26-05-08

1 op 3, gebuisd

Gisteren in Brussel heb ik slechts 1 van mijn 3 doelstellingen tot een goed einde gebracht. Niet gefinisht binnen 1u26, niet binnen 1u30, wel binnen 1u40.

Het ging ongelofelijk slecht. De eerste 3 kilometer waren perfect op schema maar dan voelde ik de bui al hangen. 't Is te zeggen, ik voelde de zon hangen. Ik liet mijn collega alleen verder lopen en begon af te zien. Op kilometer 7 scheelde het een haar van een kletsekop of ik gaf op. Maar dan moest ik nog 13 kilometer stappen tot aan de finish. Dus nog wat doorgesukkeld en vooral om mijn moeder geroepen.

Vanaf kilometer 14 begon ik te stappen. Elke kilometer een paar honderd meter, elke drankpost werd uitgebreid bezocht. De laatste 2 kilometer in een sukkeldrafje afgelegd. Mijn basissnelheid ligt vrij hoog waardoor ik zelfs al sukkelend niet al te veel tijd verloor, bij het stappen natuurlijk wel.

Gefinisht in 1u33m38s, dus toch nog een PR. Maar ik had het mij anders voorgesteld. De ambiance met onze bende, het etentje achteraf en de gedachte dat de gemiddelde tijd een stuk hoger lag dan vorig jaar hebben mij getroost. Ik kan dus echt niet tegen de warmte maar te zien aan alle gecrashte mensen die door MUG en ambulances weggebracht werden, ben ik niet de enige.

Niks aan te doen, volgend jaar beter. Volgende zondag doe ik voor de eerste keer een duathlon: 5 km lopen 20 km fietsen en terug 2,5 km lopen. Ik denk eraan om op het gemak mee te doen maar waarschijnlijk komt tegen dan de competitiedrang al wat terug.

22:03 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

20-05-08

Sint-Rembertcorrida

Dus maandag heb ik de Stadsloop Gent gelopen. Dinsdag en donderdag moest ik om 4u45 's morgens al op het werk zijn omdat ik bijzitter van de sociale verkiezingen was, en donderdag was ik pas om 12u30 terug thuis. Ik heb op woensdag een trainingske kunnen doen. Mijn bioritme was dus helemaal verstoord vorige week. Gelukkig kon ik op vrijdag een dagje verlof nemen zodat ik toch uitgerust aan de start van de Sint-Rembertcorrida in Torhout kon staan.

In die wedstrijd krijgen de eerste 100 finishers een Delhaize-bon van 25 euro. Niet verwonderlijk dat er dan heel wat rappe mannen aan de start staan. En het is een heel snelle omloop van precies 10 kilometer. Daarom had ik voor dit seizoen hier een 'aanval' op mijn PR gepland. Ondertussen had ik mijn PR al scherper gesteld dan ik ooit durfde dromen maar misschien kon ik toch nog nét iets meer op deze thuismatch.

Zeker ook omdat een groot aantal webloglopers onder coördinatie van Koen (http://koenvansteenkiste.skynetblogs.be/) hier zouden verzamelen. Uiteindelijk waren we met 19! Voor de wedstrijd al wat mensen leren kennen, Frank (http://frankspencer.skynetblogs.be/) kende ik al, Francis (http://www.bloggen.be/runforrestrun/) had ook in Knokke gelopen en de andere Koen (http://sgee.skynetblogs.be/) loopt altijd 30 seconden rapper dan ik.

De wedstrijd zelf verliep eigenlijk super. Rap gestart in 3:41, dan een kilometer in 3:42. Er liep veel volk voor me maar dat was verwacht. De Keiberg werd wat trager genomen, in de bergaf ging de snelheid terug wat omhoog. Het weer was ideaal, niet te warm maar toch mooi weer. Een beetje wind zorgde voor verkoeling. Na 5 kilometer doorgekomen in 18:55 (weer PR!). Rond kilometer 6 kreeg ik het lastig, het is dan vals plat tot je bovenaan de Ernest Claeslaan komt. Daar gaat het terug bergaf. Maar mijn pijp was stillekes uit aan het gaan. Ik was al blij om niet te vertragen. Toen ik mijn moeder haar huis passeerde zat ik zelfs achteraan een groepje. De laatste kilometer rook ik mijn stal en kon ik toch nog iets sneller. Opeens zat er 6 man in mijn wiel. Ik zag dat ik onder de 39 minuten zou geraken, na een echte eindspurt finishte ik in 38:13. Dus inderdaad een PR op de volledige 10 kilometer! Met een gemiddelde van 3:50 per kilometer ben ik heel tevreden. Enkel vind ik het spijtig dat ik zo dicht bij de 38 minuten gefinisht ben. Mocht ik het beseft hebben dan kon ik iets vroeger aangezet hebben en misschien nog een seconde of 15 rapper gelopen hebben.

De koolhydraten werden aangevuld met Leffes. Het was een héél gezellige avond. Ook Katrien (http://paardterugopstal.skynetblogs.be/) en Veerle (http://joggingclub-wevelgem.blogspot.com/) liepen een PR en hielpen drinken. Wie was er nog om leute te maken? Sjarlot http://www.bloggen.be/sjarlot/ , Cremke (http://runningcremke.blogspot.com/), Gert (http://www.bloggen.be/gertluyckx/), Hansy (http://hansy-28.skynetblogs.be/), Stefaan (http://www.etienne-devillage.blogspot.com/). En zeker nog een paar anderen waarvan ik me de naam niet meer herinner. We hebben De Mast uiteindelijk gesloten en toen de koolhydraten goed terug aangevuld waren. Ik weet niet hoeveel er zitten in een Leffe maar uiteindelijk hebben we er meer ingenomen dan verbruikt die avond.

Nu is het aftellen naar de 20 km van Brussel. Ik hoop er mijn PR te breken (1u40), tweede doelstelling is om onder 1u30 te finishen maar mijn stiekeme target is 1u26. En volgens mij is deze laatste haalbaar. Als ik gene slechte dag heb, niet te snel start of als het weer niet tegenzit dan kan het. Succes ook aan de anderen en merci om me vrijdagavond te helpen recupereren!

08:43 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

13-05-08

Warm

Vorige week dinsdagavond was er een training met ons Runners Team van het werk. Het was een van de eerste warme dagen en ik had me ook moeten haasten om er op tijd te geraken. Hoe dan ook, het liep voor geen meter. Na een kilometer had ik aan een slakkengangetje een hartslag van 160, en die steeg zelfs boven de 170. En ik had een superslecht gevoel. Wijselijk dan maar de training afgebroken na 6,7 kilometer aan een gemiddelde van 10,2 km/u. Twee dagjes rusten dan. Op vrijdag had ik een dagje verlof en voelde ik me goed. Dus had ik een trage lange duurloop gepland, eentje van 24 kilometer. Maar opnieuw warm en opnieuw een hoge hartslag. Deze keer kon ik het wat beter onder controle houden maar na 16 kilometer was het hoog tijd om te stoppen. Op zaterdag zaten we in de Ardennen, daar liep ik 's morgens nog een 7 kilometer op 't gemak en het ging weer wat beter. Zaterdag en zondag dan nog een beetje gemountainbiked in de Ardennen. Ik zat niet teveel in met mijn dipje want de vorige jaren had ik eigenlijk net hetzelfde bij de eerste warme dagen. Serieuze schommelingen in hartslag, zware benen, wat duizeligheid,... Opzoekingswerk leerde me de fysieke details hiervan (bespaar ik jullie) en de ene is er gevoeliger voor dan de andere. Maar ik beschuldigde de warmte als oorzaak.

En maandag stond de Stadsloop Gent op het programma! Gelukkig voelde ik mij op zondag fysiek al heel wat beter en op maandag stegen mijn ambities weer wat. Het kon zijn dat ik deftig kon lopen en ik ambieerde een tijd op de 10,2 kilometer van minder dan 44 minuten, hopelijk zelfs 42 minuten. Toch zou ik de eerste kilometers afwachten en misschien besluiten om er een rustig tempoloopje van te maken. Mijn lichaam moet immers nog lang meegaan en het beloofde een heel warme dag te worden.

Aan de start zag ik een Weblogloper, ik sprak hem aan. Blijkbaar stonden Philippe (http://dromenvan42-195km.skynetblogs.be/) en ik samen in het startvak van de rappe mannen. En dat heb ik geweten! Bij het startschot werd ik bijna van mijn sokken geblazen door iedereen die mij voorbijschoot. De lichte afdaling bij de start nodigde blijkbaar uit om heel snel te starten. Ik hield me goed in, ik zou ze bij dit warme weer later wel weer oprapen. Eerste kilometer in 3:55. Dan liep ik een leuk tempo, te vergelijken met dat van Knokke. De eerste beproeving was de brug aan de Visserij na bijna 3 kilometer. Daar haalde ik Philippe terug bij en we wisselden een woordje of 2. Maar we kwamen dus ongeveer samen door op 11:30m na 3 km. Ik liep goed door en haalde echt heel wat mensen in. Het inhalen was begonnen na een kilometertje en in tegenstelling tot de anderen bleef ik mijn tempo houden. Na 5 kilometer kwam ik door in 19:10 (PR! PR! PR!)

Dan volgde een bruggetje en mijn pijp was uit. Ik voelde het heel zwaar worden. Een supertoptijd was niet mijn ambitie, ik haalde mijn kleine teen van het gaspedaal en liep elke kilometer een seconde of 10 à 15 trager. Toch bleef ik af en toe mensen inhalen. De laatste 2 kilometer géén tandje bijgestoken, ik ken de Plateau en ik weet hoe steil die is. Al stervend kwam ik in een groepje boven en de laatste 50 meter kon ik toch nog een eindspurt plaatsen (19 km/u). Mijn eindtijd: 40m31s netto tijd. Resultaat:

PosNrNameNatCityPosTimeOfficial TimeTKmAvgRankName
132.4540AMPE FrederikBELDEINZE1380:40:310:40:390:04:0314.807124MAN

Ik ben terug heel content omdat ik 1. een heel deftige tijd liep (ik kon er voor dit seizoen enkel van dromen) 2. mijn vorm teruggevonden heb 3. ik de dichtste plaats behaalde: positie 132 van 3800 finishers, ofwel bij de eerste 3,5%.

Enkel spijtig dat ik niet meer webloglopers ontmoet heb, blijkbaar waren die er ook. Maar dat spaar ik dus voor vrijdagavond, op de Sint-Rembertscorrida. Daarom liep ik ook niet helemaal door want ik wil vrijdag op de afspraken zijn. De eerste om 19u45, en de tweede na de wedstrijd. Ik heb mijn nummer van 'Vanhoutte' zelf gekocht en nog een kwartiertje met hem zitten babbelen, ook over Koen Vansteenkiste Smile

Addendum: ik word al sinds de 10 Miles in Antwerpen geplaagd door blaren op mijn voeten. Zowel op mijn voetzolen als mijn grote tenen heb ik er van. Pijn man!

21:36 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

01-05-08

Onverhoopt

De enige loopwedstrijd waar ik al drie keer aan meedeed, en waar ik steeds het beste uit mezelf krijg, is Dwars Door Brugge. Mijn vader was van Brugge, ligt vlak naast geboortestad Torhout en ik hou van het parcours. Vorig jaar haalde ik er een voor mijn doen schitterende tijd, dus was het een van mijn doelen om dit jaar beter te doen.

Maar! Er is het doopfeest van mijn zus hare kleine. Nu ben ik al een tijdje niet katholiek meer maar ik durfde toch niet afzeggen voor 'nen dommen loopwedstrijd'. Ik ben er zelfs niet over begonnen. Bij deze, zus, mocht je dit ooit lezen: ik heb vrijwillig afstand gedaan van mijn lievelingswedstrijd, en dan nog zonder morren. Vorige week in Harelbeke kon ik ook al niet van de partij zijn door gezinsverplichtingen. Heel spijtig, zeker als je van iedereen leest hoe leutig het was.

Op het laatste moment besliste ik dan maar om mee te doen aan de 10K van Knokke. Maandag had ik een zware intervaltraining gedaan en dinsdag een deftige wisselloop dus fris zat ik zeker niet. Een van de doelen van dit jaar was om op de 10k onder de 43 minuten te duikelen. In de 10 Miles had ik de eerste 10K in net 43 gedaan dus zat het er in. Ik had vandaag niet te veel ambitie en ik zou tevreden zijn met alles wat sneller is dan 43 m.

Dzenko was terug mee en we startten samen. Kilometer 1 was erdoor in 3:51, km 2 in 3:54. Dzenko laat me gaan, ik haal al mensen en groepjes bij. Nochtans stonden we in het eerste vak opgesteld. Km 3 in 3:48! Het werd me duidelijk dat ik mijn tijd haal, maar hoe snel wordt het? Ik voelde me nog steeds goed, ik had een soepele en lichte tred. Na km 4 gaat het bergop en die doe ik meer op het gemak. Ik kom op 5 km door in 19:30. Dus al een vet PR op de 5 km. Dat was 5 km op de Garmin, volgens de wedstrijdbordjes waren we zelfs al iets verder. Ik blijf goed mijn tempo houden, ook tegen de wind in. Als mijn groepje niet snel genoeg gaat loop ik naar het volgend groepje. Nog steeds haal ik af en toe iemand in. Na een kilometer of 8 weet ik dat ik onder de 40 minuten zal finishen. Nog een snelle laatste kilometer in 3:52 om te finishen in 38:06. Ongelofelijk. Garmin geeft maar 9,71 km aan, zelfs als ik 300 meter verder zou gelopen hebben blijft mijn tijd op 39:10. Maar ik beschouw mijn PR op de 10km vanaf nu als 38:06. Zonder Garmin zou ik nooit beter geweten hebben.

Gefinisht als 89ste van de ongeveer 2000:

PosNrNameNatCityPosTimeOfficial TimeTKmAvgTeam
89.2794AMPE FreBELDEINZE900:38:060:38:130:03:4815.743

Vanavond als beloning veel frieten met veel frikandellen gegeten, dan naar de nachtwinkel een grote zak chips gaan halen en met een blik Cola is die ook al naar binnen gewerkt. Misschien nog sebiet een Ename om af te sluiten. Life is good, legs are tired.

22:16 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |