22-02-09

Gemiste kans

Vorig weekend was er terug een Winterjogging in Deinze. Tijdens de week ervoor had ik mij goed voorbereid door het volume wat te minderen en wat meer intensieve korte intervallen in te lassen. Ik zag het goed zitten om op de 4,5 km terug te vlammen.

Maar o wee. Er was een Valentijnsfuif waar ik met mijn vrouwtje naartoe ging. Het was heel leuk, daar niet van maar het was te leuk. Met als resultaat dat ik meer dan genoeg gedronken had en minder dan genoeg geslapen. Dus zou het niet verstandig zijn om vol door te geven op de wedstrijd. Ik voelde me al niet fris zonder te lopen zelfs. Een vriend van mij liep de 8,7 km aan een trager tempo dan ik, dus zou ik meelopen. Bij de start nog aangenaam gebabbeld met Chris, Vincent en Peter die elk een heel goeie prestatie neerzetten.

Bij de start zou ik toch een kilometertje tempo lopen om 'het wedstrijdgevoel' te beleven. De start was weer zo'n nerveuze bedoening met trage lopers die rap meeliepen, maar na een meter of 300 was het peloton al uitgedund. Na een halve kilometer zat ik in een kopgroepje van 7 man en we liepen aan 19 km/u. Na 800 meter liet ik me terug uitzakken maar de eerste kilometer kwam ik toch door in 3:30. Nog nooit startte ik zo rap. De rest van de wedstrijd maakte ik er een rustig tempoloopje van en finishte ik met gemiddelde van ongeveer 13,5 km/u dacht ik.

Toen ik de uitslag van de korte cross zag, kreeg ik het efkes. Het bleek dus dat ik met mijn tijd van de vorige keer een tweede plaats zou behaald hebben! En ik zou ongetwijfeld rapper gelopen hebben dan de vorige keer. Dus geen eerste podiumplaats in mijn carrière. 't Zal voor een andere keer zijn.

Voor de rest zijn de trainingen veelbelovend. Ik slaag er goed in mijn schema af te werken, en het zit wel snor met de snelheid en de uithouding. Gisteren heb ik vol gas gegeven voor 3 km. En die legde ik af in 10:40, dus met een gemiddelde van 3:33 min/km of 16,9 km/u. Als ik dat op training kan, kan ik die snelheid op een wedstrijd 5 km aanhouden. Vandaag nog eens 20km afgelegd aan gemiddeld 5:05 min/km dus de uithouding zit ook goed. sub 37min op 10 km zit er in! Nog 8 weken te gaan voor de wedstrijden eraan komen!

14:04 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Vlammen Dat belooft voor de komende wedstrijden.

Gepost door: sandra | 22-02-09

Veel succes de komende wedstrijden, ge staat op scherp

Gepost door: Stofke | 22-02-09

Mooi tempo dat jij loopt hoor. Tegen Dat de wedstrijdjes eraan komen ben je in topform.

Gepost door: natalie | 22-02-09

Je bent prima bezig zeg! Knappe tijden al tijdens de training, wat geeft dat dan tijdens de wedstrijden, ik kijk ze alleszins al mee naar uit.

Gepost door: Wendy | 22-02-09

Veel succes alvast, je haalt dat op je kousenvoeten met zo'n 'drive' :-)
Voor ons was het de eerste keer dat we 'thuis' liepen en het is héél goed meegevallen. Als de zomerjoggings een beetje in onze schema's passen doen we nog wel es mee...

Gepost door: Chris | 22-02-09

Je bent nog steeds in form zie ik. Wat een start. Succes met de komende wedstrijden.

Gepost door: Yves | 23-02-09

De commentaren zijn gesloten.