30-08-07

Virus

't Is te zeggen, het loopvirus. Vorige week heb ik nog op iemands blog gepost dat ik nog niet zo verslaafd ben dat ik voor het werk ga lopen. Maar 'k heb dat deze week toch gedaan Onschuldig. Maandag stond er 15 km op het programma, en dat is te ver om tijdens de middagpauze te lopen en 's avonds paste het niet. Dus om kwart voor vijf (jaja, 4u45) opgestaan, een half literke sportdrank gedronken en een stukske cake gegeten en dan naar buiten in loopkleren. Manmanman, ik was nog aan het slapen! Het was koud, donker en heel erg mistig. Terwijl ik stond te wachten tot Mr. Garmin de satellieten vond, gaf hij aan dat mijn hartslag 46 was. Dat zal dus heel dicht bij mijn hartslag in rust zijn. Zo laag had ik die toch niet verwacht, het geeft weer dat de basisconditie wel snor zit. Maar ik dus met kippenvel vertrokken. Aangezien het zo donker en mistig was koos ik er voor om langs de Leie te lopen waar geen auto's rijden. Op bepaalde momenten zag ik de weg niet voor me. Maar toegegeven, het is een zalig gevoel. Iedereen slaapt, het is enorm rustig en je bent met je favoriete sport bezig zonder dat er iemand last van heeft. En het liep ook nog eens heel goed:27082007

 

Dinsdag dan nog een keertje tempoloop, ik was ook heel tevreden:28082007

 

Gisteren over de middag was ik bijna verdwaald. Er stond een tochtje van 11 km op het programma, maar het werden er noodgedwongen meer:29082007

 

De lage hartslag en het gemak waarmee ik bovenstaande gelopen heb, geeft mij vertrouwen. Maar dit weekend komt de grote test, er staat namelijk een duurloop van 30 km op het programma.

Wat ik ook opgemerkt heb, is dat er op zondag 16 september de langste duurloop van 32 km gepland staat. En net op die dag vertrekt de Leiemarathon op een goede kilometer van mijn deur. Zou het geen goed idee zijn om daar mijn trainingskilometers te maken? Maar dan heb ik enkele ethische en psychologische problemen. Ik vind het niet mooi van mezelf om te starten aan de marathon terwijl ik weet dat ik na 32 km uitstap. En mocht ik mij die dag goed voelen, zou ik het zelf ook heel moeilijk hebben om uberhaupt te stoppen. Stel dat ik dan toch doorloop, dan was dat mijn eerste marathon en is de magie van mijn eerste marathon al een groot stuk weg, die wil ik bewaren voor Amsterdam. Want ik ben er nog niet klaar voor. Het zou misschien (misschien!) wel lukken maar het zou wel mijn reserves aanspreken. Aan de andere kant, een verkeersvrije georganiseerde loop met drankpostjes en lopers-collega's in je eigen stadje is natuurlijk wel een ideale manier om je langste duurloop af te werken... * zucht *

11:54 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Leiemarathon Nu maak je het jezelf wel moeilijk, hé. Maar heeft een eerste marathon die in je stad start niet een beetje meer magie dan eentje in het verre Amsterdam? Gezien de vele kilometers denk ik wel dat je er al klaar voor bent, hoor.

Gepost door: Harmsie | 30-08-07

problems maar wel een prachtig probleem ... ben er jaloers van!

Gepost door: Koen | 30-08-07

Wikken en wegen. Die beslissing kan natuurlijk alleen jij maken, en niemand anders. Als ik je km's zie en het tempo waarmee je ze aflegt, kan ik daar alleen maar van dromen ! En zo vroeg opstaan, was dat lopen met of zonder hoofdkussen ?

Gepost door: Epo | 30-08-07

de morgenstond ... Amai Fré,
al zo vroeg op stap ! Je bent echt wel goed bezig hé ! Was het niet te griezelig langs het eenzame pad ...... groetjes

Gepost door: Wim | 30-08-07

geen dokter te vinden die dat kan genezen... die virussen zijn heel hardnekkig , houden zo , man man jij bent goe bezig !!

Gepost door: katrien r | 30-08-07

Tsja moeilijke beslissing inderdaad. De conditie ziet er wel prima uit. Maar der is maar 1 persoon die kan beslissen of je het doet of niet en dat ben jezelf.
p.s. bedankt voor de tip van teveel hooi op het vork te nemen. Kheb mijn training van gisteren aangepast.

Gepost door: yves | 31-08-07

heel goed bezig idd, Fré je bent goed bezig ! Volhouden man !

Gepost door: kj | 31-08-07

ik ga in Eindhoven mijn laatste lange training voor Dublin doen. Wat je kan doen, en zo ga ik het in Eindhoven ook doen, is iemand in de buurt van het 32 km-punt laten postvatten om me uit de wedstrijd te halen, zo kan ik toch niet verleid worden om hem ineens helemaal uit te lopen :-) Dus gewoon doen Fré, zo ervaar je toch ook even de gezelligheid van de Leiemarathon!

Gepost door: Ruthje | 03-09-07

nice nice nice, en mooie tijd voor een training op die 15km, doe zo voort, ik geniet van al deze dingen hier te lezen, wat kan lopen toch zalig zijn

Gepost door: Stofke | 03-09-07

De commentaren zijn gesloten.