27-04-09

Geslaagde 10 Miles

Na de wedstrijd van Oostende had ik op maandag natuurlijk een recup dagje. En het was nodig, de beentjes waren verzuurd. Dinsdag ben ik dan met een vriend 10 kilometer gaan lopen aan een tempo van 12 km/u en het voelde goed. De hartslag bleef mooi laag en de benen voelden ook goed aan. Gelukkig maar want in deze drukke wedstrijdperiode moet ik steeds vlug kunnen recupereren.

Maar woensdag was het een ramp. Ik had een minivoetbalmatchke om 21u, aan de Watersportbaan in Gent. Ideaal dus om op voorhand 10 kilometerkes te lopen. Het mocht een tempoloopje worden. Maar het ging te vlot. Ik kon me niet goed inhouden met als resultaat dat ik de 10K liep in 39:50 (zonder in het rood te gaan). Dat was niet zo erg, ware het niet dat we om te voetballen geen vervanger hadden en dat het een goede tegenstander was. Na de match waren mijn spieren volledig leeg en was ik op. Bij het minste voelde ik krampen in de kuiten opkomen. Donderdag toch nog 10 kilometer gaan lopen aan 12,8 km/u maar het ging moeizaam. Vrijdag rustdag en zaterdag 8 kilometer rustig gelopen. Zou ik genoeg gerecupereerd zijn voor de 10 Miles?

En dus zondag zou ik proberen om mijn P.R. op de 10 Miles (1:08:36) te verbeteren. Het doel was om met een tempo van 15 km/u de eerste 10 kilometer te lopen om dan op de laatste 6 wat tijd te mogen toegeven. Doel was rond 1:05 te eindigen, misschien 1:04. Bij de start nog vlug Peter succes gewenst, en we waren vertrokken.

Ik voelde mij wel ok, en hield overschot. Kilometer 1 in 3:45, de harstlag zat nog niet in het rood. Kilometer 2 ook in 3:45, ik begon mensen in te halen en de hartslag kwam tegen het rood. Vanaf dan bleef mijn tempo licht boven 15 km/u en kwam ik nooit in de problemen. Het was niet superlastig, ik had het gevoel dat ik dit wel nog een tijd kon volhouden. Maar de hartslag ging toch al vlot boven de 180. Tempo zakte wat, toch kon ik mijn positie nog licht verbeteren. Veel volk, veel aanmoedigingen. Na 8 kilometer had ik 1 min 10 seconden voorsprong op het schema van 15 km/u. Maar ik was nog maar in de helft. Toch had ik er vertrouwen in dat ik onder 1:05 zou geraken. Mentaal was dit het lastigste deel. Nog maar net over de helft, en toch had ik bijna 10 kilometer gedaan. Doorbijten tot het 10 kilometer punt, doorgekomen in 38:40. Dus toch weer 10 seconden bonus. Vanaf dan ging het vlug, de doortocht over de markt (met cheerleaders), draaien en keren tot de Waaslandtunnel en je dan naar beneden laten vallen. Tempo houden, en toch recupereren. De bergop aanvallen en terug mensen inhalen, draaien en de laatste rechte lijn. Ik zag dat ik mijn tijdsbonus nog steeds behouden had, en dat ik zonder problemen zou finishen onder 1:03, dus een sprintje was niet nodig. Maar de finish was toch nog te ver en ik ben pas de laatste 100 meter versneld om de minuut niet te laten passeren. Mijn eigen afgeklokte tijd was 1:02:59. Nu maar hopen dat mijn officiële niet hoger ligt.

Ik ben super tevreden hiermee. Dit was veel minder lastig dan in Oostende omdat ik verstandig liep. In verhouding is mijn tijd ook minder scherp maar ik blijf beter op korte afstanden. De afstand was volgens mijn Garmin ook 200 meter verder dan vorig jaar, nu had ik precies 16,1 km. Dus een gemiddelde snelheid van 15,3 km/u of 3:55 min/km. Het mocht nog iets verder zijn, 4 of 5 kilometer extra zou wel gelukt zijn (als het niet meer bergop ging of tegenwind). Nu is het nog afwachten op de officiële uitslag en mijn rangschikking. Wendy zag ik achteraf nog, en ze was niet zo super content. Nochtans heeft ze een supertijd neergezet!

Edit: Dirk heeft voor mij de gazet gelezen en gezien dat ik met mijn officiële 1:03:00 de 201ste ben van 14.210 finishers! Dus bij de beste 1,41%. Supergelukkig met de uitslag maar was ik iets vroeger begonnen aan mijn versnelling zat ik onder de 1:03 en bij de eerste 200.

12:02 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

Commentaren

Mooi gedoseerd en dus een verpulvering van je PR. Een dikke proficiat!! Op de officiële uitslag heb je een tijd van 1u03'00" gekregen (plaats 201)

Gepost door: harmsie | 27-04-09

Schitterende prestatie, proficiat...

Gepost door: Stofke | 27-04-09

superprestatie Fré, heel mooi je wedstrijd ingedeeld en dan stevig onder je doel geëindigd, wow! Proficiat!!

Gepost door: Ruthje | 27-04-09

Ik had het ook al gezien in de krant!! Schitterende tijd zeg! Ben nu wel al tevreden hoor ;-). Leuk om je eens tegen te komen!!

Gepost door: Wendy | 27-04-09

sterk wat zijn die bloggers toch sterkte atleten ! Proficiat met weeral een superprestatie !

Gepost door: wim | 27-04-09

Knap Knappe prestatie!

Gepost door: BeWa | 27-04-09

Verdorie was jij er ook? Spijtig dat ik dat niet wist. Ik moet toch maar eens wat meer naar de wedstrijdplanning kijken op de blogjes precies. Super gelopen Fré! Met 1u03 kan je al eens deftig uitpakken!

Gepost door: Gert | 27-04-09

Jij rijgt de pr's nogal aaneen zeg ! Super wat je weer geflikt hebt. Dikke proficiat !!!

Gepost door: Chris | 27-04-09

heel sterk, 2 minuten sneller dan je gehoopt had! chique dinges!

Gepost door: Peter | 27-04-09

Antwerp ten miles Schitterend gelopen, Fré.
Proficiat met je PR !

Gepost door: frank spencer | 28-04-09

Sterk! Prachtprestatie daar in Antwerpen!

Gepost door: Wim | 28-04-09

Mooie prestaties Je hebt blijkbaar een goede trainingsopbouw voorzien. Heel vreemd hoe pijnlijk de benen kunnen aanvoelen na die 1ste wedstrijd. Na verloop van tijd lijken de onderbenen hier gehard tegen te worden...

Gepost door: CT | 28-04-09

proficiat .....fre met uw prachtige tijd.ik weet niet of ik dat kan.1u03min op de ten miles!!verleden jaar
liep ik op de ten miles van vlaanderen in brugge
1u07min.veel zulke afstanden doe ik niet.hopelijk komen we mekaar tegen in torhout.ik
zou graag rond de 38min arriveren.die korte zijn eigenlijk ook mijn ding niet.mijn favoriete afstanden zijn de halve en de hele marathon.

Gepost door: tuyttens gino | 28-04-09

Sterk ! sterk gelopen in Antwerpen, heel knappe tijd is dat ! Tot in Deinze es ...

Gepost door: Bart | 29-04-09

ik zag je passeren... in de laatste rechte lijn... je ging nog goed door... zo snel zelfs dat ik te laat was om te roepen. Prachtige tijd!

Gepost door: gert | 30-04-09

Zéér goe gelopen hoor...proficiat.

Gepost door: natalie | 01-05-09

De commentaren zijn gesloten.