23-01-08

De eerste komt eraan

2 weken geleden was er in Deinze de eerste winterjogging van het jaar. Je kunt er in het Domein de Brielmeersen kiezen tussen 4,6 kilometer, 8,9 kilometer of 12,9 kilometer. En ik zou wel eens kijken hoe ver het met de conditie stond.

Maar! Mijn vrouwke heeft in de nazomer de loopschoenen teruggevonden en begon weer wat te trainen. 2 jaar geleden deed ze mee aan start-to-run en na de gezamenlijke sessies liep ze toen 1 keertje 5 kilometer. Deze keer begon ze er alleen aan, waarschijnlijk ook aangestoken door mijn enthousiasme. Haar conditie verbeterde veel sneller dan de vorige keer en na een week of 5 - 6 liep ze al de eerste keer de ronde van de Watersportbaan! Oké, het was niet supersnel maar het was geen sukkeldrafje. Sindsdien loopt ze regelmatig een kilometer of 4 à 5.

En dus wilde ze een keertje deelnemen aan de winterjogging in ons eigen Deinze. De 4,6 kilometer wilde ze in een half uurtje klaren. De bewuste zondagmorgen stond ik met veel goesting om te lopen aan de start van de winterjogging om op de kinderen te passen. Toevallig was er een mede start-to-runster van 2 jaar geleden die nog steeds liep en ook meedeed. Samen vertrokken ze, vlug crosste ik met de buggy en onze 3-jarige via enkele shortcuts om mama nog 3 keer aan te moedigen. Over halfweg zag ze er nog steeds goed uit, en bij het opdraaien van de atletiekpiste zat er nog een versnelling in. Uiteindelijk finishte ze in 27min30sec als 91ste van de 131 deelnemers op de kortste afstand. Da's toch niet mis? Haar volgende doel wordt de 10 kilometer op de Nacht Van Vlaanderen, of misschien vroeger een loopje samen met mij?

Alleszins is het de volgende winterjogging mijnen toer. In het beste geval staan we samen aan de start, misschien huren we voor de eerste keer een babysit sinds de kleinste er is. Hoe dan ook, op zondagmorgen 10 februari doe ik de 4,6 kilometer. Ik hoop rond de 19 minuten te finishen, dus zo'n 14,5 km/u. Mijn trainingen werk ik vrij regelmatig af, maar ik concentreer me meer op kortere intervaltrainingen, of tempoloopjes met sprintjes erin. De trage lange afstanden doe ik ook nog maar niet meer dan 1 keer per week. Ik ben benieuwd of dit zal opbrengen op de korte afstanden?

21:46 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Liefde is ... samen hardlopen.

Gepost door: marc devloo | 24-01-08

Herkenbaar Je verhaal is heel herkenbaar. Eigenlijk loopt mijn vrouw al veel langer dan ikzelf maar het bleef bij 3 à 4 kilometer. Dankzij een vriendin heeft ze nu ook een beetje competitiekoorts te pakken want ze heeft intussen al drie wedstrijdjes gelopen, waaronder twee keer in de Brielmeersen. Ze is blijkbaar heel regelmatig want ze liep 25'18" en 25'20".

Gepost door: Harmsie | 24-01-08

Ik ken het verhaal. Mijn vrouw heeft de microbe van mij ook te pakken.

Gepost door: yves | 26-01-08

Lange duurlopen brengen altijd op bij, zeker voor snelheid op wedstrijden, daar zijn niet alleen de intervals voor heb ik al ondervonden :-)

Gepost door: Stofke | 26-01-08

De commentaren zijn gesloten.