19-05-09

Niet goed

Vorige vrijdag was er in Torhout de Katho corrida: een juiste 10 kilometer op een snel parcours, in mijn hometown en het was ideaal weer. Dus moest ik er mijn PR lopen. Maar het viel anders uit. Voor de start moest ik me haasten, net zoals de hele dag op het werk. Mijn hartslagmeter weigerde dienst dus deed ik die niet aan. In een korte wedstrijd is dit toch niet zo belangrijk. Bij de start stond ik mooi vooraan, dus dat viel wel mee.

De start was chaotisch, ik viel direct heel wat terug maar gaandeweg schoof ik toch terug op. Ik voelde me wel goed en de snelheid was ok. Km 1 in 3:33. Dan begon het peloton wat uit te dunnen, ik behield mijn snelheid, km 2 in 3:32. Bergop ging vrij vlot, toch wat trager gelopen om mij niet op te blazen, km 3 in 3:40. Meteen na bergop ging het glooiend bergaf, en precies had ik daar meer moeite mee want mijn voorgangers liepen uit, toch deed ik km 4 in 3:30. Maar dan was het bobijntje af. Gedaan. Ik voelde dat het niet zou lukken. Op een afstand van honderd meter voelde ik het slechter gaan, je kunt gerust spreken van een crash. Ik besloot om nog wat door te geven tot kilometer 5 en dan te joggen. Km 5 haalde ik in 3:42 waardoor mijn pr op de 5K nu op 17:57 staat.

Na km 5 probeerde ik tempo te lopen, niet meer en niet minder. Veel lopers haalden mij in, en ik kon hen niet volgen. Mijn tempo was gezakt tot 15 km/u. Ik was al lang blij dat ik dit nog haalde. Een paar keer probeerde ik aan te pikken bij groepjes, het lukte niet. Na 8 kilometer passeerde ik bij mijn moeder en hoorde ik dat ik 91ste was. De eerste 80 kregen een Delhaize bon van 25 euro, dus daar greep ik naast. Ik probeerde wel nog een laatste keer te versnellen en dat lukte wonderwel. Ik haalde de finish in 37:26. Een betere tijd dan vorig jaar, dat wel. Maar niet onder de 37 minuten. Geen PR.

Hoe komt dit? Volgens mij ben ik niet te snel gestart, in Dwars door Brugge startte ik even snel. De eerste 4 kilometer kwam ik perfect door, een goed gevoel ook. Ik heb niet het gevoel dat de vorm weg is. Maar iedereen heeft wel eens een slechte dag zeker? Volgens mij heb ik Dwars door Brugge ook niet zo goed verteerd. Ik sprak nog met 2 mensen die vlak na mij kwamen in Brugge, en de ene liep net onder de 36 minuten, de andere net onder de 37 minuten.

Gelukkig maakte de après-run met de overige webloglopers veel goed: Veerle en Veerle, Nico, Cremke, Herman, Geert, Katrien, Thourhoutenaerke en Gert en als supporter Wim De Olifant, en de grote baas met de drankbonnetjes: Koen Vansteenkiste.

Donderdag in Gent heb ik geen ambities. Ik vertrek niet al te rap, en ik zie wel waar ik uitkom. Als het goed gaat, geef ik toch door. We'll see. De week daarop staat de 20K van Brussel op het programma. Stiekem hoop ik onder de 1:20 te finishen. Afgaande op mijn tijd van Antwerpen en Brugge zou dit mogelijk zijn, maar Brussel is een lastig parcours en toch nog een heel stuk verder. Ik moet al een goede dag hebben en de omstandigheden moeten meezitten. Onder de 1:20 is mijn dreamtarget, maar onder de 1:25 ben ik ook al content.

12:54 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Tsja de ene dag is ook de andere niet. Dus volgende keer misschien wel terug een PR. Hopelijk tot in Brussel.

Gepost door: Yves | 19-05-09

klein dipje Als je nog zo'n goede tijd hebt is dit maar een klein dipje hé. Alles moet meezitten om een P.R. te lopen. Gelukkig hebben we er nadien nog een leuke avond van gemaakt. 't was aangenaam ! Tot de volgende keer.

Gepost door: wim | 19-05-09

Tja, je zei het zelf al hé ... een ganse dag opgejaagd werken is niet onmiddellijk de goede basis om een goede tijd te lopen. Uit ervaring weet ik dat ik geen goede wedstrijden loop na een dag werken. Maar toch goed bezig hoor! Ik voel je hete asem al in m'n nek!
Ik sta verbaasd hoe goed jij je tussentijden weet. Of loop je je wedstrijden met je gps en bekijk je die tijden achteraf? Zoniet kan het misschien een tip zijn om je tijdens korte wedstrijden niet bezig te houden met die tussentijden ... gewoon proberen je hoofd leeg te maken en concentreren op de wedstrijd zelf - en luisteren naar je lichaam ipv al te veel naar je tussentijd te kijken.
grtz,
Stijn

Gepost door: stijn spriet | 19-05-09

geen pr maar toch een tijd waar velen van kunnen dromen zenne ;-). Tot in Gent én Brussel !

Gepost door: Chris | 19-05-09

Je hebt al prachtige wedstrijden gelopen dit jaar, en deze tijd is toch schitterend! Jammer dat het geen pr is, maar die zit er zeker aan te komen!

Gepost door: Wendy | 19-05-09

succes alvast schitterend hoe jij loopt en traint ! bewonderendswaardig, ik hoor dat Brussel wel niet het meest evidentste parcours is... lukt wel voor jou !

Gepost door: runswimgirl | 20-05-09

De commentaren zijn gesloten.