21-03-08

Wat een weer!

Gisteren had ik eventueel een trainingsdag. Maar de hele namiddag en avond was het zo'n str**weer dat ik er echt geen zin in had. En vandaag van 't zelfde. Soms kan dat weer mij echt niet deren en geniet ik er zelfs van om tegen de natuurelementen in toch te gaan trainen. Maar de laatste 2 dagen dus niet. Dus zal ik deze week hoogstens aan 4 trainingen komen. Morgenochtend heb ik afgesproken met de man van de loopvriendin van mijn vrouw. Hij loopt ongeveer dezelfde tijden als ik en we zullen onze lange weekkendtocht eens samen doen. Daardoor zie ik het toch al beter zitten ondanks het weer.

Een positief item van gisteren is dat ik mij bij Runners Service Lab Gent gaan inschrijven ben voor de 10 miles van Antwerpen. Het voordeel is dat je er direct je startnummer mee naar huis krijgt, en een gezellige babbel bovenop. Er is een eerste startbox voorzien 'voor de rappe' zoals in elke loop. Bijzonder is wel dat dit voorbehouden is voor de mensen die 1:10 of trager lopen. En laat dat nu net mijn target zijn voor de 10 miles. Dus voor de eerste keer in mijn loopbaan mag ik starten uit de eerste box! Altijd zie ik die mensen op het laatst in hun box stappen terwijl ik dan al bijna een uur zenuwachtig sta te wachten achter het startlint bij de grote massa. Ik voel me enigszins vereerd, aan de andere kant moet ik dan wel zorgen dat ik het waard ben é. Mijn nummer is 984.

Het mountainbike gaat ook steeds meer de goeie kant op. Vorige zaterdag meegedaan aan de 'Slag om Gavere ', een tocht van 30-45-60 of 75 kilometer. Ik had veel zin in de 75, maar mijn vriend zag dat niet zitten met mij, het werd de 60. Een heel deel van het parcours komt uit de Ronde Van Vlaanderen, dus zitten er heel wat beklimmingen in. En blijkbaar ligt mij dat. Ik ben licht, ben explosief en kan in het rood gaan. Heerlijk om zo'n berg op te vliegen en al stervend boven te komen. En tegen dat mijn vriend dan boven kwam, was ik al gerecupereerd. Uiteindelijk hebben we 63 kilometer gedaan, de laatste 15 kilometer heb ik nog eens alleen doorgetrokken. Moe maar voldaan. Het was heel goed, maar ik besef dat de zomermarathons toch nog heel wat training zullen vergen. Da's verdorie 120 kilometer mountainbike!

Maar eerst de loopwedstrijden met als eerste doel de 10 Miles!

20:18 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

amai dat is een hele brok sport, ik kom u daar wel ergens tegen in Antwerpen maar tegen ik aangekomen ben zijde gij mss al richting huis aan 't rijden :-)

Gepost door: Stofke | 22-03-08

De commentaren zijn gesloten.