22-04-08

Verslagje 10 Miles

Zaterdagavond hadden we sociale verplichtingen, we hadden een trouwfeest in onze agenda staan. Ik moest mijn benen zoveel mogelijk laten rusten dus had ik een goede reden om niet te dansen Knipoog. Ook het alcoholgebruik werd beperkt en we zijn vroeger naar huis vertrokken dan onze gewoonte is. Ik was al behoorlijk moe op voorhand, en om 1u lag ik in mijn bed.

Zondagmorgen voelde ik me gelukkig al wat meer uitgeslapen. Spijtig genoeg zag ik de zon al komen, het zou een warme dag worden. De kindjes waren bij oma door het trouwfeest en we zouden ze daar laten tot de zondagavond. Els, mijn vrouw, die zou immers meedoen aan de Ladies Run! Dus konden we gezellig samen ontbijten: pannenkoeken en broodpudding. Dan nog wat pasta gegeten en weg waren we.

In Antwerpen gekomen begeleidde ik Els naar de start. Het was voor haar de eerste keer dat ze aan een massaloop meedeed dus kon ze wel steun gebruiken. Ze hoopte om binnen de 32 minuten te finishen voor de 5 kilometer. Volgens plan zou ik dan 13 minuten later starten op de 10 Miles, dus zou ik haar pas achteraf terugzien.

Een half uurke voor tijd stond er al heel wat volk aan de start voor de 10 Miles. Door mijn startnummer mocht ik al da volk passeren en plaatsnemen in de eerste box. Man man man, wat een gevoel! Hier had ik dus heel de winter voor getraind. Achter het lint stond er een paar duizend man als haringen in een ton te wachten in de zon, in 'mijn' box was er megaveel plaats en sommigen waren aan het warmlopen, anderen zaten op de grond in de schaduw te wachten. Allemaal goedgetrainde mannen (enkele vrouwen) die er heel snel uitzagen. Ik voelde me niet echt op mijn plaats, ik vreesde dat ik veel trager was. Maar ik heb er van genoten, 12.000 man staan stil te wachten aan de start terwijl 'wij' op het gemak de beentjes losgooiden om te knallen. Spijtig dat het warmer en warmer werd.

Enkele seconden na de start was ik al over de matten. Ik had het parcours op voorhand goed bestudeerd en ik wist dat we na de Kennedytunnel bergop moesten met de wind op kop. Dus ben ik voorzichtig gestart. De eerste kilometer kwam ik door in 4:14, perfect dus. Mijn hartslag was minder perfect, ik zat al op 183! Dat zou ik nooit kunnen volhouden. De tweede kilometer was iets rapper, maar het was ook wind in de rug en bergaf. Na twee kilometer kreeg ik al een blaar onder mijn rechter grote teen. En ik kreeg het warm.

De Kennedytunnel kwam ik goed door, de bergop deed ik relatief op het gemak. Maar nog voor we het Stad indoken begon ik het erg lastig te krijgen. Hartslag 186-187, warm en een zere teen. Ik wist ook dat we een recht eind langs het water moesten lopen. Ik ging een beetje dood. Maar dan zet je je verstand op nul en concentreer je je op iedere stap. Elke honderd meter keek ik op mijn Garmin, ik probeerde aan te pikken bij andere lopers. Maar ik zag ook dat ik nog steeds andere lopers inhaalde, en ondertussen had ik al een minuutje bonus bijeengespaard. Dus mocht ik zeker nog niet opgeven. Ik besloot dat ik zeker mijn tijd op de 10 kilometer wilde weten, daarna zou ik wel zien.

Rond een kilometer of 9 doken we de Meir op. Dan begon het wat beter te gaan, en ik begon rond te kijken of ik Webloglopers zag. Ik passeerde de 10 in precies 43:00, dus mijn minuutje bonus had ik nog steeds. Spijtig genoeg geen webloglopers te zien, maar ik wist dat daar ze ergens stonden te supporteren dus mentaal was dat ook al een opkikker. Rondom mij waren er steeds niet te veel lopers, ik haalde er meer in dan dat ik ingehaald werd. Mijn tempo bleef constant schommelen rond 4:21 per kilometer, dus volgens schema. Het gevoel begon zelfs weer beter te worden als we het Stad terug verlieten. Bergaf in de Waaslandtunnel kon ik nog een mooi tempo lopen, ik raapte weer anderen op. Volgens mijn Garmin liep ik daar zelfs een gemiddelde van 270.3 km/u. Bergop was efkes serieus duizelen maar eenmaal boven mochten we direct opdraaien en was de finish in zicht. Dus kon ik nog eens 'aanzetten', een echte eindspurt van 500 meter zelfs.

Mijn tijdsbonus van de eerste kilometers heb ik dus tot op het einde kunnen behouden. Ik heb serieus afgezien, maar toch had ik het gevoel dat ik aan hetzelfde tempo de 20km van Brussel kan lopen, het ging op het einde beter dan in het begin. Mijn gemiddelde hartslag was trouwens 183 slagen per minuut, en ging nooit naar beneden. Dat wil voor mij eigenlijk ook zeggen dat het vat nog niet 'af' was.

Aan de finish stond een automatisch uitslagenbord op basis van de chip op je schoen. Volgens mijn vrouw was ik rond de 350ste plaats, maar uiteindelijk is dit serieus bijgesteld. Finaal resultaat is een tevreden mens:

PosNrNameNatCtiy21kPosTimeOfficial TimeTKmAvgTeam
488.984AMPE FrederikBELDEINZE5351:08:421:08:510:04:1614.054

Dus ik was het waardig om in de eerste box te starten (bij de eerste 1.000 dus), en ik heb een gemiddelde van meer dan 14 km/u gelopen bij een lange afstand. Dit geeft vertrouwen voor Brussel waar ik mijn doel bijstel tot 1u28 (ipv. 1u30).

En nog een heel dikke proficiat aan mijn vrouwke die de 5 km liep in 28:41, dus boven de 10 km/u! Ze was 487ste (zelfs een plaatske vóór mij Knipoog ) van de 1.900 finishsters. Natuurlijk ook een dikke proficiat aan Katrien (2de marathon, onder de 4u!) http://paardterugopstal.skynetblogs.be/ , Koen (2de marathon in 7 dagen) http://koenvansteenkiste.skynetblogs.be/, Dirk (Negative split op 10 Miles) http://www.bloggen.be/dirkjogt/ ,  Julie (perfecte haas) http://runnerjules.skynetblogs.be/ , Mario (supertijd op de marathon) http://marathonmanneke.skynetblogs.be/ , Wim (La Ko sta 1/2 M) http://www.bloggen.be/wimdeolifant/ , Stofke (verbrand op zijne smikkel) http://www.bloggen.be/stofke/ , Gert (duurloop-haas) http://gertschroons.skynetblogs.be/ , Marc (eerste marathon, woehaa!) http://marc-devloo.skynetblogs.be/ en natuurlijk alle anderen die ik ken of niet ken!

 

17:42 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

wow Fré, ongelooflijk knappe prestatie. Van bij het begin een beetje slecht gevoel en toch dat tempo kunnen vasthouden! Héél knap, dat doen er niet veel je na!! Dikke proficiat!!

Gepost door: Ruthje | 22-04-08

vrie weis geluupe, Moatje !!

Gepost door: marc devloo | 22-04-08

Ferm gelopen Fré. Spijtig dat ik je niet echt weet hoe je eruit ziet anders had ik je zeker vooruit geroepen. Btw, hoe verschillende een mens toch kan zijn hé. Moest ik 183 hartslag halen konden ze mij afvoeren denk ik! ;)

Gepost door: Gert | 23-04-08

foutje De eerste "je" in mijn vorige reply staat er teveel. Ik heb nochtans niet gedronken hoor. :)

Gepost door: Gert | 23-04-08

mooie tijd sterk gelopen

Gepost door: Koen | 23-04-08

Nogmaals proficiat, mijn Garmin heeft ook problemen gehad, in de Kennedy en in de Waasland was het ineens satellieten weggevallen, die gemiddelde snelheid op die km was niet meer ok maar de afstand wel op het eind, wss herberekend hij dat wat...

Gepost door: Stofke | 23-04-08

amai straf gelopen van je ! Als je meedoet aan de corrida zal ik maar je hielen kunnen bewonderen ! Proficiat ook aan het vrouwtje, blijkbaar wonen jullie in heel gezonde lucht !

Gepost door: wim | 24-04-08

De commentaren zijn gesloten.