10-08-07

Ier sè doa sè

Nadat het maandag al terug heel wat beter ging met de hartslag voelde ik mij geruster. Blijkbaar ben ik inderdaad heel gevoelig voor warmte, net zoals bij de Nacht Van Vlaanderen waar het opeens warmer werd. Dinsdag een wisselloop gedaan en uiteindelijk 7,18 km gedaan in 35:59 oftewel 12 km/u gemiddeld.

Woensdag ging ik nog eens gaan lopen rond de Watersportbaan in Gent. Da's precies 5 kilometer en er zijn altijd heel wat lopers en loopsters (vooral studentes). Daar heb ik al wat rondjes gedraaid in mijn leven! Daarom wilde ik daar nog een keertje naartoe. Het is voor mij ook altijd goed om daar de conditie te testen. Het is volledig plat, 5 kilometer per ronde en ik ken er ondertussen elke oneffenheid. Daar kan ik me volledig geven. En dat heb ik gedaan! De eerste kilometer in 4:11, dan zelfs 3:59, 4:04 en dan had ik een verval en legde de laatste 2 kilometer af in elk 4:15. Dus gefinisht in 20 minuten 46 seconden! Terug een minuut sneller dan mijn vorige besttijd. Dit voelde heel erg goed. In een wedstrijd kan er hier zeker nog een stuk af, ook al omdat het de 4de dag op rij was dat ik liep. Ik beschouw mijn tijd als een PR op de 5 kilometer.

Donderdag een uurke crosstraining gedaan op de hometrainer. En vandaag zou ik mijn mislukte lange duurloop van vorig weekend opnieuw proberen. En het ging goed! Zelfs nog een lusje bijgedaan om aan te komen na 26,2 kilometer in 2:33:11 oftewel 10,3 km/u. Weer een PR aangezien ik nooit meer liep dan een halve marathon (waar ik zelfs nog 2 keer stopte). De hartslag bleef perfect onder controle tot een kilometer of 23, daarna ging die hoger maar binnen de perken. Ik was niet 'op' toen ik aankwam, er zat nog meer in als het nodig zou zijn. Het was mijn bedoeling om te testen hoe het zit met de uithouding. Stiekem hoopte ik dat het te doen zou zijn om in Eindhoven de marathon te doen. En nu zie ik het wel zitten. Er zijn nog 9 weken en ik kan instappen in het marathonschema van Patrik Van Krunkelsven. Daarin stond dit weekend een lange duurloop van 25 kilometer gepland. Vanaf nu ga ik dit schema helemaal volgen tot de finish. Het is nog geen 100% zeker dat ik in Eindhoven meedoe want het is niet omdat ik vandaag een goede dag had dat ik er al ben. Maar als er geen fysieke ongemakken komen, dan ziet het er wel goed uit. Hier mijn route en de statistieken voor cijferaars gelijk ik:

Statistieken rondom Deinze
Figuur rondom Deinze

19:31 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Als ik mag ... mijn mening zeggen ???? als ik jou was schreef ik mij in , alé als je dan geen "moordende" tijd wil neer zetten moet dat zeker lukken ,zie eens naar je hartslag ,die is toch meer dan ok !! DOEN !!! :-)

Gepost door: katrien r | 10-08-07

Mooie training Fré. Je bent op een paar 100m van mijn werk voorbijgekomen. Ik kon anders klaarstaan met wat drank :). Kwist niet dat je daar in de buurt woonde.

Gepost door: Yves | 11-08-07

training Kan maar 1 ding zeggen, je bent goe bezig !! Eindhoven moet zeker te doen zijn voor je !

Gepost door: Wim | 12-08-07

Knappe trainingen Fré !! Eindhoven zal geen probleem zijn zoals je nu aan het trainen bent.

Gepost door: philippe | 13-08-07

Mooi traininsgke zeg en wat een afstand aan een mooi gemiddelde !

Gepost door: Stofke | 14-08-07

De commentaren zijn gesloten.