21-02-08

MTB

Sinds november ga ik weer heel regelmatig Mountainbiken. En mijne fiets heb ik gekocht in 2000, dus 8 jaar geleden. Toen was het een deftige fiets (aluminium 7005 frame, onderdelen Shimano Deore, velgremmen) maar meer en begon hij wat van zijn pluimen te verliezen. De voorvork veerde niet meer, de remkabels liepen niet meer soepel, ik moest sleuren aan de vitessen en soms trapte hij wat door.

Dus moest ik beslissen. Of ik begin stelselmatig de onderdelen te vervangen, ofwel koop ik direct een andere fiets. Ik had veel zin om zelf aan mijn fiets te prutsen, maar ik ken er ook nog niet zoveel. En mijn frame is niet compatibel met alle nieuw materiaal, en onderdelen apart kosten meer, en... en...

Enfin, dus het zou een andere fiets worden. Dan twijfel tussen een nieuwe of een tweedehandse,... Uiteindelijk is het een tweedehandse geworden. Els stelde haar veto tegen een rode fiets, en wilde ook geen Corratec. Na alle tweedehands websites in het oog te houden heb ik uiteindelijk een Specialized gekocht. Specialized S-works 18 inch afgemonteerd met Shimano XT en schijfremmen. Die werd nog wat gepersonaliseerd, nu moet er nog een kortere stuurpen op en een nieuwe voorvork. Maar nu kan ik er tenminste al terug een lap op geven.

Is dit compatibel met lopen? Goh, het is inderdaad soms wat zoeken om 2 keer op een dag te sporten, maar voorlopig lukt dat wel. Je slaapt goed als je eerst een duurloop van 20 km doet, dan biefstuk-friet eet en dan nog eens gaat mountainbiken. Maar als ik geen slecht figuur wil slaan op de duatlon moet ik mij toch wat trainen in het fietsen ook. Mijn fietske in huidige staat:

Fiets compressed

17:17 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

11-02-08

Winterjogging

Op de wedstrijd in Deinze ben ik veeeels te rap gestart. Eerst moest er driekwart van de atletiekpiste afgelegd worden en meneer liep net achter de kopgroep. Je kon kiezen voor 4,5 kilometer, 8,9 of 12,9. Aangezien ik de snelheid eens wou testen koos ik voor de kortste afstand. Dus had ik vooral op intervallekes getraind.

Maar zo'n start was niet de bedoeling. De eerste kilometer deed ik in 3:46. Nog nooit in mijn leven heb ik zo lang aan die snelheid (15,9 km/u) gelopen. En natuurlijk moest ik dat bekopen. De tweede kilometer viel nog goed mee, maar dan kreeg ik het echt heel zwaar. We gingen de Brielmeersen terug binnen, dus kwamen er korte bochten en liepen we op houtschors. Afzien, afzien jong! Op het einde liet ik nog ne meneer voor me bij het terug opdraaien op de piste. Normaal gezien heb ik een deftige eindspurt in de benen maar nu dus totaal niet. Ik was al lang blij dat ik aankwam.

Het was de bedoeling om onder de 19 minuten te blijven, ewel, ik heb het gedaan in 17:45. Dus ik ben toch niet volledig gecrasht, de voorsprong van de eerste 2 kilometer heb ik dus kunnen behouden. Groot was ook mijn verwondering toen ik mijn uitslag zag. Ik had inderdaad al in de gaten dat ik vrij ver van voor liep. De kopgroep liep niet te snel van me weg en slechts die ene man haalde mij in. Van de 113 lopers op de korte afstand behaalde ik een top 10 plaats! Net 10de. Ongelofelijk. Ik geloof dat ik mijn doelstellingen voor dit jaar lichtjes mag herzien.

's Namiddags dan nog eens goed doorgegeven met de mountainbike op het BLOSO parcours in Gavere. Zo'n sportdagje in het zonnetje doet toch deugd, en al helemaal als het lichaam een beetje presteert...

23:08 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

09-02-08

Nieuwe schoenen

decorationdecoration
De Triumph 5 is het topmodel onder de neutrale schoenen! Met Full-Length ProGrid voor maximale demping. Deze techniek bevindt zich direct onder de voet, is volledig naadloos en biedt meer comfort zonder aan stabiliteit in te leveren. De vernieuwde Arch-Lock van de Triumph 5 zorgt voor een betere en comfortabelere omsluiting van de midvoet. Dit biedt meer stabiliteit en garandeert een betere pasvorm en begeleiding tijdens de afwikkeling. De Triumph 5 is met zijn opvallende verschijning ook nog eens een lust voor het oog.

Technology:

» Arch-Lock Midfoot Wrap
» HRC Strobel Board
» SRC demping in de hak
» Full-Length ProGrid
» Ortholite Sockliner
» SSL EVA
» Impact Interface

Specificaties:

Gewicht: 326 gram
Leest: Modified Contour Leest
Verkrijgbare Breedte: Medium
Verkrijgbare Maten: 7-13,14,15
Kleuren: Black/Red

Mijn nieuwe schoenen dus... Vandaag voor de eerste keer naar een echte Runners winkel geweest, het Runners Service Lab in Gent. Voor de eerste keer een echte analyse van mijn voetafwikkeling, en mijn voetafdrukken. Ik ben er heel goed geholpen en ik denk dat deze schoenen mij beter zullen doen dan mocht ik ze alleen gekozen hebben. Voor de prijs moet je het niet laten, ik kocht vorig jaar mijn schoenen in een goedkopere sportwinkel maar het prijsverschil was niet erg groot.

Maar voor de wedstrijd van morgen zal ik ze uiteraard nog niet aandoen. Vandaag heb ik ze ook enkel een minuutje aangehad op de loopband. Ik moet nog even wachten om ze officieel in te zegenen. En mijn gedachten zijn nu trouwens bij die wedstrijd van morgen. 4,5 kilometer. Ik heb het rondje op training al eens gelopen en er zitten een paar venijnige korte bochtjes in, we moeten via een twintigtal trappen een heuvel op en we lopen de helft van de tijd op boomschors. Allesbehalve ideaal om een goede tijd te lopen. Toch hoop ik op een tijd rond de 19 minuten, liefst eronder. De laatste intervaltrainingen laten het beste vermoeden. Je hoort er nog over!

21:55 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |