10-09-07

Betrapt

Frank Spencer heeft me betrapt. Ik heb me gisteravond ingeschreven voor de IPSO Leiemarathon als training op de marathon van Amsterdam, en hij heeft het al gezien! Een vriend zal meefietsen en me uit de wedstrijd halen na 32 kilometer. Ik zal daar ergens de auto parkeren om dan te rijden naar Wevelgem. Of wie weet wandel ik zelfs tot de aankomst. Ik denk dat ik er 3 uur over doe, dus kan ik de laatste 12 kilometer zelfs nog wandelen om binnen de tijd aan te komen. Het was vooral Ruth die me overtuigde om dit toch als training mee te doen. Het zou al te zot zijn om zelf die dag zo'n trainingsloop te doen als die marathon start vanop de markt van Deinze. En je steunt er een goed doel mee!

Vorige week was het een rustweekje in het schema, er stonden niet teveel kilometers op het programma. Er volgen nog 2 zware trainingsweken met tot 80 kilometer, en dan zit het grootste deel van de voorbereiding erop. Dinsdag 9 km rustig gelopen, woensdag 8 km tempoloop en donderdag intervaltraining. Zaterdagavond moest ik 11 km aan marathontempo doen, wat 11.2 km/u zou zijn. Het is 11.5 km/u geworden met een heel goed gevoel:08092007

En gisteren (zondag) een lange duurloop van 20 kilometer. In de namiddag na een vettig maal (biefstuk-friet met roomsaus) heel rustig vertrokken richting Olsene om via Leie Rechteroever terug te lopen. En het zat wel goed. De hartslag was heel laag om te beginnen. De doelstelling was om rond de 10 km/u te lopen, dus 6 min/km. Op de marathon wil ik ergens tussen de 5:22 en 5:40 lopen, dus 6:00 is ok voor een trage duurloop. Ik voelde direct dat ik wind in de rug had, daardoor werden de eerste kilometers rond de 5:40 gelopen, maar ik hield me echt in want ik wist dat de terugweg langs de Leie tegenwind zou zijn. De hartslag bleef goed en ik voelde dat ik in een leuk gezapig ritme zat. Het weer was ideaal en ik genoot van de tocht, na een kilometer of 9 kwam ik in Olsene aan en liep naar de Leie. Nog steeds deed ik 5:40 of minder per kilometer. Langs de Leie had ik inderdaad wind op kop, zij het dan schuin op kop. Leie rechterkant vind ik een veel leukere looproute dan de linkerkant omdat je daar iets verder van het water loopt en echt tussen het groen. Spijtig dat de Leiemarathon aan de andere kant doorgaat. Maar ik bleef heel mooi in het ritme zonder me te vermoeien. Na 18 km ging ik Deinze binnen en liep naar huis, ik deed nog een klein lusje om thuis te komen na net een halve marathon. En super content want ik liep de halve in minder dan 2 uur en aan een heel lage hartslag. Als de wind zondag uit dezelfde richting blaast en ik loop even goed zal het veel pijn doen om uit te stappen. Maar 42 km is toch nog iets anders en deze week wordt een zware trainingsweek. Niks forceren zo 5 weken voor het echte doel...

09092007
09092007 grafiek

11:29 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Leiemarathon Haha, frank spencer heeft je op heterdaad betrapt :-).
Goed idee om mee te doen : ik zou de eerste 32 km als training - traag tempo en lage hartslag - lopen en de laatste tien deels wandelend en lopend afwerken.
Het zou jammer zijn om in een goede dag na 32 km in de wagen te stappen.
Op die manier heb je alvast een indruk van de totale afstand en een karrevracht ervaring voor Amsterdam.
Wie weet loop je zelfs de volle rit uit.
Zolang je jezelf niet forceert en niet al te diep in 't rood gaat, kan het mijns insziens geen kwaad.
See you next week !
Veel sukses alvast !

Gepost door: frank spencer | 10-09-07

Knap jong ! Echt knap gelopen. Inderdaad een lage hartslag en mooi tempo ! Je bent er in ieder geval klaar voor !

Gepost door: Epo | 10-09-07

leiemarathon Ik koos nu net de Leiemarathon als mijn eerste marathon, omdat het een thuismatch is en ik op die manier een beetje bekend terrein heb op mijn laatste kilometers... Niemand verwacht tioptijden van me, ik loop hem op 't gemak ! Een andere (massa) marathon zou me teveel opjagen denk ik..

Gepost door: jogginggirl | 10-09-07

leie marathon Veel succes, rustig blijven en wie weet als het echt vlot gaat waarom niet .....

Gepost door: Wim | 10-09-07

leie alvast veel succes gewenst op je duurloopje - annex - wedstrijd

Gepost door: kj | 11-09-07

Veel succes zondag. Mogelijks kom ik in Deinze eens piepen als ik tijd heb.

Gepost door: yves | 12-09-07

De commentaren zijn gesloten.