24-06-08

De Nacht

Vorige vrijdag zijn mijn vrouwtje en ik dus naar de Nacht van Vlaanderen in Torhout getrokken. Voor de eerste keer stonden we samen aan de start van een 10 kilometer wedstrijd, nog nooit had ze zo ver gelopen. En aan de start kwamen we een oude bekende tegen, namelijk Sandra http://cauwels.skynetblogs.be/ . We hadden een gezellige babbel. Ik zou trakteren als ik een PR liep, zij van 't zelfde.

De start was hectisch. Zelden heb ik zo'n geharrewar geweten. Misschien is dit omdat ik ondertussen al iets rapper loop dan vorig jaar? Alleszins kwam ik na de eerste kilometer goed door in 3:42 en de volgende in 3:44. Kilometer 3 was ook deftig, maar kilometer 4 werd zwaar. Ik schakelde over op een veel lagere versnelling. En dat hielp. Vanaf kilometer 6 kon ik terug een tandje bijsteken. Het ging niet opperbest en ik verloor veel tijd tussen kilometer 4 en 6. Maar ik finishte toch nog deftig in 39:58 officiële tijd. Raar toch hoe een mens content kan zijn voor een paar seconden. Mocht ik boven de 40 minuten zitten, dan zou ik teleurgesteld zijn. Ik werd nog 107de van de ruim 1700 deelnemers.

En mijn vrouwtje? Na mijn finish ben ik teruggelopen tot aan het huis van mijn moeder (aan kilometer 8,5) om haar daar op te wachten. De laatste anderhalve kilometer hebben we samen gelopen en ze deed het fantastisch! Niet helemaal kapot en nog een snellere kilometer op het eind. Haar resultaat: 56:04. Niet slecht é, voor de eerste keer!

 Sandra heb ik niet meer teruggezien, 'k Zou sowieso wel getrakteerd hebben maar zij liep ook geen PR. Verder zijn we naar ons oude stekje geweest, het jeughuis van Torhout en vrij vroeg huiswaarts gekeerd. Dus ook geen bloggers gezien, maar dat halen we de volgende keer wel in.

21:37 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

19-06-08

Weinig tijd

Ik heb weinig 'vrije' tijd de laatste weken. Er zijn ten eerste tijdrovende CAO onderhandelingen, hopelijk gaan de vakbonden akkoord zodat we dat al positief kunnen afsluiten. En ten tweede zitten we met bouwplannen. We hebben een leuk stuk bouwgrond op het oog, en het is de bedoeling om de deal rond te hebben tegen het bouwverlof. Dus hebben we al heel wat werk gedaan om ons huis te ontwerpen en materialen te kiezen. Volgende week gebeurt de berekening door de bouwfirma dus het is heel spannend.

Maar dus blijft er niet veel tijd over. Ofwel loop ik minder en blog ik verder, maar waarover zou ik dan bloggen? Dus loop ik evenveel en blog ik minder. Ik lees jullie blogjes wel in de file maar daar kan ik niet replyen.

De trainingen verlopen vrij goed, en morgen staat de 10 km op de Nacht van Vlaanderen op het programma. Mijn vrouwtje loopt ook voor de eerste keer een 10 km wedstrijd, tot nog toe is haar record 7,2 km. Zeker haar maar ook de anderen wens ik heel veel succes toe op de Nacht. Ik zal mij waarschijnlijk rond de finish bevinden op het uur dat de meeste mensen aankomen van de marathon. Dus misschien tot dan of tot onderweg!

20:48 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

03-06-08

Mijn eerste duatlon

Vorige zondag was er in de Torhout de 'Memorial Vansteelant'. Een duatlon voor Elite en recreanten ter nagedachtenis van mijn jeugdvriend Benny Vansteelant die vorig jaar overleden is. Mister Duatlon. Natuurlijk ging ik daar aan meedoen.

Na mijn 'slechte' prestatie op de 20 km van Brussel was de twijfel een klein beetje toegeslagen. Tijdens de week heb ik wat rustig gelopen en wat gefietst. Maar hier wilde ik vooral aan meedoen en proberen om uit de achterhoede te blijven. Er waren 160 recreanten ingeschreven voor de wedstrijd: 5 km lopen, dan 20 km fietsen, dan terug 2,5 km lopen. Een aantal namen in de deelnemerslijst kende ik, en het waren allemaal rappere lopers dan ik. Ook zag ik dat er heel wat mensen aangesloten zijn bij een triatlon/duatlon club. Dus had ik weinig tot geen ambitie. Zeker ook omdat ik gene jeanettenbak (koersfiets) heb, maar een mountainbike. Gelukkig had ik wel slicks maar dan nog heb ik een kleinere wieldiameter, een megazware voorvork en zware schijfremmen. Om maar te zeggen dat dit toch een serieus nadeel is. Op zaterdag was er een gemeenschappelijke verkenning van het fietsparcours, en daar reed de elite ook mee op hun tijdritfietsen. Maar mijne fiets was de speciaalste ;)

Mijn hoop was rond de 1u15-1u20 te finishen. Ik zou redelijk op het gemak lopen, dan hopelijk bij een groepje fietsers kunnen aansluiten (wieltjeszuigen) om dan nog eens alles te geven in het lopen. Ik trainde nog wat op de wissels (loopschoenen uit - fietsschoenen aan - loopschoenen aan) en legde alles klaar in de wisselzone (fiets, schoenen, handschoenen, helm, powergel). Het weer: 17 graden, dus vééééél beter dan in Brussel.

Van bij de start zat ik al direct in een goed ritme. Eerste kilometer in 3:42, en dan behoorlijk snel blijven lopen zonder me op te blazen. Na 5 kilometer zat ik op 18:53. Een snelle wissel en ik zat op de fiets. Volgens mijn vrouwke zat ik rond plaats 50. Daar verschoot ik mij dood van een wervelwind aan fietsers die wegstuiven! Den onzen liet zich niet kennen en trapte uit alle macht met zijn kleine wieltjes. Ik kon aansluiten om de eerste bergop te nemen aan 36 km/u. Ik slaagde er zelfs in om dat groepje 10 kilometer te volgen, maar dan moest ik ze laten gaan. Na 5 kilometer mijn eigen tempo te rijden kon ik opnieuw aansluiten bij een groepje dat uit de achtergrond kwam. Mijn kuiten waren dan al volledig verkrampt. Terug een vlotte wissel na 20 kilometer en ik vertrok om te lopen. Een probleempje: volledig verkrampt. Goh, wat deed dat zeer. 3 meter voor mij strompelde er iemand maar ik kon die niet inhalen. Gelukkig konden we er beide mee lachen. Het duurde een halve kilometer maar dan kwam ik wat terug in mijn ritme. Volgens Els zat ik rond plaats 45. Een eindspurtje zat er niet meer in maar ik was niet volledig kapot, wel verkrampt.

Finishtijd: 1:04:23 In de uitslag ben ik inderdaad de 45ste van de 117 finishers (ik weet niet waar die 40 andere ingeschreven deelnemers zijn, er waren maar een paar opgaves). De 20km van Brussel is al lang vergeten, dit doet echt deugd. En het voelt zo goed dat dit niet de laatste duatlon zal zijn.  In het hele deelnemersveld (inclusief duo's) waren er 3 mountainbikes. Misschien toch eens voor een jeannettenbak zien? Hier de afzonderlijke tijden:

5 km lopen in 0:18:53, gemiddeld 15,9 km/u; 20 km fietsen in 0:34:35, dus gemiddeld 34,7 km/u; 2,5 km lopen in 0:10:55, dus gemiddeld 13,7 km/u (inclusief wissels)

 

 

17:38 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |