13-05-08

Warm

Vorige week dinsdagavond was er een training met ons Runners Team van het werk. Het was een van de eerste warme dagen en ik had me ook moeten haasten om er op tijd te geraken. Hoe dan ook, het liep voor geen meter. Na een kilometer had ik aan een slakkengangetje een hartslag van 160, en die steeg zelfs boven de 170. En ik had een superslecht gevoel. Wijselijk dan maar de training afgebroken na 6,7 kilometer aan een gemiddelde van 10,2 km/u. Twee dagjes rusten dan. Op vrijdag had ik een dagje verlof en voelde ik me goed. Dus had ik een trage lange duurloop gepland, eentje van 24 kilometer. Maar opnieuw warm en opnieuw een hoge hartslag. Deze keer kon ik het wat beter onder controle houden maar na 16 kilometer was het hoog tijd om te stoppen. Op zaterdag zaten we in de Ardennen, daar liep ik 's morgens nog een 7 kilometer op 't gemak en het ging weer wat beter. Zaterdag en zondag dan nog een beetje gemountainbiked in de Ardennen. Ik zat niet teveel in met mijn dipje want de vorige jaren had ik eigenlijk net hetzelfde bij de eerste warme dagen. Serieuze schommelingen in hartslag, zware benen, wat duizeligheid,... Opzoekingswerk leerde me de fysieke details hiervan (bespaar ik jullie) en de ene is er gevoeliger voor dan de andere. Maar ik beschuldigde de warmte als oorzaak.

En maandag stond de Stadsloop Gent op het programma! Gelukkig voelde ik mij op zondag fysiek al heel wat beter en op maandag stegen mijn ambities weer wat. Het kon zijn dat ik deftig kon lopen en ik ambieerde een tijd op de 10,2 kilometer van minder dan 44 minuten, hopelijk zelfs 42 minuten. Toch zou ik de eerste kilometers afwachten en misschien besluiten om er een rustig tempoloopje van te maken. Mijn lichaam moet immers nog lang meegaan en het beloofde een heel warme dag te worden.

Aan de start zag ik een Weblogloper, ik sprak hem aan. Blijkbaar stonden Philippe (http://dromenvan42-195km.skynetblogs.be/) en ik samen in het startvak van de rappe mannen. En dat heb ik geweten! Bij het startschot werd ik bijna van mijn sokken geblazen door iedereen die mij voorbijschoot. De lichte afdaling bij de start nodigde blijkbaar uit om heel snel te starten. Ik hield me goed in, ik zou ze bij dit warme weer later wel weer oprapen. Eerste kilometer in 3:55. Dan liep ik een leuk tempo, te vergelijken met dat van Knokke. De eerste beproeving was de brug aan de Visserij na bijna 3 kilometer. Daar haalde ik Philippe terug bij en we wisselden een woordje of 2. Maar we kwamen dus ongeveer samen door op 11:30m na 3 km. Ik liep goed door en haalde echt heel wat mensen in. Het inhalen was begonnen na een kilometertje en in tegenstelling tot de anderen bleef ik mijn tempo houden. Na 5 kilometer kwam ik door in 19:10 (PR! PR! PR!)

Dan volgde een bruggetje en mijn pijp was uit. Ik voelde het heel zwaar worden. Een supertoptijd was niet mijn ambitie, ik haalde mijn kleine teen van het gaspedaal en liep elke kilometer een seconde of 10 à 15 trager. Toch bleef ik af en toe mensen inhalen. De laatste 2 kilometer géén tandje bijgestoken, ik ken de Plateau en ik weet hoe steil die is. Al stervend kwam ik in een groepje boven en de laatste 50 meter kon ik toch nog een eindspurt plaatsen (19 km/u). Mijn eindtijd: 40m31s netto tijd. Resultaat:

PosNrNameNatCityPosTimeOfficial TimeTKmAvgRankName
132.4540AMPE FrederikBELDEINZE1380:40:310:40:390:04:0314.807124MAN

Ik ben terug heel content omdat ik 1. een heel deftige tijd liep (ik kon er voor dit seizoen enkel van dromen) 2. mijn vorm teruggevonden heb 3. ik de dichtste plaats behaalde: positie 132 van 3800 finishers, ofwel bij de eerste 3,5%.

Enkel spijtig dat ik niet meer webloglopers ontmoet heb, blijkbaar waren die er ook. Maar dat spaar ik dus voor vrijdagavond, op de Sint-Rembertscorrida. Daarom liep ik ook niet helemaal door want ik wil vrijdag op de afspraken zijn. De eerste om 19u45, en de tweede na de wedstrijd. Ik heb mijn nummer van 'Vanhoutte' zelf gekocht en nog een kwartiertje met hem zitten babbelen, ook over Koen Vansteenkiste Smile

Addendum: ik word al sinds de 10 Miles in Antwerpen geplaagd door blaren op mijn voeten. Zowel op mijn voetzolen als mijn grote tenen heb ik er van. Pijn man!

21:36 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Vanhoutte zo roddelen over de mensen :-)))
tot vrijdag ... zie maar dat je scherp staat!

Gepost door: Koen | 14-05-08

't was leuk je tegen te komen en heel knap gelopen in die hitte. De goeie conditie is inderdaad terug, dat belooft voor vrijdag in Torhout.

Gepost door: philippe | 14-05-08

AAAAAAAHAAA!! We gaan eindelijk eentje samen kunnen drinken , alé ge ga wel al dronken zijn tegen dat ik toe kom denk ik :-) tot vrijdag !! ps zou nog vergeten proficiat te wensen , ...van in Gent !! knap gelopen in de hitte !!Chapeau !

Gepost door: Katrien | 14-05-08

Blaren Join the club fré. Ik heb er ook 2 op mijn voeten. De warmte en de combinatie met zweten vrees ik.

Gepost door: Gert | 14-05-08

Potverdikke, 'k heb u dus weer gemist..Wat een tijd zeg, proficiat en ja, die plateau deed bij mij ook pijn, en ik had dit niet verwacht die klim, kwam ferm ongelegen :-)

Gepost door: Stofke | 14-05-08

warmte ik ben ook niet zo'n warmteloper, het duurt een tijdje voor ik dit gewoon ben maar blijkbaar kan jij daar goed tegen. Wat een tijd in Gent, dikke proficiat. Tot morgen !

Gepost door: wim | 15-05-08

Proficiat Fré. Gij hebt het laatste jaar enorm aan snelheid gewonnen.

Gepost door: yves | 17-05-08

De commentaren zijn gesloten.