26-05-08

1 op 3, gebuisd

Gisteren in Brussel heb ik slechts 1 van mijn 3 doelstellingen tot een goed einde gebracht. Niet gefinisht binnen 1u26, niet binnen 1u30, wel binnen 1u40.

Het ging ongelofelijk slecht. De eerste 3 kilometer waren perfect op schema maar dan voelde ik de bui al hangen. 't Is te zeggen, ik voelde de zon hangen. Ik liet mijn collega alleen verder lopen en begon af te zien. Op kilometer 7 scheelde het een haar van een kletsekop of ik gaf op. Maar dan moest ik nog 13 kilometer stappen tot aan de finish. Dus nog wat doorgesukkeld en vooral om mijn moeder geroepen.

Vanaf kilometer 14 begon ik te stappen. Elke kilometer een paar honderd meter, elke drankpost werd uitgebreid bezocht. De laatste 2 kilometer in een sukkeldrafje afgelegd. Mijn basissnelheid ligt vrij hoog waardoor ik zelfs al sukkelend niet al te veel tijd verloor, bij het stappen natuurlijk wel.

Gefinisht in 1u33m38s, dus toch nog een PR. Maar ik had het mij anders voorgesteld. De ambiance met onze bende, het etentje achteraf en de gedachte dat de gemiddelde tijd een stuk hoger lag dan vorig jaar hebben mij getroost. Ik kan dus echt niet tegen de warmte maar te zien aan alle gecrashte mensen die door MUG en ambulances weggebracht werden, ben ik niet de enige.

Niks aan te doen, volgend jaar beter. Volgende zondag doe ik voor de eerste keer een duathlon: 5 km lopen 20 km fietsen en terug 2,5 km lopen. Ik denk eraan om op het gemak mee te doen maar waarschijnlijk komt tegen dan de competitiedrang al wat terug.

22:03 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

warmte 't Was inderdaad warm gisteren, dat, én de massa én het moeilijk parcours maken het niet gemakkelijk. Toch knap dat je hebt doorgezet en een mooie tijd hebt gelopen!

Gepost door: Julie | 26-05-08

vergaloppeerd... als ik de uitslagen overloop, dan is er een groot aantal deelnemers dat een stuk langer deed over de tweede 10km dan over het eerste gedeelte.
Blijkbaar was het tweede gedeelte bijna een wandeltocht...
Maar toch goed gedaan met je PR. Achteraf heb je toch de koolhydraten terug voldoende aangevuld? :-)

Gepost door: Gert Luyckx | 27-05-08

1u33 is helemaal niet slecht gezien de omstandigheden. Proficiat en veel succes met de duatlon.

Gepost door: yves | 29-05-08

't kan nie altijd kermis zijn maar met zo'n tijd zou het bij mij zeker kermis zijn

Gepost door: Stofke | 29-05-08

De commentaren zijn gesloten.