21-02-08

MTB

Sinds november ga ik weer heel regelmatig Mountainbiken. En mijne fiets heb ik gekocht in 2000, dus 8 jaar geleden. Toen was het een deftige fiets (aluminium 7005 frame, onderdelen Shimano Deore, velgremmen) maar meer en begon hij wat van zijn pluimen te verliezen. De voorvork veerde niet meer, de remkabels liepen niet meer soepel, ik moest sleuren aan de vitessen en soms trapte hij wat door.

Dus moest ik beslissen. Of ik begin stelselmatig de onderdelen te vervangen, ofwel koop ik direct een andere fiets. Ik had veel zin om zelf aan mijn fiets te prutsen, maar ik ken er ook nog niet zoveel. En mijn frame is niet compatibel met alle nieuw materiaal, en onderdelen apart kosten meer, en... en...

Enfin, dus het zou een andere fiets worden. Dan twijfel tussen een nieuwe of een tweedehandse,... Uiteindelijk is het een tweedehandse geworden. Els stelde haar veto tegen een rode fiets, en wilde ook geen Corratec. Na alle tweedehands websites in het oog te houden heb ik uiteindelijk een Specialized gekocht. Specialized S-works 18 inch afgemonteerd met Shimano XT en schijfremmen. Die werd nog wat gepersonaliseerd, nu moet er nog een kortere stuurpen op en een nieuwe voorvork. Maar nu kan ik er tenminste al terug een lap op geven.

Is dit compatibel met lopen? Goh, het is inderdaad soms wat zoeken om 2 keer op een dag te sporten, maar voorlopig lukt dat wel. Je slaapt goed als je eerst een duurloop van 20 km doet, dan biefstuk-friet eet en dan nog eens gaat mountainbiken. Maar als ik geen slecht figuur wil slaan op de duatlon moet ik mij toch wat trainen in het fietsen ook. Mijn fietske in huidige staat:

Fiets compressed

17:17 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Nog iemand die probeert te combineren. ;)) Ik weet niet of er bij mij ooit een duathlon van komt, maar ik ga me in ieder geval amuseren met de mountainbike. Ik vind het ook super om de conditie op peil te houden bij een loopkwetsuur. Knap machientje hoor! Zwart is altijd mooi vind ik voor een bike.

Gepost door: Gert | 21-02-08

MTB Ik vind nu al moeilijk tijd om te lopen, moest ik nog fietsen erbij nemen dan zou het helemaal niet meer te doen zijn. Proficiat met de mooie koop !

Gepost door: Wim | 24-02-08

ferm Ziet er een ferm bakske uit! Zul je goe mee kunnen vlammen.

Gepost door: Dirk | 26-02-08

De commentaren zijn gesloten.