17-04-08

Recupereren

Vorige week heb ik op 6 dagen tijd 4 looptrainingen afgewerkt, en 2 keer gaan Mountainbiken (40 en 55 km). De looptraining op zondag ging moeizaam, er stond 12 km à 4:30 op het programma maar ik voelde me te vermoeid om dit volledig te doen. Dus heb ik wijselijk na een kilometer of 6 trager gelopen om de week af te sluiten met een training van 9 kilometer. Ik had echt rust nodig, de laatste week vóór de 10 Miles van Antwerpen staat in het teken van recuperatie en dit was meer dan welkom. Al in februari postte ik dat ik moest zorgen niet te vroeg in vorm te zijn, en daar ben ik nog steeds wat bevreesd voor. De trainingen gaan heel goed maar soms is het een wankel evenwicht. Ik let er op om voldoende rust in te bouwen hoewel ik soms veel zin heb om meer of harder te trainen.

Maar deze week laat ik de beentjes vooral rusten zonder dat ze in slaap mogen vallen. Maandag rustdag, dinsdag met collega's een rustige loop van 11 km in net een uur, woensdag rustdag en vandaag 4 * 1000 m intervaltraining. Het tempo was 4:08 m/km, sneller dan wat ik wil lopen in A'pen dus. Het voelde goed, ik had zin in meer. Maar de beentjes moeten nog wachten tot zondag, dan mogen ze hun zin doen. Zaterdag zal ik enkel nog een kilometer of 5 heel traag joggen in wedstrijdtenue Knipoog

Mijn doel is 1u10 in Antwerpen, ik denk tussen 1u08 en 1u12 te arriveren. Veel sneller zit er niet in, trager kan zeker en vast als het warm is of als ik mij opblaas in het begin. Ik hou de Garmin in de gaten en zorg voor ongeveer 4:20 per kilometer. Spijtig genoeg geven ze warm weer uit en ik heb geen supporter om mij tijdens de wedstrijd nog wat powergel of cola te geven. Soit, ik zie wel hoe het gaat. Veel succes gewenst aan iedereen die dit weekend loopt in Antwerpen, of het nu de marathon is, de 10 Miles of de Ladies Run.

 

14:43 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

rust niet meer lopen tot zondag en dan ga je daar vlammen!!! Succes!

Gepost door: Koen | 17-04-08

Snif, snif, loop ook zonder supporters, maar dat sterkt het karakter, als dat nog nodig zou zijn na 44 levensjaren. Gelukkig is mijn dikste supporter altijd aanwezig, mijn eigen schaduw, die ik wel moet zien te kloppen op de meet ! Men zou voor minder schizofreen willen zijn ;-)

Gepost door: marc devloo | 17-04-08

succes veel succes zondag!!

Gepost door: sanny | 17-04-08

Jij ook veel succes zondag...mss kom ik u wel ergens tegen maar 't zou moeten lukken mé al da volk...de rustige week is hier ook welkom

Gepost door: Stofke | 17-04-08

Sttttt.... Freétje we gaan je op de markt aanmoedigen !! jongen je zal wel supporters hebben (welk loopshirt en n° ????)

Gepost door: Katrien | 18-04-08

Wow! @ Katrien: ik heb nummer 984 en ik zal een donker mouwloos T-shirt dragen met een korte zwarte tights eronder. De uiteraard soepele tred met de gecontroleerde ademhaling vervolledigen het geheel ;) Allé, die laatste 2 in mijn dromen dan toch.

Gepost door: Fré | 18-04-08

veel succes daar in Antwerpen!!

Gepost door: Ruthje | 18-04-08

De commentaren zijn gesloten.