26-08-07

Efkes rust

Vorige zondag ben ik naar Ruiselede gegaan om mee te doen aan de wandeltocht van W.S.V. DE MOLENSTAPPERS RUISELEDE. Ik dus daar naartoe. Het was al 12 uur en er waren massa's wandelaars. Grote, kleine, vooral dikke en ook oudere mensen. Niet dat ik iets tegen die mensen heb maar het is wel een duidelijk ander publiek dan bij loopwedstrijden. Enfin, ik koos dus voor de 20 kilometer. Het is heel gemakkelijk om de bordjes te volgen of zelfs gewoon de mensenmassa. Je voelt je ook nooit alleen en je hebt steeds afleiding. Natuurlijk moet je af en toe 'pardon' roepen vooraleer de mensen je opmerken, maar meestal horen ze je aankomen en gaan de wandelaars spontaan uit de weg. En wat enkele bloggers vorige week al schreven, de wandelaars zijn ook meestal enthousiast als er een loper hun parcours doet. Bij de rust- en controleposten is het wel raar. Dan volg je de pijltjes en kom je op het erf van een boerderij terecht waar iedereen bier zit te drinken. Dan doe ik een rondje op het erf en ben ik terug weg. Geen pauzes. Het lopen zelf verliep heel goed. Vlotjes, zelfs ondanks het geaccidenteerd parcours, soms liepen we op een karrespoor door een maïsveld. Na de 20 kilometer nog een stukje bijgelopen tot ik aan mijn voorziene 22 kilometer zat. Hartslag in orde, gevoel heel goed. En ook een van de voordelen van zo'n wandeltocht is dat er drankgelegenheid is achteraf. 1,80 euro voor nen blauwen Chimay is niet veel geld. Je kunt dan ook een praatje slaan met de wandelaars. Voor de cijferaars gelijk ik: 19082007

 

Maandag heb ik dan 17 km gemountainbiked, dinsdag 9 km op 't gemak, woensdag 10 km heuvelloop en donderdag 7 km op 't gemak.

Vrijdag trappistenloop in Vinderhoute. Per rondje van 3,2 km krijg je een trappist. Het begon om 19u. Maar net vrijdag was er een ongelofelijke file van Zaventem tot in Ternat. Met als gevolg dat ik om 19u10 aan de start stond en iedereen al vertrokken was. Dus hebben we gewacht tot de eersten terug aan de start passeerden om dan een beetje later ook te beginnen aan onze rondjes. Dan zouden we maar eentje minder doen dan de anderen. De eerste 2 rondjes meegelopen met een minder getrainde loopvriend aan een gemiddelde van 12,3 km/u. De derde en laatste ronde heb ik dan nog eens doorgetrokken en heel wat mensen ingehaald. De laatste ronde liep ik aan gemiddeld 13,6 km/u. Spijtig dat we te laat waren om te starten want het was een leuke bedoening en nu hadden we onze trappisten niet verdiend. Maar na de loop zag ik een bekend gezicht en een weblog lopers T-shirt. De man aangesproken en het bleek Dirk te zijn van http://www.bloggen.be/dirkjogt/ Hij had er een goede wedstrijd op zitten na zijn knieperikelen van de dodentocht. Achteraf bedacht ik dat hij ook net papa geworden was en ik hem nog niet in levende lijve gefeliciteerd had. Dat zal dus voor de volgende keer zijn.

Gisteren stond er een duurloop van 18 km op het programma. Ik weet het, het was heel snel na de wedstrijd en het zou de 5de dag lopen op rij zijn. Maar ik liep liever op zaterdag zodat ik een dagje rust heb op zondag. Volgende week staan immers 78 km op het schema, dus liever uitgerust beginnen. Ik ging naar het Bloso Mountainbikeparcours in Nazareth omdat ik het parcours ken en het precies 18 km is, voor een stuk op alternatieve wegen door het bos. Ik voelde direct dat het niet zo vlot liep als anders maar het ging. Nooit kwam ik in de problemen, maar de hartslag steeg iets sneller dan anders en het tempo lag iets lager. Ik was blij dat ik er was na 18 km. Opdracht volbracht. Mijn maandtotaal staat nu al op 217 kilomter! Het schema wordt nog steeds goed gevolgd. Volgende week staat er dus 78 km op het programma met een duurloop van 30 km. Als ik deze week goed doorsta zal ik heeeel tevreden zijn. Dan ziet het er goed uit, maar ik denk wel dat het zal lukken. Voor de cijferaars gelijk ik:25082007

 

En ook gisteren nog eens de Decathlon in Roeselare bezocht. Ik had alleen maar een potteke oplosbare energiedrank nodig. Ik kwam dus buiten met 2 extra drankflesjes voor mijn gordel, een armbandje om sleutels weg te steken, 12 geconcentreerde energiepullekes, 5 dooskes energierepen, potteke energiedrank, potteke recuperatiedrank, nen fleece, een lange sportbroek, een T-shirt en een sportief truitje met lange mouwen. Chance dat we niet veel tijd hadden om te shoppen want we moesten heel snel onze oudsten bij de grootouders afhalen ;) Wie o wie heeft er zondag een duurloop van rond de 30 km gepland niet al te ver van hier? 30 km op mijn eentje lijkt me lang. Terug deelnemen aan een wandeltocht is een andere optie.

09:13 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

tof Heel tof jou eens in levende lijve ontmoet te hebben, het zal niet bij deze ene keer blijven zeker? Goe bezig qua training en wel tamelijk hoog tempo! Bij mijn lange duurlopen koos ik bijna altijd voor georganiseerde wandeltochten temeer omdat ik nooit voldoende drinken kon meenemen. Bij wandeltochten kan men tussendoor in de rustposten extra drinken. En inderdaad de prijzen worden bewust laag gehouden door de organisatie. Een mp3-speler vind ik ook altijd een goede optie voor langere duurlopen. Een andere mogelijkheid is een begeleider met de fiets zoeken, die kan dan ook extra drinken en powergels enzo meenemen.

Gepost door: Dirk | 26-08-07

Hier wordt GETRAIND Niet storen !! en met sukses zo te zien doe zo verder
, heeeeeel goe bezig

Gepost door: katrien | 26-08-07

Chimay Das vol vitaminen, mineralen en snelle suikers. (als we de alcohol even vergeten is dit de beste sportdrank voor na de inspanning die er is :-) )
Maar voor de rest dje, jij gaat wel goed vooruit, en het lijkt althans zonder al te veel inspanning. Stevige basis lijkt mij. Dit belooft!

Gepost door: Merddin | 26-08-07

Blijft er goed uit zien. Helaas ben ik nog niet aan 30km toe. Anders liep ik wel mee. Zoals Dirk al zei eens kijken voor een fietsbegeleider ?
Veel succes met de 30-tiger

Gepost door: Yves | 27-08-07

Dat zijn weer aardig wat verbruikte cal die hier verschijnen mijn gedacht, goe bezig zenne Fré !!!

Gepost door: Stofke | 27-08-07

duurlopen Ha, nog iemand die gebruik maakt van de mooie wandeltochten als duurloop. Ik heb ook gelopen in Ruislede (koos voor de iets langere 26 km). Om wat de drukte te vermijden, start ik altijd om 8h00 's morgens, er zijn dan minder stappers op weg, maar het is ook nog gezellig. Elke zondagmorgen loop ik (tenzij er wedstrijden zijn) een duurloop op een wandeltocht. ALs je eens wil samenlopen, laat je mij maar iets weten hé.

Gepost door: vince | 28-08-07

De commentaren zijn gesloten.