06-08-07

Going on

Zondag had ik een lange duurloop gepland. Een leuk tochtje dat ongeveer een grote cirkel rond ons huis was, 25 kilometer van Petegem naar Machelen, Grammene, Astene en terug Petegem. Ik had een lus gekozen zodat ik op gelijk welk moment een shortcut kon nemen terug naar huis als het niet meer zo soepel ging. En het was best dat ik dit gedaan had! Al van bij de start schoot de hartslag de hoogte in, ik had na 1 kilometer een hartslag van 151 bij een snelheid van 10 km/u. Dus totaal niet zoals de laatste tijd. Ik liep rustig door maar de hartslag bleef stijgen. Na 7 kilometer zat die al tegen de 165. Dus ben ik na 11 kilometer huiswaarts gelopen. Kwam het door de warmte? Ik weet het niet. Het is inderdaad zo dat ik niet goed loop als het warmer is maar met zo'n Garmin is dat wel heel erg visibel. 's Morgens loop ik altijd veel slechter, dus dat kan ook al meegespeeld hebben. Feit is dat ik uiteindelijk na 16,5 kilometer heel vermoeid thuis arriveerde met een gemiddelde snelheid van 9,8 km/u en een gemiddelde hartslag van 162 slagen per minuut. Zondagmorgen probeerde ik nog wat rustig te lopen als test maar dat liep helemaal voor geen meter, de hartslag maakte bokkensprongen dus heb ik dit al vlug stilgelegd. Vanaag dus nog eens tijdens de middagpauze gaan lopen en vandaag ging het al veel beter, hoewel mijn wagenthermometer ook 27 graden aangaf. 11 kilometer gelopen aan 10,6 km/u gemiddeld en met een hartslag van gemiddeld 158 slagen. Het was een lastig heuvelachtig parcours met veel wind, dus ik ben tevreden. Het ziet er toch heel wat beter uit dan zaterdag en zondag.

Woensdag had ik een 10 kilometer gedaan aan een relatief hoge snelheid, en gefinisht in 48 minuten 20 seconden met een HF van 163, dus dat zat echt wel goed.

Vorige week ook eens mijn machientje geprogrammeerd voor een intervaltraining. En da's echt de max! Een kilometer inlopen en dan 5 * 800 meter met 400 meter stappen ertussen. Hieronder mijn statistiekskes en grafiekske voor de cijferaars gelijk ik:

Statistiek interval

Grafiek Interval

14:50 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

warmte door de warmte heb ik ook telkens een hogere hartslag ... normaal zenne

Gepost door: Koen | 06-08-07

me 2 ik had bij mijn deelname aan mn eerste marathon (rotterdam) ook serieus last van een veel te hoge hartslag bij de start. Logisch als je bedenkt dat het toen meer dan 30°C was (rond de 32°C !!!)

Gepost door: kj | 07-08-07

wow, juist uw blog ontdekt, ziet er ook mooi opbouwend uit, hier kom ik geregeld even lezen, keep up the good work !!! Ik zou die Garmin ook al niet meer kunnen missen, heb er wel nog geen intervals mee gedaan, morgen eens testen !

Gepost door: Stofke | 07-08-07

interval Knappe interval ! Enkel één vraagje: waarom stappen ? aan jouw Hr te zien kan je het gemakkelijk aan om lichtjes te joggen. Is er een speciale reden dat je stapt ?
(ik plan morgen ook intervallekes, vandaar ;-)

Gepost door: merddin | 07-08-07

Waar zat je met je gedachten ??????? ja ja die hatrslag ! leg het maar uit ;-) grapje hoor ! :-)toch weer een serieuze training !!! hoog of laag je moet het maar doen

Gepost door: katrien r | 07-08-07

Tsja blijkbaar waren we met velen die dit week-end last hadden van een hoge hartslag. Dus de warmte zal er wel voor wat tussenzitten.

Gepost door: Yves | 08-08-07

De commentaren zijn gesloten.