25-10-07

Het verslag van de Amsterdam Marathon (deel 1 - deel 2 onder dit bericht)

Zaterdagmorgen, de dag voor de marathon was ik natuurlijk al bezig om mij fysiek en mentaal voor te bereiden. Ik zorgde dat ik de juiste dingen at en dat ik veel dronk. Muesli, pasta, rijst(koeken), en koolhydraten drank. De laatste 2 dagen ben ik meer dan een kilo aangekomen, doordat ik de laatste week minder trainde maar zoveel meer at.

 

Zaterdagnamiddag begon ik mijn uitrusting klaar te leggen. Op verschillende websites had ik al 2 weken de weersvoorspellingen in de gaten gehouden. Het zag er steeds goed uit, maar op het einde gaven ze 40% kans op neerslag. Dus moest ik een regenjasje voorzien. De laatste dagen was het ook gevoelig kouder geworden en liep ik op training in lange broek en longsleeve. En normaal gezien loop ik op lange duurlopen met een drankgordel en ik geloof nogal in mijn Powergels. Dus het ontspannen loopje op zaterdagnamiddag was er vooral om beslissingen te nemen. Het zonnetjes scheen. Daardoor kreeg ik het warm en besliste ik om in korte broek en T-shirt te starten. En uiteindelijk wilde ik ook mijn drankgordel niet aan tijdens de marathon, een vriend zou me na 30 kilometer een Powergel aangeven. Maar de drankgordel, de lange kleren en het regenjasje moesten wel mee, eventueel besliste ik op het moment zelf anders.

 

Zaterdagavond verdween vrouw en kroost naar de schoonouders. ’s Nachts zou ik anders iedereen wakker maken en dat is niet de bedoeling. Zaterdagavond nog eens pasta gegeten en een volledige pak rijstwafels opgepeuzeld. Om 9u ’s avonds in mijn bedje gekropen om toch min of meer voldoende slaap te hebben. Maar natuurlijk sliep ik slecht en werd ik elke 2 uur wakker. Gelukkig viel ik ook elke keer weer in slaap en om 4u ’s morgens piepte mijn wekker. Eerst een tasje koffie gedronken en dan mijn loopkleren al aangedaan met een training er boven. Dan nog pasta opwarmen om bij aankomst in Amsterdam nog te eten. Ik nam ook bananen, rijstwafels, energierepen en koolhydraten drank mee voor onderweg. Om 4u45 ben ik mijn vriend gaan ophalen in Gent en vertrokken we naar Amsterdam.

 We zijn volledig volgens schema aangekomen in de Amsterdamse RAI parking om 7u15. De pasta was gelukkig nog warm in de frigobox en ze smaakte! Na een 20 minuutjes stappen kwamen we aan bij Sporthallen Zuid. Ik haalde de startnummers op en bezocht de marathonmarkt. Om 9u30 ging ik de Schermzaal binnen waar de tempomakers zouden zijn. De spanning begon te stijgen. Korte broek en T-shirt zonder drankgordel. We vertrokken naar de start! Onderweg maakte ik al kennis met 3 mensen van de Joggingclub Stekene die ook voor 3u45 gingen, dus konden we samenlopen. Ik voelde me goed. De hartslag was bij het wachten op de start al 90, maar dit verontrustte mij niet.

09:58 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

A'dam Marathon Mooi verslag ; ben benieuwd naar deel II !! Het klassement is voor iedereen vrij om te gebruiken. Wanneer je nog meer webloggers weet die een Marathon hebben gelopen tussen 01/09 en 31/12 ; laat me ff weten dan zet ik ze erbij.

Gepost door: Bjorn Paree | 25-10-07

A'dam Fré, mooie prestatie die je daar neergezet hebt in het hoge noorden. Well done!!!

Gepost door: Kurt | 26-10-07

Fré, mooi verslag en nogmaals proficiat. Weer een heerlijke loopervaring rijker.

Gepost door: yves | 26-10-07

watertanden ;-)) wanneer deel 2 ???? nogmaals proficiat !!

Gepost door: katrien | 26-10-07

Knap gelopen hoor! Prachttijd Fré! Proficiat.

Gepost door: Gert | 31-10-07

De commentaren zijn gesloten.