20-05-08

Sint-Rembertcorrida

Dus maandag heb ik de Stadsloop Gent gelopen. Dinsdag en donderdag moest ik om 4u45 's morgens al op het werk zijn omdat ik bijzitter van de sociale verkiezingen was, en donderdag was ik pas om 12u30 terug thuis. Ik heb op woensdag een trainingske kunnen doen. Mijn bioritme was dus helemaal verstoord vorige week. Gelukkig kon ik op vrijdag een dagje verlof nemen zodat ik toch uitgerust aan de start van de Sint-Rembertcorrida in Torhout kon staan.

In die wedstrijd krijgen de eerste 100 finishers een Delhaize-bon van 25 euro. Niet verwonderlijk dat er dan heel wat rappe mannen aan de start staan. En het is een heel snelle omloop van precies 10 kilometer. Daarom had ik voor dit seizoen hier een 'aanval' op mijn PR gepland. Ondertussen had ik mijn PR al scherper gesteld dan ik ooit durfde dromen maar misschien kon ik toch nog nét iets meer op deze thuismatch.

Zeker ook omdat een groot aantal webloglopers onder coördinatie van Koen (http://koenvansteenkiste.skynetblogs.be/) hier zouden verzamelen. Uiteindelijk waren we met 19! Voor de wedstrijd al wat mensen leren kennen, Frank (http://frankspencer.skynetblogs.be/) kende ik al, Francis (http://www.bloggen.be/runforrestrun/) had ook in Knokke gelopen en de andere Koen (http://sgee.skynetblogs.be/) loopt altijd 30 seconden rapper dan ik.

De wedstrijd zelf verliep eigenlijk super. Rap gestart in 3:41, dan een kilometer in 3:42. Er liep veel volk voor me maar dat was verwacht. De Keiberg werd wat trager genomen, in de bergaf ging de snelheid terug wat omhoog. Het weer was ideaal, niet te warm maar toch mooi weer. Een beetje wind zorgde voor verkoeling. Na 5 kilometer doorgekomen in 18:55 (weer PR!). Rond kilometer 6 kreeg ik het lastig, het is dan vals plat tot je bovenaan de Ernest Claeslaan komt. Daar gaat het terug bergaf. Maar mijn pijp was stillekes uit aan het gaan. Ik was al blij om niet te vertragen. Toen ik mijn moeder haar huis passeerde zat ik zelfs achteraan een groepje. De laatste kilometer rook ik mijn stal en kon ik toch nog iets sneller. Opeens zat er 6 man in mijn wiel. Ik zag dat ik onder de 39 minuten zou geraken, na een echte eindspurt finishte ik in 38:13. Dus inderdaad een PR op de volledige 10 kilometer! Met een gemiddelde van 3:50 per kilometer ben ik heel tevreden. Enkel vind ik het spijtig dat ik zo dicht bij de 38 minuten gefinisht ben. Mocht ik het beseft hebben dan kon ik iets vroeger aangezet hebben en misschien nog een seconde of 15 rapper gelopen hebben.

De koolhydraten werden aangevuld met Leffes. Het was een héél gezellige avond. Ook Katrien (http://paardterugopstal.skynetblogs.be/) en Veerle (http://joggingclub-wevelgem.blogspot.com/) liepen een PR en hielpen drinken. Wie was er nog om leute te maken? Sjarlot http://www.bloggen.be/sjarlot/ , Cremke (http://runningcremke.blogspot.com/), Gert (http://www.bloggen.be/gertluyckx/), Hansy (http://hansy-28.skynetblogs.be/), Stefaan (http://www.etienne-devillage.blogspot.com/). En zeker nog een paar anderen waarvan ik me de naam niet meer herinner. We hebben De Mast uiteindelijk gesloten en toen de koolhydraten goed terug aangevuld waren. Ik weet niet hoeveel er zitten in een Leffe maar uiteindelijk hebben we er meer ingenomen dan verbruikt die avond.

Nu is het aftellen naar de 20 km van Brussel. Ik hoop er mijn PR te breken (1u40), tweede doelstelling is om onder 1u30 te finishen maar mijn stiekeme target is 1u26. En volgens mij is deze laatste haalbaar. Als ik gene slechte dag heb, niet te snel start of als het weer niet tegenzit dan kan het. Succes ook aan de anderen en merci om me vrijdagavond te helpen recupereren!

08:43 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

sociale verkiezingen Ik heb het beter gedaan, voor de derde opeenvolgende keer (gedwongen) Voorzitter !! Succes zondag !

Gepost door: marc devloo | 20-05-08

overdosis koolhydraten Nog een geluk dan dat we niet meer naar een frituur gezocht hebben, anders had je zeker een overdosis...
Succes zondag! Indien je niet teveel tijd verliest met inhalen, moet die 1u26 er wel inzitten hé.

Gepost door: Gert Luyckx | 20-05-08

En zat je bij de eerste 100?

Gepost door: tom | 20-05-08

Amaai,knap gelopen Fré!! Van zulke tijden op 5 en 10km kan ik alleen maar dromen.

Gepost door: Gert | 20-05-08

Als je nu 38m15 op de 10 loopt, dan moet dat PR in Bxl een makkie worden. Zou eerder naar die 1h26 mikken. Is toch al ietsje ambitieuser. Miss tot zondag, ik mik er op 1h40 en hoop 1h35 te kunnen halen. Wordt normaal ook PR.

Gepost door: cremke | 24-05-08

Veel succes morgen in Brussel !!!

Gepost door: Stofke | 24-05-08

De commentaren zijn gesloten.