31-01-08

Januari done

Voilà, januari zit erop. In totaal 160 kilometer gelopen, dus vrij behoorlijk zeker omdat ik mij dit jaar 'beperk' tot wedstrijden van maximaal een halve marathon.

Dinsdag was trouwens mijn eerste dag van een trainingsschema opgesteld aan de hand van de website van prorun. Die laten je toe om vrij goed te personaliseren. 17 weken duurt het schema, tot de 20 kilometer van Brussel. Dat is nog vrij lang, en ik moet me wat inhouden merk ik. Het gevaar zit erin dat ik te vroeg piek en dat de motivatie en/of de vorm over is voor de wedstrijd in Brussel eraan komt.

Zo stond er dinsdag op schema: 50 minuten in D2. Dit betekent in mijn geval dat mijn hartslag ergens tussen 160 en 170 mag zitten. Ik heb nog steeds een vrij hoge hartslag en D2 is een forse training maar zeker niet in het rood. In Zaventem liep ik rond de landingsbanen tot Erps-Kwerps en terug. Ik begon op het gemak maar al vlug zat er een leuk tempo in. In 51 minuten deed ik 11 kilometer, oftewel 12,9 km/u! De gemiddelde hartslag was 166 en geen spoor van vermoeidheid. Dit betekent dat ik op dit moment eigenlijk vrij gemakkelijk mijn tijd van de 20 km van Brussel van vorig jaar kan verbeteren. Daar liep ik 'maar' aan 12 km/u.

De test van 10 februari op de winterjogging van Deinze kan me misschien met de beide voetjes terug op de grond zetten, we zullen zien.

En iets anders nu. Vorig jaar overleed mijn jeugdmakker Benny Vansteelant. Om hem niet te vergeten wordt er een memorial georganiseerd. Een duatlon voor elite, recreanten en jeugd. Ik doe zeker mee. Ik weet nog niet of ik enkel zal lopen of ook fietsen, maar ik doe zeker mee. Alle info is te vinden op:

http://www.memorialbennyvansteelant.be

17:04 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Fré, als je mijn blog regelmatig eens inpiept, zul je gemerkt hebben dat ik vaak langs Erpse, Zaventemse, Kortenbergse, Steenokkerzeelse (en ga zo maar door) banen loop. De komende weken heb ik in het weekend vaak een 20'er of meer op het schema staan, als voorbereiding op mijn eerste (communie, zo voel ik me soms) marathon. Leuk als je een stuk zou willen meelopen, als het je uitkomt. Laat gerust iets weten op mijn e-mail. ps ik loop niet sneller dan 12/km.

Gepost door: marc devloo | 31-01-08

memorial vansteelant Ik overweeg ook om mee te doen aan de recratieve duo duathlon samen met het ventje: ik het lopend gedeelte en tventje het fietsend gedeelte.

Gepost door: sanny | 31-01-08

Maar 12 km/u !? Ik zou daarvoor tekenen in Brussel ! Ik zou een gat in de lucht springen ! Jij bent een pak beter dan vorig jaar precies.

Gepost door: Epo | 01-02-08

goed bezig Ik ben het jaar veel rustiger begonnen. De reden is voornamelijk motivatie. De zware duurlopen moeten nog komen voor de nacht van vlaanderen en ik wil nog niet uitgeblust aan die duurlopen beginnen. Maar jij staat er blijkbaar nu al !!

Gepost door: wim | 01-02-08

Mooi gelopen in januari. Mogelijks zie je mij volgende week ook in Deinze verschijnen.

Gepost door: yves | 01-02-08

Mooi aantal van 160km's ; door ziekte ben ik deze maand (januari) niet verder gekomen dan 134km. Dat gaat komende maand (februari) zeker meer worden. Veel succes komende maand !!

Gepost door: Bjorn Paree | 01-02-08

Deinze Deze wedstrijd komt te vroeg voor mij, de conditie is momenteel slecht. Succes!

Gepost door: Dirk | 06-02-08

De commentaren zijn gesloten.