02-05-09

Knokke in 't zonneke

Deze week voelde ik dat ik moest recupereren van de 10 Miles, dus werd er niet zoveel en niet zo vlug gelopen. Dinsdag 8,5 kilometer, woensdag 10 met 3 versnellingen van 200 meter en donderdag 6 kilometer. Woensdag was het behoorlijk warm en liep het niet goed.

Gisteren (vrijdag 1 mei) was het de warmste dag van de laatste weken, met een stralend zonnetje. Ik kan niet goed tegen de warmte om te lopen (voor de rest wel, ik hou echt van de warmte), en in het verleden heb ik daardoor al een paar keer mijn klop gehad. Ik hoopte dat er op de wedstrijd in Knokke nog wat wind ging zijn, alleszins zou ik na 2 kilometer beslissen om vol door te gaan of om er een tempoloop van te maken. Voor de start nog gezellig staan babbelen met de een en de ander (Bjorn Paree uit NL, maar geen Koen Vansteenkiste gezien, nochtans gezocht, zat hij op voorhand in de drank?).

Bij de start voelden de benen goed. Ik kon vrij vlot meeschuiven naar voren en aanpikken bij verschillende groepjes. De eerste kilometer in 3:28. Vanaf dan heb ik met wat meer reserve gelopen, dit in tegenstelling tot de wedstrijd Oostende. Vanaf kilometer 2 zat ik ongeveer in het juiste tempo: 3:38. Het ging nog steeds goed. Zoals gewoonlijk begon het lastiger te worden rond kilometer 3, maar het viel mee. Ik schatte mijn positie rond de 50ste in, en heel in de verte kon ik de kopgroep nog zien lopen. De deftige bergop kende ik van vorig jaar, maar die bleef lastig. Dit werd mijn traagste kilometer in 3:54. Maar ik kwam boven aan de 5K in 18:13 dus zelfs nog beter dan in Oostende! Vanaf dan ging het tempo terug wat omhoog, per kilometer ongeveer 3:45. Verstand op nul, aanklampen en tempo houden. Tegenwind zat ik gelukkig in het zog van een voorganger, spijtig genoeg kon hij niet meer in de laatste 2 kilometer. Ik heb nog geprobeerd om hem mee te pakken, maar hij was op. Het tempo bleef deftig, vanaf kilometer 8 begon ik wel af te zien. Ik liep alleen, maar haalde nog iemand in. Het supporterende publiek hielp wel. En dan opeens zit je in de laatste rechte lijn, ik zette nog eens aan. Mijn tijd werd 36 minuten 07 seconden! Ik werd hiermee 52ste op 2.721 finishers.

Zomaar 2 minuten sneller dan vorig jaar. Ik weet dat dit (weeral) geen volledige 10 kilometer is volgens de Garmin, maar omgerekend zit ik nu wel onder de 37 minuten. Mijn dreamtarget voor 2009 is bereikt, jihaa! Vorig jaar haalde ik in Knokke 38:06 en 2 weken later in Torhout op een volledige 10K 38:13. Dus wie weet? Ik zal mij alleszins concentreren op de Katho Rembertcorrida en minder op Dwars door Brugge.

08:41 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

proficiat hoor...als je 2 minuten sneller loopt dan vorig jaar staan u nog mooie wedstrijden te wachten. Knap gedaan hoor.

Gepost door: natalie | 02-05-09

Proficiat

Gepost door: Stofke | 02-05-09

parcours gedaan met de fiets en vond het inderdaad ook soms serieus klimmen voor een parcours dat gepromoot wordt als supervlak.

Gepost door: Peter | 02-05-09

Nogmaals een bevestiging van je stevige progressie. Toch best wel een mooie tijd in een sterk bezette wedstrijd.

Gepost door: Carlos | 03-05-09

Waaaw... ... amai zeg wat een tijd !!!
Keep up the good work .
Grtzzz Gwen.

Gepost door: Gwen | 03-05-09

Scherp Fré! Maar soit, in het pokeren ben ik je toch voorbij hoor. In het lopen moet ik dat niet proberen. ;)

Gepost door: Gert | 03-05-09

Zeer leuk je vooraf te kunnen spreken ! Mooie tijd gelopen. Met m'n 54:25 ben ik nog 1500e van de deelnemers geworden ... nummer laatst liep zelfs bijna anderhalf uur over deze 10km.

Gepost door: Bjorn Paree | 03-05-09

Proficiat hoor, wat een knappe tijd!! Misschien zie ik je zondag nog wel eens!

Gepost door: Wendy | 03-05-09

sterk proficiat met zo'n sterke prestatie. Echt wel goed bezig !

Gepost door: wim | 04-05-09

prijsbeest binnenkort ga je beginnen verdienen met je loopprestaties... serieuze progressie...

Gepost door: gert | 04-05-09

De ene knappe prestatie na de andere. Misschien tot in Brugge zondag. Maar kga u niet volgen :)

Gepost door: Yves | 05-05-09

De commentaren zijn gesloten.