03-06-08

Mijn eerste duatlon

Vorige zondag was er in de Torhout de 'Memorial Vansteelant'. Een duatlon voor Elite en recreanten ter nagedachtenis van mijn jeugdvriend Benny Vansteelant die vorig jaar overleden is. Mister Duatlon. Natuurlijk ging ik daar aan meedoen.

Na mijn 'slechte' prestatie op de 20 km van Brussel was de twijfel een klein beetje toegeslagen. Tijdens de week heb ik wat rustig gelopen en wat gefietst. Maar hier wilde ik vooral aan meedoen en proberen om uit de achterhoede te blijven. Er waren 160 recreanten ingeschreven voor de wedstrijd: 5 km lopen, dan 20 km fietsen, dan terug 2,5 km lopen. Een aantal namen in de deelnemerslijst kende ik, en het waren allemaal rappere lopers dan ik. Ook zag ik dat er heel wat mensen aangesloten zijn bij een triatlon/duatlon club. Dus had ik weinig tot geen ambitie. Zeker ook omdat ik gene jeanettenbak (koersfiets) heb, maar een mountainbike. Gelukkig had ik wel slicks maar dan nog heb ik een kleinere wieldiameter, een megazware voorvork en zware schijfremmen. Om maar te zeggen dat dit toch een serieus nadeel is. Op zaterdag was er een gemeenschappelijke verkenning van het fietsparcours, en daar reed de elite ook mee op hun tijdritfietsen. Maar mijne fiets was de speciaalste ;)

Mijn hoop was rond de 1u15-1u20 te finishen. Ik zou redelijk op het gemak lopen, dan hopelijk bij een groepje fietsers kunnen aansluiten (wieltjeszuigen) om dan nog eens alles te geven in het lopen. Ik trainde nog wat op de wissels (loopschoenen uit - fietsschoenen aan - loopschoenen aan) en legde alles klaar in de wisselzone (fiets, schoenen, handschoenen, helm, powergel). Het weer: 17 graden, dus vééééél beter dan in Brussel.

Van bij de start zat ik al direct in een goed ritme. Eerste kilometer in 3:42, en dan behoorlijk snel blijven lopen zonder me op te blazen. Na 5 kilometer zat ik op 18:53. Een snelle wissel en ik zat op de fiets. Volgens mijn vrouwke zat ik rond plaats 50. Daar verschoot ik mij dood van een wervelwind aan fietsers die wegstuiven! Den onzen liet zich niet kennen en trapte uit alle macht met zijn kleine wieltjes. Ik kon aansluiten om de eerste bergop te nemen aan 36 km/u. Ik slaagde er zelfs in om dat groepje 10 kilometer te volgen, maar dan moest ik ze laten gaan. Na 5 kilometer mijn eigen tempo te rijden kon ik opnieuw aansluiten bij een groepje dat uit de achtergrond kwam. Mijn kuiten waren dan al volledig verkrampt. Terug een vlotte wissel na 20 kilometer en ik vertrok om te lopen. Een probleempje: volledig verkrampt. Goh, wat deed dat zeer. 3 meter voor mij strompelde er iemand maar ik kon die niet inhalen. Gelukkig konden we er beide mee lachen. Het duurde een halve kilometer maar dan kwam ik wat terug in mijn ritme. Volgens Els zat ik rond plaats 45. Een eindspurtje zat er niet meer in maar ik was niet volledig kapot, wel verkrampt.

Finishtijd: 1:04:23 In de uitslag ben ik inderdaad de 45ste van de 117 finishers (ik weet niet waar die 40 andere ingeschreven deelnemers zijn, er waren maar een paar opgaves). De 20km van Brussel is al lang vergeten, dit doet echt deugd. En het voelt zo goed dat dit niet de laatste duatlon zal zijn.  In het hele deelnemersveld (inclusief duo's) waren er 3 mountainbikes. Misschien toch eens voor een jeannettenbak zien? Hier de afzonderlijke tijden:

5 km lopen in 0:18:53, gemiddeld 15,9 km/u; 20 km fietsen in 0:34:35, dus gemiddeld 34,7 km/u; 2,5 km lopen in 0:10:55, dus gemiddeld 13,7 km/u (inclusief wissels)

 

 

17:38 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Sterke prestatie Ik was van plan te komen kijken, maar de bouw van Steven en Nele kwam ertussen ...

Gepost door: sandra | 03-06-08

chic, chic,...

en euh, nen echte vent rijdt met ne mtb...

Gepost door: Robin | 03-06-08

Proficiat Fré. Met zo'n nen jeanettenbak wellicht nog sneller. Sterke prestatie.

Gepost door: yves | 05-06-08

Merci voor de trappistensteun deze middag ! EN intussen heb ik ok je verslag vd 2lon gezien, knappe prestatie zunne ! En 34.7 per uur rijden met een MTb, nie slecht zunne.

Gepost door: jogginggirl | 08-06-08

je doet het toch maar weer, proficiat met je eerste duatlon

Gepost door: Stofke | 09-06-08

wauw ! dat zijn sterke cijfers fré ! Binnenkort loop je me er vlotjes af en zal je geen 30 secondjes meer achter me blijven !

Gepost door: kj | 09-06-08

De commentaren zijn gesloten.