16-10-08

Twijfels, natuurlijk!

Vorige week had ik nog een goede trainingsweek. Afbouwen volgens schema, niet vermoeid, goed gevoel,... In het weekend had ik niet veel tijd om mijn laatste lange duurloop te doen, met als gevolg dat ik te rap liep. Maar dus ook met een te hoge hartslag. En jaloers dat ik was op iedereen die zo'n goede marathon liep in Eindhoven, of in Brussel! Die zijn er al vanaf dacht ik, en ik moet er nog aan beginnen.

Maandag rustdag. En vanaf maandag probeerde ik nog eens het Scandinavisch dieet uit: 3 dagen heel weinig koolhydraten om dan de laatste 3 dagen voor de marathon heel veel koolhydraten in te nemen. Dinsdag begon ik daardoor mezelf al wat slapjes te voelen. Dinsdagmiddag deed ik een fartlek: 12 kilometer met een hartslag tussen 160 en 170. Natuurlijk ging dit niet zoals het moest. De hartslag schoot de hoogte in bij 'gewone' snelheden. Twijfel, natuurlijk. Een van de nadelen van het Scandinavisch dieet is de twijfel over het eigen kunnen. Aan zo'n hartslag en met zo'n gevoel kon ik geen 42 kilometer lopen, zeker niet. En dan was ik nog te traag zelfs. Het was ook te warm en daar kan ik niet tegen. Ik kon me ook niet meer zo goed concentreren. Ik was dus al behoorlijk leeg. Daarom begon ik dinsdagavond terug met koolhydraten eten.

Woensdag een jogging van 5 kilometer, het voelde al wat beter. De hartslag zat nog wat hoger dan normaal maar binnen de perken. Maar nog steeds twijfel. Vanaf vandaag, donderdag, ben ik dan echt begonnen met carboloaden. Ik wilde mijn blog aanvullen maar ik wachtte eerst de laatste echte training af. Deze middag stond er een tempoloopje van 10 kilometer op het programma. In de auto voelde ik al dat het beter zat, ik had er goesting in. De eerste 2 kilometer zocht ik nog achter tempo en hartslag, maar vanaf dan ging het goed. Nog 2 regenvlagen later had ik 8 kilometer en wist ik genoeg. Het vertrouwen is terug. Nooit geen Scandinavisch dieet meer voor mij.

Maar nog steeds twijfel ik over mijn doelstelling. Ik wil onder de 3u30 eindigen, dat mag geen probleem zijn. 3u20 zou ook nog kunnen lukken. Maar ik trainde met een schema voor 3u15 en in Amsterdam zijn er tempomakers voor 3u15. Maar volg ik ze en laat ik ze gaan als de hartslag te hoog gaat? Of loop ik alleen? Moet ik rekenen op verval en start ik daarom best wat rapper? Of...?

Pronostiekjes? Misschien heb ik wel een fles alcool om te weten hoe jullie erover denken...

17:03 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

Commentaren

Gokken! 3u18'18"

Gepost door: Spencerwoman | 16-10-08

Groentje! Sorry ben nog maar een groentje dus echt raad geven zit er niet in! Maar geloof me, als je zo goed getraind hebt ga je verschieten van jezelf!! Dus niet meer twijfelen, je bent er helemaal klaar voor!!

Gepost door: Wendy | 16-10-08

succes Ik wou dat ik tips kon geven ... maar heb geen marathonervaring hé zoals je weet. Veel succes!!!

Gepost door: sandra | 16-10-08

03:14:59 En nu al proficiat! Succes

Gepost door: etienne | 16-10-08

Succes! Tips? Moeilijk hé. Ik zoek gewoonlijk een tempo waarbij ik me goed voel wel rekening houdende met mijn doel. Dus als je voor 3u15 gaat zou je toch ergens tussen de 4.30 en de 4.40 moeten kunnen vertrekken zonder het gevoel te hebben dat je van in het begin moet forceren en met een hartslag die direct tegen of over je maximum aangaat. Want als je dat doet vrees ik dat je eens de 32km gepasseerd wel eens een klop zou kunnen krijgen. Maar als dat lukt, het tempo gewoon lekker vasthouden en hopen dat je de man met de hamer niet tegenkomt en je benen niet te snel verzuren. Ik probeer ook zo vlak mogelijk te lopen.

Mijn prono 3u20'15"! Heel veel succes!

Gepost door: Gert | 16-10-08

veel succes ! Ik gok op 3.28.28. Je bent er zeker klaar voor dus kan je misschien wel beter maar een marathon hangt van zoveel faktoren af ! Veel succes en probeer soepel te lopen zonder veel naar je uurwerk te kijken.

Gepost door: wim | 17-10-08

succes Succes in Amsterdam. Mijn gok: 3:31:10

Gepost door: Dirk | 17-10-08

Amsterdam Die twijfels zijn nergens voor nodig.
Ik zou rustig starten en nog wat kruit overhouden voor op het einde.
Zoals je weet begint de echte marathon aan km-32.
Vanaf daar maak je het verschil.
Ah ja, mijn gokje is 3u12'29"
Veel sukses !

Gepost door: frank spencer | 17-10-08

Aan een tempo starten dat je kan volhouden. Zeker niet te snel, je kan beter naar het einde toe wat versnellen dan dat je verzuurt.
Veel suc6 alvast.
Ach ja je tijd 3u16u24s

Gepost door: Marc | 17-10-08

Zondag! Zondag is D-day!
Ik supporter langs de kant en zorg voor de broodnodige powergelekes. Hopelijk lukt het mij om de laatste lastige kilometers mee te fietsen. Zodat ik je zie finishen in 3u14.
Aangezien je bij lange trainingen in weer of geen weer er exact op het afgesproken tijdstip bent, lukt 3u15 zeker. En volgens mij ga je er zelfs onder. Super goed voorbereid!

Gepost door: Els ('t vrouwtje) | 18-10-08

Bij het ontbreken van Marathonervaring, kan ik je ook geen raad geven. Ik kan je wel heel veel succes wensen en je alvast feliciteren met je 3:15:21!

Gepost door: Homer | 18-10-08

Voor alcool doen we alles é, 3u14m28s, veel succes !!!

Gepost door: Stofke | 18-10-08

3:15:15 Veel succes en geef er maar een lap op ! ;-)

Gepost door: Chris | 18-10-08

Ik wens je 't alllerbeste ! Amsterdam is er klaar voor (ben er vorige week nog geweest en er hing veel reclame) en hopelijk jij ook hé ! Heel veel succes. 'k gok op een 3.17.23

Gepost door: jogginggirl | 18-10-08

3u13min13sec Good luck , je kan dit zeker aan , geloof in jezelf Frétje !!!ps mooi doseren geen overmoedigheid de eerste 21 km !!!

Gepost door: Katrien | 18-10-08

Euhm, ik gok op 3u12min en 59sec! ;)

Gepost door: Stijn | 19-10-08

De commentaren zijn gesloten.