29-12-08

afsluiting 2008

2008 was op loopvlak een goed jaar voor mij, ongetwijfeld. In de winter had ik mij goed voorbereid, en al vanaf het voorjaar waren mijn prestaties goed. Ik behaalde mijn doelstelling op de 10K ruimschoots met een PR van 38:13 (doel was onder de 40 min). 10Miles had ik nog nooit eerder gelopen, dus werd dat ook een PR in 1:08:36. Ook was het de eerste keer dat ik echte 'ereplaatsen' kon lopen: in Knokke was ik 89ste op 2.000 deelnemers, Gent 132ste op 3.800,... Ik voelde mij bij de betere lopers en genoot van het mogen starten in het eerste startvak.

De 20K van Brussel was dan weer een tegenvaller. Met mijn vormpeil moest ik zeker onder de 1:30 geraken, maar het warme weer zorde voor een klein fiasco waardoor ik veel moest stappen. De duatlon in Torhout de week daarna maakte heel veel goed.

Ik had het niet gedacht, maar ik heb in 2008 toch een marathon gelopen. In Amsterdam haalde ik meer dan mijn doelstelling met een schitterende verbetering (al zeg ik het zelf) van mijn PR tot 3:12:59. Daar geniet ik nog bijna dagelijks van.

In 2008 trainde ik tot nog toe (nog 2 dagen te gaan) in totaal 2.565 kilometer, in 214:42:31 dus met een gemiddelde snelheid van 11,9 km/u.

En 2009? 1 grote doelstelling: mijn PR op de 10K verbeteren tot onder de 38 minuten, en liefst onder de 37 minuten. En deze snelheid zou ik graag benaderen in de andere wedstrijden om zo op te klimmen in de uitslagen. Ik train momenteel al terug goed, veel kilometers en veel snelheidswerk. Ofwel haal ik mijn doelstellingen ofwel raak ik geblesseerd. Maar ik heb nergens geen pijntje of geen last. In 2009 zal ik proberen zwaarder te trainen en kijken waar ik uitkom.

Hoe dan ook, ik wens iedereen een fantastisch 2009 toe, of je loopt of niet.

12:15 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

18-12-08

Toch

Voor de winterjogging in Deinze waren er bijna 300 deelnemers. Er zijn 4 winterjoggings per jaar in de Brielmeersen, op een bochtig parcours waarvan de helft op houtschilfers. Na een kilometer moet je zelfs via een twintigtal trappen een bergje op. Met de regen van de laatste weken was het dus een lastig parcours. Ik zou de 4,5 km lopen.

Voor de start stond ik redelijk vooraan maar in de eerste 200 meter rukte ik zelfs nog op. De eerste kilometer liep ik in 3:44, kilometer 2 was in 3:52 (inclusief trappen). Over de helft ging het tempo duidelijk naar beneden, maar in tegenstelling tot vorig jaar viel ik niet stil. Ik kon nog een tempo van bijna 15 km/u aanhouden. Ik was wel door wat mensen voorbijgestoken maar niet teveel, de koplopers zag ik nog voor mij lopen. Uiteindelijk finishte ik in 17:31. Dus onverwacht toch 14 seconden rapper dan in februari! Ik behaalde zelfs een 7de plaats op 106 deelnemers op de 4,5 km. De 5de plaats was nog een seconde of 16 voor mij, dus haalbaar als ik in vorm ben.

De snelheid is dus duidelijk niet weg, die is er nog. Deze week ga ik proberen om veel trage kilometers te lopen zodat ik terug een goede basisconditie krijg. Maar mijn resultaat is goed om dit seizoen op voort te bouwen. Ik ga volledig voor de 10 kilometer, ik wil onder de 38 minuten duiken. Dreamtarget is onder de 37 minuten maar daarvoor zal ik nog veel boterhammekes moeten eten vrees ik.

 

 

10:42 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

11-12-08

Aloha

Het is al meer dan anderhalve maand geleden dat ik hier nog een berichtje postte. Maar dat was eigenlijk omdat er bitter weinig te vertellen viel. Het laatste wapenfeit van mijn seizoen was een gooi naar een PR op de halve marathon op 11 november. De weken daarvoor had ik geen goesting om te trainen, wel heel veel goesting om te eten en te drinken. Met als gevolg dat ik me zeker niet in vorm voelde. En toen ik wist dat er heel wat bloglopers (Tiny, Cremke, Katrien, Nico, Berry, Frank, Peter, Vincent, Etienne, Gert, Patricia, Eddy,...) zouden meelopen, besloot ik om samen met hen te lopen en sommigen wat te helpen. En zo geschiedde. Het was enorm plezant, al van bij den aperitief. Het lopen zelf was ook uiterst aangenaam hoewel er naar het einde toe minder gebabbeld werd ;) Ik heb nog geholpen om 2 mensen een PR te bezorgen en dat gaf mij een bijna even goed gevoel als een eigen snelle race. Mijn tijd was ergens 1:43:59 dacht ik. Voor mijn doen een heel trage tijd maar ik heb ervan genoten. Na de race kreeg ik het opeens heel koud en ik had ook geen reservekleren mee, dus spijtig genoeg niet meer nagepraat met de collega bloggers. Het schijnt nog leuk geweest te zijn ;) Zeker voor herhaling vatbaar maar dan wil ik wel langer blijven.

Ondertussen weer heel wat gegeten en gedronken en weinig getraind. Maar er is beterschap. Sinds 2 weken slaag ik er toch in om 3 trainingen per week af te werken. Lange duurlopen liggen nog moeilijk, daar kan ik me nog niet toe brengen. Ik weet wel dat dat de basis is van een goed seizoen, toch lukt het me niet. Het zijn vooral tempoloopjes die ik doe (tot 12 km) of intervalsessies. Mijn snelheid is langzamerhand aan het terugkomen. Ik hoop dat mijn uithouding niet teveel achteruitgaat. Volgende zondag is er een winterjogging in Deinze, daar ga ik me eens geven op de 4,5 km en zien hoe het met de snelheid zit. In februari liep ik dit in 17:45, dat zal nu nog niet lukken.

12:14 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |