19-10-07

Nog efkes

Gisteren heb ik de laatste training afgewerkt voor ik zondag de marathon van Amsterdam loop. Morgen nog een half uurtje loslopen zonder Garmin, helemaal op 't gemak. Als ik nu even terugblik op de voorbereiding, kan ik niet anders dan besluiten dat het goed was.

Ik speelde al een tijdje met het idee om in het voorjaar 2008 een marathon te lopen, maar stiekem begon ik toch te denken aan najaar 2007. Zeker toen ik op 26 juli een training deed waarop ik heel op 't gemak en zonder echt gepland zomaar 20 kilometer liep. Anderhalve week later (10 augustus) deed ik een test om te beslissen of ik een marathon zou lopen of nog niet. En ik legde 26 kilometer af, dus ikke content. Het zou dus najaar 2007 worden. Eerste stap was het zoeken naar een trainingsschema waar ik me goed bij voel. Ik vond een trainingsschema van Patrik Van Krunkelsven waarbij op basis van je gehoopte eindtijd alle corresponderende trainingssnelheden per training krijgt. Dit loopt over 17 weken maar deze had ik niet want ik koos voor de marathon van Amsterdam.

Dus had ik 11 weken de tijd. In die 11 weken legde ik 663 kilometer af in 55 trainingen. De meeste trainingen verliepen heel goed, met als uitschieter op 16 september de Leiemarathon. Op mijn schema stond een lange duurloop van 32 kilometer. Toevallig vertrok er die dag een marathon vanuit Deinze. Tegen de verwachtingen en de voorbereiding in liep ik deze toch uit zonder me op te blazen of tezeer te belasten. Hier de meest belangrijke statistieken van mijn trainingsvoorbereiding:

 Totale training 662,7 km
 Aantal trainingen 55
 Kilometer/training 12,05
 Aantal weken 11
 Kilometer/week 60,2
 Totale duur 62:11:49
 Duur/training 1:07:18
 Snelheid/training 10,7 km/u

Ik denk er klaar voor te zijn. Ik zie het zitten. Mijn richttijd was oorspronkelijk 3u45, mijn doel was below 4 uur. Mijn doel heb ik bereikt tijdens de Leiemarathon (netto tijd 3u57m50s), dus ik ben al heel content. De richttijd halen zou de kers op de taart zijn. Maar dat zien we zondag wel!

 

13:26 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Taart Het wordt zondag zeker smullen voor jou. Er wacht jou een lekkere taart met een supergrote kers op. Zeker weten.

Gepost door: Harmsie | 19-10-07

Veel succes zondag!!

Gepost door: Homer | 19-10-07

amsterdam Fré, veel succes in Amsterdam, ik ben er zeker van dat je onder mijn tijd van Eindhoven zal gaan. Als we elkaar eens zien dan trakteer ik er een ! Groetjes

Gepost door: wim | 19-10-07

EROP EN EROVER !!! Geef er gewoon een goe lap op ... je hebt goed getraind ...dus daar zal het niet wringen ! Ik heb zo een gedacht (en meen dat) dat je een knappe Marathon gaat lopen !! ik duim voor je !!! SUCCES !! (veel drinken!!!!)

Gepost door: Katrien | 19-10-07

je doel van een marathon lopen dit najaar heb je sowieso al binnen, dus die druk is al van de ketel! Dus wordt Amsterdam keihard genieten en die tijd...dat komt ook wel snor! Véél succes!!

Gepost door: Ruthje | 19-10-07

Veel succes vandaag Fré. Vlieg er maar eens goe in.

Gepost door: Yves | 21-10-07

De commentaren zijn gesloten.