18-01-09

Winterjogging Deinze 18/01/2009

Vandaag stond er een test op het programma. 5 weken na de vorige winterjogging liep ik vandaag opnieuw de kortste afstand van 4,5 km op deze wedstrijd. Mijn doelstelling was 15 seconden beter te doen (vorige keer 17:31). Deze week heb ik niet al te veel gelopen, wel 60 km gemountainbiked op vrijdag met daarna voetbal. Maar gisteren en vanmorgen voelden de benen goed, ik had er zin in.

Spijtig genoeg was het weer niet denderend. Het parcours lag er nat en zwaar bij, het is eigenlijk een halve cross, met de helft op houtsnippers, een bergje met een trede of 20 en een stuk of 6 keer een heel scherpe bocht. Het enige stuk op de weg loopt langs het water en daar zat de wind op kop. Dus ik zou niet te snel proberen te starten.

Bij de start schoot iedereen precies uit de startblokken. Ik stond op de eerste rij en vertrok aan een snelheid van 18 km/u maar er zat al 40 man voor mij. Na 200 meter zakten er al heel wat weg. Op souplesse kon ik nog wat volk inhalen en hield ik reserve. Trapjes gedaan, haarspeldbocht genomen en dan wind op kop. De eerste kilometer kwam ik door in 3:48, dus 2 seconden trager dan de vorige keer. Aan een mooi tempo haalde ik iemand bij, daar bleef ik achter schuilen. Nog een stuk of 4 mensen sloten aan. Bij het opdraaien naar de houtsnippers zette ik een versnelling in en het groepje viel uiteen. Mijn eerdere tempomaker bleef nu in mijn wiel hangen. 2de kilometer in 3:44. Het was zwaar op de houtsnippers, lichtjes bergop en draaien en keren. Af en toe haalden we nog iemand bij, de kopgroep was zelfs niet al te ver. Kilometer 3 was eraan in 3:49. Super dus. Maar dan wordt het echt wel zwaar. Het steeds opnieuw draaien en keren en het wegzakken in de houtsnippers, het optrekken na de bochten,... Zwaar. Maar er zit niemand achter ons, mijn plaats pakken ze niet meer af. Mijn compagnon loopt 8,7 km dus geen concurrent. Ik probeer niet stil te vallen en dat lukt ook nog vrij redelijk. Op de piste aangekomen is de kopgroep net aangekomen. De laatste rechte lijn gaat nog aan meer dan 16 km/u. Mijn eindtijd was... 16:44. Dus maar liefst drie kwart minuut rapper dan de vorige keer. Een beetje spijtig is dat ik terug zevende ben (deze keer van 95 deelnemers), maar ik ben heel tevreden over de race. Een gemiddelde van 16,14 km/u op zo'n parcours is echt goed voor mij. De nummer zes had 12 seconden voorsprong, de nummer acht 26 seconden achterstand. De winnaar zat een minuut voor me.

Een vriend liep 2 rondes, bij zijn doorkomst heb ik aangepikt en meegelopen. Toevallig liep daar ook Gwendoline Sierens (http://gwendoline-sierens.skynetblogs.be/) bij en de nummer 6 van de korte cross (Steven Dessein). Op het einde hebben we nog geprobeerd om Gwendolien te hazen naar de 3de plaats bij de dames, maar helaas. Na een gezellige babbel met de nodige drank keerde ik tevreden naar huis. Achteraf zag ik in de uitslagen dat Peter De Decker (http://peterdedecker.com/) daar ook was. Die ontmoeten we nog wel eens.

Alles verloopt momenteel volgens schema. Goede tijden in de voorjaarswedstrijden zitten erin.

21:20 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Goe bezig Herinner me nog dat je de vorige keer niet echt tevreden was. Maar ondertussen duidelijk niet stil gezeten en dat werpt goed zijn vruchten af.

Gepost door: cremke | 18-01-09

. Amai...mooie prestatie zeg. Proficiat. Goed gedaan.
Gr. Natalie

Gepost door: natalie | 18-01-09

Deinze Je boekt veel vooruitgang... volgende keer kan je zeker voor mij eindigen, maar k geef wel geen cadeaus :-)
groetjes
Steven

Gepost door: Steven Dessein | 19-01-09

Helaas.... ... had ik geen interesse in de 3e plaats. Er stond geen geld op het spel ;) kejt....
Volgende keer : volle gas !!!
Grtzzz Gwen.

Gepost door: Gwen | 19-01-09

het was daar zo'n grote opkomst weer in Deinze dat ik je ook niet had opgemerkt =)

heel sterk gelopen Fré, en wat een gemiddelde zeg!

Gepost door: Peter | 19-01-09

parcours ben al blij dat ik mijn training niet daar heb gelopen zondagnamiddag. Ik vind het ginder bij nat weer idd ook heel zwaar lopen. Straffe tijd heb je gehaald. Proficiat !

Gepost door: Chris | 19-01-09

sterk ik zag je naam gisteren in de krant ! Echt wel sterk bezig, je doelstellingen zullen dit jaar werkelijkheid worden.

Gepost door: wim | 20-01-09

Amai die snelheid zit er wel deftig in nu, heel mooie tijd Fré, proficiat...

Gepost door: Stofke | 20-01-09

Proficiat met alweer een pr. Kanp.

Gepost door: Yves | 20-01-09

prachtig mooie en slimme koers gelopen.binnen enkele
weken zul je de vruchten er van plukken op
uw straten lopen.misschien lopen we mekaar eens
tegen het lijf bij een of andere koers.

Gepost door: tuyttens gino | 21-01-09

Knap!! Sjiek gelopen!!

Gepost door: Wendy | 22-01-09

Proficiat Proficiat met je mooie prestatie.
Sterk gelopen hoor.

Groetjes Layla

Gepost door: Layla | 22-01-09

De commentaren zijn gesloten.