24-06-08

De Nacht

Vorige vrijdag zijn mijn vrouwtje en ik dus naar de Nacht van Vlaanderen in Torhout getrokken. Voor de eerste keer stonden we samen aan de start van een 10 kilometer wedstrijd, nog nooit had ze zo ver gelopen. En aan de start kwamen we een oude bekende tegen, namelijk Sandra http://cauwels.skynetblogs.be/ . We hadden een gezellige babbel. Ik zou trakteren als ik een PR liep, zij van 't zelfde.

De start was hectisch. Zelden heb ik zo'n geharrewar geweten. Misschien is dit omdat ik ondertussen al iets rapper loop dan vorig jaar? Alleszins kwam ik na de eerste kilometer goed door in 3:42 en de volgende in 3:44. Kilometer 3 was ook deftig, maar kilometer 4 werd zwaar. Ik schakelde over op een veel lagere versnelling. En dat hielp. Vanaf kilometer 6 kon ik terug een tandje bijsteken. Het ging niet opperbest en ik verloor veel tijd tussen kilometer 4 en 6. Maar ik finishte toch nog deftig in 39:58 officiële tijd. Raar toch hoe een mens content kan zijn voor een paar seconden. Mocht ik boven de 40 minuten zitten, dan zou ik teleurgesteld zijn. Ik werd nog 107de van de ruim 1700 deelnemers.

En mijn vrouwtje? Na mijn finish ben ik teruggelopen tot aan het huis van mijn moeder (aan kilometer 8,5) om haar daar op te wachten. De laatste anderhalve kilometer hebben we samen gelopen en ze deed het fantastisch! Niet helemaal kapot en nog een snellere kilometer op het eind. Haar resultaat: 56:04. Niet slecht é, voor de eerste keer!

 Sandra heb ik niet meer teruggezien, 'k Zou sowieso wel getrakteerd hebben maar zij liep ook geen PR. Verder zijn we naar ons oude stekje geweest, het jeughuis van Torhout en vrij vroeg huiswaarts gekeerd. Dus ook geen bloggers gezien, maar dat halen we de volgende keer wel in.

21:37 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

wenst haar nen dikke proficiat. Haar eerste PR op de 10K is binnen!

Gepost door: Robin | 24-06-08

traktaat Ik ging ook wel getrakteerd hebben hoor ... alhoewel ik toch wel teleurgesteld was in mijn tijd. Goed van Els!!! Tot de volgende keer.

Gepost door: sandra | 26-06-08

Mooie uitslag en een mooie tijd, ook goed gelopen van 't vrouwke voor de eerste wedstrijd, amai chapeau...

Gepost door: Stofke | 13-07-08

De commentaren zijn gesloten.