30-10-07

En nu?

Wel, ik heb enorm genoten van mijn marathons en ik heb mijn doel meer dan bereikt. Voor mezelf vind ik het een hele goede prestatie des te meer omdat ik mezelf veel beter vind als korte afstand loper.

Ik ben beter in korte inspanningen, snel recupereren, in het rood gaan,... Vroeger had ik al 2 keer een halve marathon gelopen en mezelf tegengekomen. Of was het de beruchte man met de hamer? Daarom ging ik behoedzaam tewerk voor de marathon. Meer nadruk op uithouding omdat ik dat vooral mis. Mijn snelheidsintervallen zijn altijd te snel ten opzichte van mijn marathon eindtijd. Mijn hartslag blijft hoog tijdens inspanningen, zelfs tijdens trage duurlopen schommelt die rond de 150 slagen per minuut. Maar op een inspanning zoals de trappenloop kan ik nog altijd een tandje bijsteken. Sterven en blijven gaan, daar ben ik beter in.

De laatste anderhalve week heb ik bijna niks gelopen, maar wel veel gegeten en gedronken. Gisteravond heb ik dan eens een testje gedaan. Een kilometertje inlopen, dan 3,2 kilometer racen (3 rondjes in de straat) en dan een kilometertje uitlopen. En natuurlijk mijn record verbeterd. Ik deed 12:55 over 3,2 kilometer oftewel gemiddeld 4:03 per kilometer. En dat kon ik wel meer dan 5 kilometer volhouden.

Dus dat wordt mijn volgende doel: sneller worden op kortere afstanden. Mijn eerste doel wordt Dwars door Brugge waar ik op de 14,3 km mijn tijd van 1u05 wil verbeteren, dan wil ik mijn 10 km tijd liefst onder de 42 minuten krijgen en uiteindelijk zou de 20 km van Brussel sneller moeten kunnen dan 1u40. Normaal gezien zou ik op 11 november mijn PR op de halve marathon aanvallen maar ik ga met vrienden gaan mountainbiken. Het zal niet slecht zijn om tijdens de winter een stuk minder te lopen (nog 2 à 3 keer per week) om dan vanaf januari weer vol aan de bak te gaan.

En marathons? Ik ben zo tevreden met mijn PR dat ik het nog een jaar of 2 jaar zo hou. Misschien loop ik volgend jaar een marathon, misschien niet. Het is en blijft tijdsintensief en ik heb na mijn 40ste nog heel wat tijd om meer marathons te lopen. Nu kan ik op de korte lopen nog heel wat sneller en zal ik daar hopelijk ook in slagen.

11:00 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Het moet idd plezant blijven ook. Dus doen waar je zin in hebt. Marathons vergen idd veel tijd. Veel succes met de toekomstige plannen.

Gepost door: Yves | 31-10-07

Keuze moet je maken soms moeilijk hé , heb ik ook gedaan ben traag maar hou lang vol (Diesel) dus is de keuze vlug gemaakt ...maar voor jou ligt dat nog ander ,je bent snel , houd vol , en je hebt dan nog kracht ook !! en nu ??? je kan in feite alle kanten op ..phuuuufff als je toch goed bent ;-))))

Gepost door: Katrien | 01-11-07

Snelheid na de M Zie bij meer mensen dat ze flinke snelheid kunnen maken op de korte afstanden na het lopen van een Marathon - zelf heb ik na bijna 2 weken nog flink last van de spieren dus houd ik ff rust. Mooie wedstrijden om naar uit te kijken !!

Gepost door: Bjorn Paree | 02-11-07

dikke proficiat! Enkele weken niet tot bloglezen toegekomen, vandaar een late proficiat. Wat een knappe tijd heb je gelopen, en zo te lezen kun je inderdaad nog beter. Maar zoals je zegt is de voorbereiding heel intensief. Ik houd het ook bij de 2 marathons die ik gelopen heb en wil voortaan maar maximum hale marathons lopen. Jij hebt nog vele goede loopjaren voor de boeg!

Gepost door: Dirk | 05-11-07

planning in 2008 zal ik ook werken aan de verhoging van mijn snelheid op de korte afstand.. en neem maar van mij aan : hoe sneller je wordt op een 10k, hoe sneller je een marathon zal lopen..
in 2006 liep ik mijn 10 in 37'02, en in hetzelfde jaar nog, liep ik op de marathon van 3'12 naar 3'02..

Gepost door: vince | 12-11-07

De commentaren zijn gesloten.