29-03-08

Bijna klaar

De conditie is bijna klaar. Bijna.

Volgende week zaterdag rij ik met de Mountainbike de Ronde Van Vlaanderen, 't is te zeggen, een parcours van 75 km voor Mountainbikers georganiseerd. En het gaat daar nogal bergop en bergaf. Gisteren had ik een dagje recup dus een mooie gelegenheid om nog een laatste keer een lange fietstocht te ondernemen. 's Morgens om 9u vertrok ik van Deinze naar Kluisbergen om via Nokereberg dan de Oude Kwaremont te beklimmen, verder langs de Ronde Van Vlaanderenstraat, de Knoktstraat, de Paterberg en de Koppenberg. Dus heel wat hoogtekilometers gedaan. Van Oudenaarde had ik gelukkig wind in de rug tot thuis, waardoor ik de 60 kilometer in 2u45 aflegde.

Maar er moet ook nog gelopen worden, wil ik in de 10 miles van Antwerpen mijn beloofde 1u10 halen (anders kreeg ik mijn elite-startnummer niet). Aangezien ik gisteren een duurtraining deed, koos ik voor een tempoloop vandaag, en dan morgen een duurloop. In Antwerpen moet ik per kilometer aan 4:21 lopen of iets rapper. Misschien was het niet slecht om eens dat tempo te lopen. Ik vertrok tegen de wind in en ik voelde al sebiet dat ik me vandaag niet kon inhouden. Soms wil ik niet volgens tempo lopen maar gewoon efkes crossen. Dus vandaag ook, maar ik wilde me toch niet dood lopen. De eerste kilometer was in 4:10 door de felle tegenwind, daarna was het zij- of rugwind. Vandaar de doorkomst op 5 kilometer in 19:51. Dus mijn PR op die afstand! Ik heb het gevoel dat ik in een wedstrijd nog vrij vlot 15 seconden of zo rapper kan. De 6de kilometer wat trager gelopen, eens zien of ik nog kon recupereren na zo'n snelle 5 km. De 7de en laatste kilometer terug gecrosst en net 7 kilometer gedaan in 28:10. Ik ben enorm content, ik liep tegen de rode grens aan, maar niet echt erover. Volgens mij kon ik zo nog een kilometer of 3 doen om de 10 kilometer in 41 minuten te doen. Dat zal voor de Sint-Rembertscorrida zijn, eerst de 10 miles.

Voor de cijferaars gelijk ik:

7 rap

14:14 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

22-03-08

Loopje met Dzenko + Abdijbierenloop

Deze voormiddag een heel aangenaam trainingsloopje gedaan met Dzenko: 

Statistieken Dzenko

Grafiek Dzenko

Zaterdagvoormiddag dus 20 kilometer gelopen in een leuke ontspannen snelheid. Mijn hartslag daalde in het tweede deel, vooral omdat Dzenko wat meer moeite kreeg met het tempo waardoor we trager begonnen te lopen. Het blijkt dus dat ik nog heel wat marge had.

En toevallig had ik op vrijdagavond de blog van Frank Spencer http://frankspencer.skynetblogs.be/ gelezen waar hij reclame maakte voor de Abdijbierenloop in Kruishoutem op zaterdagnamiddag. Aangezien dat vlakbij is voor mij (Deinze) en ik een liefhebber ben van streekbierkes kon ik hier niet ontbreken. Ik dus direct na de middag naar ginder vertrokken en daar nog eens 10 kilometer gelopen, al babbelend met Frank en Veerle http://joggingclub-wevelgem.blogspot.com/. Ik ben niet aan het trainen voor een marathon maar toch had ik zaterdag dus 30 kilomter. Of zou ik toch beter een marathon uitkiezen voor het najaar?

12:21 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

21-03-08

Wat een weer!

Gisteren had ik eventueel een trainingsdag. Maar de hele namiddag en avond was het zo'n str**weer dat ik er echt geen zin in had. En vandaag van 't zelfde. Soms kan dat weer mij echt niet deren en geniet ik er zelfs van om tegen de natuurelementen in toch te gaan trainen. Maar de laatste 2 dagen dus niet. Dus zal ik deze week hoogstens aan 4 trainingen komen. Morgenochtend heb ik afgesproken met de man van de loopvriendin van mijn vrouw. Hij loopt ongeveer dezelfde tijden als ik en we zullen onze lange weekkendtocht eens samen doen. Daardoor zie ik het toch al beter zitten ondanks het weer.

Een positief item van gisteren is dat ik mij bij Runners Service Lab Gent gaan inschrijven ben voor de 10 miles van Antwerpen. Het voordeel is dat je er direct je startnummer mee naar huis krijgt, en een gezellige babbel bovenop. Er is een eerste startbox voorzien 'voor de rappe' zoals in elke loop. Bijzonder is wel dat dit voorbehouden is voor de mensen die 1:10 of trager lopen. En laat dat nu net mijn target zijn voor de 10 miles. Dus voor de eerste keer in mijn loopbaan mag ik starten uit de eerste box! Altijd zie ik die mensen op het laatst in hun box stappen terwijl ik dan al bijna een uur zenuwachtig sta te wachten achter het startlint bij de grote massa. Ik voel me enigszins vereerd, aan de andere kant moet ik dan wel zorgen dat ik het waard ben é. Mijn nummer is 984.

Het mountainbike gaat ook steeds meer de goeie kant op. Vorige zaterdag meegedaan aan de 'Slag om Gavere ', een tocht van 30-45-60 of 75 kilometer. Ik had veel zin in de 75, maar mijn vriend zag dat niet zitten met mij, het werd de 60. Een heel deel van het parcours komt uit de Ronde Van Vlaanderen, dus zitten er heel wat beklimmingen in. En blijkbaar ligt mij dat. Ik ben licht, ben explosief en kan in het rood gaan. Heerlijk om zo'n berg op te vliegen en al stervend boven te komen. En tegen dat mijn vriend dan boven kwam, was ik al gerecupereerd. Uiteindelijk hebben we 63 kilometer gedaan, de laatste 15 kilometer heb ik nog eens alleen doorgetrokken. Moe maar voldaan. Het was heel goed, maar ik besef dat de zomermarathons toch nog heel wat training zullen vergen. Da's verdorie 120 kilometer mountainbike!

Maar eerst de loopwedstrijden met als eerste doel de 10 Miles!

20:18 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-03-08

Weeral 't zelfde

Dit jaar organiseer ik terug de collectieve deelname aan de 20 km van Brussel voor mijn werk. Dus vorige week werd een algemene communicatienota uitgestuurd om de mensen op de hoogte te brengen en de geïnteresseerden uit te nodigen.

Vorig jaar waren we met zo'n 20 geïnteresseerden. Toen waren de inschrijvingen compleet na een week of 3, dus hadden we nu gedacht om ons komende vrijdag in te schrijven. Zo hadden de mensen wat tijd om te reageren. Maar toen ik gisteren (woensdag) om 16u op mijn bureau toekwam hoorde ik via via dat een collega gebeld had om te melden dat de 20 km al volzet waren! Vlug gecheckt op internet en inderdaad, volzet. Vlug gebeld naar de organisatie die dit bevestigden maar ter plaatse waren nog een kleine 1000 nummers beschikbaar. Dus heeft den dezen vlug alle gegevens (adres en geboortedatum) van onze bende opgezocht, dan ben ik in de auto gesprongen en weggestoven. Een kwartiertje later was ik ter plaatse en mocht ik nog alle gegevens manueel invullen op aparte inschrijvingsformuliertjes. Maar het is gelukt! Jihaa! Ik start zelf uit box 2, mijn startnummer is 1815.

De training gaat zoals het moet. Maandag nog 17 km gelopen aan een gemiddelde snelheid van 11,7 km/u en een gemiddelde hartslag van 151. Mijn basissnelheid is dus gevoelig omhoog. Blijkbaar hebben de vele intervaltrainingen wel effect. De fietstraining gaat ook in stijgende lijn. Op 5 april doe ik mee aan de Ronde Van Vlaanderen voor Mountainbike. 75 kilometer op en af op een geaccidenteerd parcours. Wordt vervolgd.

11:32 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |