08-04-09

123...start!

Volgende week zondag is de eerste van een reeks wedstrijden. Hier heb ik naartoe gewerkt. Ik heb dit jaar nog geen wedstrijden gelopen, enkel 2 korte winterjoggings. Opbouwen, snelheid bijkweken, omslagpunt verleggen. Heel de winter. Enkel bij intervaltrainingen efkes in het rood gaan. Tempoloopjes, trage lange duurlopen en fartleks. En zo nu en dan eens een testje voor mezelf. Maar niet forceren, ik wil klaar zijn op de wedstrijden, niet ervoor. En dan vooral de korte wedstrijden. 10 kilometer. 15 kilometer en 10 miles zullen ook wel nog lukken, de 20 k van Brussel zal al aan de lange kant zijn.

De mind is set, de wedstrijdschoenen ingelopen. Wedstrijdtenue heb ik vorige week voor de eerste keer aangedaan. En gisteren zat mijn wedstrijdnummer voor Oostende in de mailbox. Een goed voorteken? Het is nummer 123. Alleszins al in de eerste startbox.

Verliepen de trainingen van een leien dakje? Globaal gezien gingen ze super. In de eerste 3 maanden van het jaar liep ik meer dan 700 kilometer, op de winterjoggings was ik beduidend sneller dan vorig jaar en ik liep duurloopjes met meer gemak. De intervallen waren ook sneller dan vorig jaar, met meer aandacht voor korte intervallen, die gaan tot 21 km/u. Naast een heel pijnlijk opspelende heup (3 dagen rust) en een ongelofelijk pijnlijke nek (4 dagen rust) geen klachten.

Gisteren heb ik op training nog eens tot tegen het omslagpunt gelopen. Met als resultaat 5K in 19:30, en 10K in 39:58. De laatste 3 kilometer gelopen aan 'slechts' 14 km/u. Nochtans voelde ik bij het begin dikke benen. Vanmorgen goed gerecupereerd. Morgen doe ik nog een intensieve intervaltraining (6*1000 in max 3:30). Vanaf dan is het stilaan afbouwen. Zaterdag staat de gezellige trappistenloop in Kruishoutem op het programma. Just for fun.

08:24 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

De trainingen verlopen alvast goed hé...ik wens je veel succes met uw wedstrijden in het vooruitzicht.

Gepost door: natalie | 08-04-09

Trappisten.... Misschien zijn we ook van de partij, just for fun!

Gepost door: Spencerwoman | 08-04-09

Ik ben echt eens benieuwd naar jouw prestaties, het zal niet min zijn!

Gepost door: Wendy | 08-04-09

Ik zal er zijn in Oostende ... met een trappist in de hand langs de zijlijn! Of nee; iets beter: met een trappist aan de aankomstlijn. En hoe rapper je loopt, hoe meer er nog in het glas zal zitten! Als dat geen motivatie is!
Grtz, Stijn

Gepost door: Stijn Spriet | 08-04-09

Dat gaan toch serieus goede tijden worden zo te zien. Ik heb het door... 't zal ni dit jaar zijn da ge mijne rug gaat zien ;-)

(heb in 2009 toch al evenveel km's als gij in de eerste 2 weken van januari)

Gepost door: Robin | 08-04-09

Oostende Kruishoutem was fun, en volgende week het echte werk. We duimen er voor.

Gepost door: cremke | 14-04-09

De commentaren zijn gesloten.