonds getrakteerd op een zak chips (Lays's naturel, XL zak van 250 gram). Voor de cijferaars gelijk ik:

Lange duurloop

 

Torhout 15 km

08:58 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Zo te zien gaat het goed met de trainingen en de Garmin. Proficiat met het zoontje in elk geval tziet er een echt loperke uit :) .

Gepost door: Yves | 31-07-07

mooi! Flinke duurlopen in een mooi tempo die je gamaakt hebt! De hartslag blijft ook mooi laag, conditie in orde dus! Tijdens mijn marathonvoorbereiding heb ik moeten oefenen om trager de duurlopen af te werken, ging niet vanzelf.

Gepost door: Dirk | 01-08-07

knap Wel dat ziet er echt goed uit, 20 km a 10km/u met Hartslag 150.... dat is veel belovend.
PS: Dat niet drinken is wel niet zo gezond hé ;-)
maar zeker proficiat !

Gepost door: merddin | 02-08-07

Ja man !!! ook niet stil gezeten zo te zien en nog knappe duurloop (ja minder hadden we ook niet verwacht hoor van jou) ;-)doe zo verder !!

Gepost door: katrien r | 05-08-07

variatie in training. Nu het toch zo goed gaat met het lopen zou het misschien goed zijn om iets anders erbij te nemen . Wat weinig lopers weten is dat tennis hiervoor de beste keuze is.

Gepost door: ruddy sprint | 06-08-07

nice, zo'n duurloop kunnen lopen is zalig, het gevoel hebben dat je niet echt diep moest gaan maar toch maar mooi 20km gelopen

Gepost door: Stofke | 07-08-07

De commentaren zijn gesloten.