27-03-09

Goeie training

Nog een goede 3 weken voor de eerste wedstrijd er aan komt. Het einde is in zicht en hopelijk de beloning ook.

Gisteravond mocht ik alleszins niet klagen. Ik heb terug 6*800 gelopen in dezelfde tijden als onderstaand grafiekje van de vorige post. Maar belangrijker was dat het met meer gemak ging. Vandaag voel ik er dan ook bijna niks van. Vorige week heb ik ook eens kilometer doorgelopen: 3:15. Ik kan nog iets rapper maar niet veel.

Tempoloopjes van een half uur doe ik aan ongeveer 15 km/u, de korte intervallen gaan richting 20 km/u, de lange duurlopen net boven 12 km/u. 70 kilometer per week zijn geen probleem.

Ik zie er echt naar uit! In een van de wedstrijden zal het weer wel eens meezitten en zal ik wel eens een goede dag hebben. Eerste doelstelling is het verbeteren van mijn tijden van vorig jaar, maar volgens mij zit een tijd onder de 37 minuten op 10K er wel in.

Aan iedereen die in de volgende weken een marathon loopt: veel succes! Ik verwacht een paar leuke resultaten als ik de blogjes zo lees ;)

13:10 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

14-03-09

Intensief

Op donderdag intensieve intervallen. Mijn overslag zit rond 174, deze keer mocht ik daar boven gaan:

Statistieken Interval 14032009

De hartslag daalde steeds heel vlot. De snelheid was hoger dan ik vooropstelde, maar who cares in intensieve intervallen?

En vandaag (zaterdag) dan een heuveltraining en extensieve duurtraining en extensieve korte interval in 1. Eerst 3 km aan 4:10 per kilometer zonder in het rood te gaan (hartslag gemiddeld 167), dan elke keer met lange sprongpassen de berg op en de berg af, en dan elke keer als ik beneden kwam 2 spurtjes van 50 tot 100 meter (19 à 20 km/u). Op de terugweg nog eens 3 km aan 4:10 per kilometer en ook nu bleef de hartslag op gemiddeld 167. In totaal dus 13,53 km in 58:36 oftewel 13,9 km/u aan gemiddelde hartslag van 163 (inclusief spurtjes en heuveltraining). De conditie wordt beter en de snelheid zit wel goed denk ik.

Die 4:10 per kilometer aan hartslag 167 is nu wat het marathonschema voorschrijft als een van de voorwaarden om voor die bepaalde eindtijd te gaan. Een andere voorwaarde is de 10k te lopen in 36 minuten. Wie weet?

13:16 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

07-03-09

Weken met veel kilometers

De laatste 2 weken heb ik de trainingsomvang wat opgevoerd, ik kom op zo'n 70 kilometer per week. Dat is niet zo veel, ware het niet dat het vooral tempoloopjes en intervaltrainingen zijn. 2 keer per week aan 14km/u voor 45 min tot 1u, 1 keertje lange extensieve intervallen (5*1000), een goeie fartlek van een uurtje en een lange duurloop van 20km. De snelheid is niet zozeer verhoogd maar ik voel wel dat de uithouding bij hoge snelheid verbeterd is. Een kilometer in 4:00 loop ik onder de omslagdrempel. En dat was de bedoeling van de weken met extensieve lange intervallen.

Volgende week een rustiger week om wat te recupereren en dan begin ik aan de snelheid te werken. Lange intervallen worden korte intervallen, en in plaats van extensief ga ik meer intensief trainen. Maar dat is vooral voor binnen een week of 2, 3.

Stiekem begin ik te denken aan een richttijd voor de Leiemarathon. Ik heb een heel mooi schema liggen met een heel mooie eindtijd maar ik vrees dat het nog wat te hoog gegrepen is. Tenzij ik voor de start van het schema (juli) nog wat verbeter...

21:01 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |