26-08-08

Al beter

Allé, ik denk dat het toch al beter gaat met de conditie. Het is nu drie en een halve week geleden dat ik mijn lactaattest deed en daar kreeg ik de raad om wat pittiger te trainen tijdens de week. En dat deed ik dan ook. De extensieve duurloopjes gaan nu door aan een hartslag tot 155, tot 160 of tot 165. De intensieve zelfs tot 172 slagen per minuut. En ik moet zeggen dat ik me nu toch al meer op mijn gemak voel als ik met een hartslag van 165 loop, ik heb niet het gevoel dat ik veel melkzuur aanmaak. En dat is uiteindelijk de bedoeling, om een redelijke hartslag (en dus deftige snelheid) lang te kunnen volhouden.

4:36/km = 13 km/u = 3u15 op de marathon. Daar train ik voor. Ik weet niet of ik het haal, maar dat zien we binnen 7 weken wel. De hartslag mag dan gemiddeld rond de 166 per minuut gaan, hetzelfde als vorig jaar in Amsterdam.

Dus vind ik het belangrijk als ik aan een hartslag onder de 165 met een deftige snelheid kan lopen zonder dat ik het gevoel krijg vermoeid te geraken. Moeilijk é, met 3 factoren rekening houden? Vandaag 12,1 km gelopen in 53:02, oftewel 13,6 km/u oftewel 4:24 per kilometer. Dus ruimschoots binnen de vooropgestelde snelheid. Ik had mijn Garmin ingesteld om (irritant) te tuuten bij een HF van meer dan 165, zodat ik iedere keer gas moest terugnemen. Hierdoor had ik een gemiddelde HF van 163, dat viel dus ook wel mee. En het gevoel? Dat was goed tot heel goed. Geen vermoeidheid hoewel het de 3de trainingsdag op rij was, na 17 km gisteren. En op kilometer 11 heb ik nog eens goed doorgegeven: in 3:43.

Mijn eerste dertiger is ook al achter de rug (12 augustus), en mijn all times personal record maandtotaal is ook al verbroken.

Vrijdag loop ik de wedstrijd in Nazareth, maar ik weet nog niet of ik: 1. Ga knallen op de korte loop van 5,5 km 2. Ga lopen voor een goed klassement op de 11 km 3. Ga afzien op de 16,5 km en misschien een PR lopen op de langere afstand. Nog deelnemers in Nazareth?

Enne, Sandra, merci voor de gezamenlijke LSD zondag. Zorgt gij voor goed weer?

16:31 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Nu zaterdag! DWARS DOOR GRIJSLOKE - editie 2008.

Misschien een loopideetje?

Groeten aan alle "roadrunners" en co ...

Gepost door: Gerrit | 26-08-08

zon Breng maar je zonnecrème mee :)

Gepost door: sandra | 26-08-08

Pittig Je voorbereiding loopt op wieltjes. Veel succes in Nazareth. Ik kies voor Grijsloke!

Gepost door: Harmsie | 26-08-08

In voorbereiding op de marathon, zo lang voor D-day moet je niet knallen op de korte afstand, maar moet je de lange afstand doen. Knallen kan vanaf het eerste weekend van september. Nog 2 weekjes wachten

Gepost door: cremke | 26-08-08

Het zal warm worden om te lopen zondag.

Gepost door: Marc | 27-08-08

goe bezig zeer goed bezig, de zon zal blijkbaar van de partij zijn, succes alvast, renate

Gepost door: runswimgirl | 27-08-08

Ik heb bij sandra al gelezen dat je een knappe duurloop achter de rug hebt . De marathon van amsterdam staat bij mij voor volgend jaar op mijn verlanglijstje . Ik hoop echt dat je de 3.15 u zal halen ! Oppassen met je laatste km tegen 3.45min/km te lopen . Het is niet nodig ! en kwetsuren liggen op de loer als je nu al de dertigers aan het trainen bent .
nogmaals veel succes !!

Gepost door: coach mario | 31-08-08

De commentaren zijn gesloten.