12-09-08

5 weeks to go

De voorbije weken heb ik veel getraind, en 'pittiger' zoals de sportarts me voorstelde. En met wisselend succes moet ik toegeven. Sommige dagen heb ik een lage hartslag aan een gemiddelde van 12,6 km/u en heb ik het gevoel dat het echt op het gemak is. Maar deze week ging het minder.

Dinsdag deed ik wat lange intervallen, 6 * 1 km in 3:45 tot 4:00. Dat ging wel behoorlijk, er was ook veel wind. Woensdag begon het wat warmer te worden en had ik moeite om mijn hartslag onder de 160 te houden, en donderdag was het hek helemaal van de dam. Na een snellere 5 kilometer (22:30) ging de hartslag over de 170 en ging met moeite terug naar beneden, zelfs aan lage snelheid. Ik kan dus echt niet tegen warmte. Daar steek ik het op.

Vandaag de tweede van drie rustdagen deze week, en ik voel me echt volledig gerecupereerd. Morgennamiddag de voorlaatste lange duurloop van 32 kilometer. Deze keer zal mijn vrouwtje mij begeleiden op de fiets. Vanaf volgende week nog 3 weken stevig opbouwen van 80 km naar 90 km tot rond de 100 km als alles goed loopt, en dan 2 weken afbouwen. Volgende zaterdag nog een keertje vollen bak gaan in de Leiecorrida hier in Deinze (12 km). Momenteel denk ik dat 3:15 te snel is, vorige week dacht ik dat het er dik in zat. Twijfel dus. Maar ik train gewoon verder en ik zie wel wat het wordt. In 5 weken kan er nog veel gebeuren en ik ben sowieso content met een tijd onder de 3:30.

21:27 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

succes met de trainingen, kilometers genoeg idd, maar 'k wil ze toch wel liever zelf lopen :)

Gepost door: jogginggirl | 12-09-08

Nog veel succes met de trainingen. Die hartslag kan idd met de warmte te maken hebben.

Gepost door: yves | 13-09-08

Na Oostkamp 1/8 had ik ook een dipje, maar nadien flakkert het extra goed weer op. Daar zijn de trainingsschema's juist voor opgebouwd. Want naast trainen speelt het rusten een grote rol, en je uren slaap, de training van de vorige dagen, je werk, ... Komt wel in orde

Gepost door: cremke | 15-09-08

De commentaren zijn gesloten.