01-09-08

Oppassen

Wat ik nooit doe, deed ik vrijdagmorgen wel: mijn rusthartslag controleren. Ik schrok nogal want ik kreeg die met moeite onder de 70. Niet goed, echt niet goed. Volgens mij moet die rond de 50 schommelen want 's avonds zit mijn rusthartslag rond 52.

Een klein beetje later begon ik me ook al niet zo lekker te voelen. Ik had wat keelpijn en kreeg warm en koud tegelijk. Ik had geen koorts maar ik voelde me slapjes. De hele dag heb ik goed gerust maar 's avonds had ik afgesproken om een wedstrijd te lopen. Tegen 's avonds voelde ik me al beter, maar ik zou toch maar de korte afstand lopen: 5,5 kilometer. De eerste 2 kilometer waren perfect maar na een passage in het veld kwam mijn hartslag toch een stuk boven mijn maximale hartslag (tot 198), dus nam ik direct heel wat gas terug. Gefinisht in 22:49 als 10de van de ongeveer 160 op de korte loop. Gelukkig had ik het verstand om me te beperken tot de korte loop en om me niet volledig te geven.

Zaterdag was de rusthartslag al gezakt tot ongeveer 62, dus het ging de goede kant uit. De hele dag voelde ik me veel beter. Zondag had ik 30 km op het programma staan en ik had afgesproken met Sandra (http://cauwels.skynetblogs.be/) om 20 km samen te lopen in de Gavers. Zondagochtend vroeg was de rusthartslag al gezakt tot 54. Dus kon ik met een gerust gemoed mijn lange duurloop afwerken, al zou ik toch oppassen. Maar het ging vrij goed, zeker ook omdat ik een leuke gesprekspartner had. De hartslag was door het babbelen wel wat hoger dan normaal, maar na 32 kilometer (een beetje teveel gedaan) was mijn gemiddelde hartslag 150. Thanks Sandra!

En Mario: je hebt overschot van gelijk met je commentaar maar een snelle kilometer is mijn 'folieke'. Het is helemaal niet nodig en kan voor blessures zorgen maar het is goed voor mijn motivatie. En nu al 30 kilometer lopen kan ook gevaarlijk zijn voor blessures maar ik heb de LSD's langzaam opgebouwd en de carrosserie is ze al gewoon.

09:54 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

harstslag in rust! Fré, je kent het beter als ik,doch bij een verhoogde rust HS,ben ik voorzichtig,er zit misschien een verkoudheid of iets dergelijks te wachten........Mischien ook niet maar een voorzichtig mens....

Gepost door: patrick aerts | 01-09-08

duurloopke Ik heb er alleszins van genoten!!! Ons loopke doet me toch dromen van een marathon hoor :) ...

Gepost door: sandra | 01-09-08

Altijd plezant als ge zo'n duurlopen niet alleen moet doen.

Gepost door: yves | 02-09-08

hoog Ja, inderdaad een hoge HS in rust, reden? Vermits hij nu terug normaal is zullen de virussen wel 'overwonnen' zijn

Gepost door: Dirk | 03-09-08

contreien Aan je verslagje te lezen en na het bekijken van de deelnemerslijst heb je vrijdag ook Nazareth gelopen ? En je bent dan nog van onze contreien :-)
Mooie tijd trouwens op een lastig parcours !

Gepost door: Chris | 03-09-08

inderdaad de laatste lastige weken. Altijd maar denken dat je er niet genoeg voor gedaan hebt, wat in mijn geval wel zo is. Maar we gaan voor net onder de 4 uur dus hopelijk lukt het. Mijn laatste eenzame duurloop was hard ! Gelukkig had je een looppartner !

Gepost door: wim | 03-09-08

De commentaren zijn gesloten.