21-05-09

Revanche

Vorige week was het niet goed, en daardoor ga je natuurlijk twijfelen. Deze week heb ik toch vrij fors getraind, o.a. lange duurloop van 25 km aan 12,7 km/u en gisteren zelfs nog wat lange intervallen gelopen. Het voelde nog steeds niet goed. Maar ik bereid me voor op de 20K van Brussel, dus Gent was 'maar' een leuke wedstrijd, meer niet. En het begon dan nog eens warm te worden. Toch voelde ik al van deze morgen dat ik vrij goede benen had. Ik zou wel zien hoe het ging, niks moest.

Bij de start stond ik net na het lint, enkel de elite stond voor mij. En dat is toch een voordeel bij de start. Direct stoven we er vandoor, efkes bergop om dan een lange bergaf te doen. Ik geloofde mijn ogen niet na een kilometer: 3:14! Zo maar even 18,5 km/u. Natuurlijk veel te rap, en ik begon wat te temporiseren. Het bleef wel vlot lopen, ook na de brug aan de Visserij. De snelheid was niet al te hoog maar ik had het niet al te lastig. Km 2 deed ik nog in 3:31 om dan te vertragen tot 3:43. Na 5 km passeerde ik in 18:05. De kasseien lagen er lastig bij, ik had moeite om de voorgangers te volgen. Eens ik over de Sint-Michielshelling (km 7) was, kwam ik er weer door. Ik liep tot in een groepje van 6 man met Veerle D'haeze, waar ik wat kon recupereren. Ze liepen wat onder mijn tempo, ik moest me dan ook inhouden om niet te versnellen. Na 9 kilometer kwam de Plateaustraat, een ferme bergop. Daar was het sterven, maar dat kan ik goed. Ik versnelde en liet het groepje achter mij, eenmaal boven haalde ik 2 keer diep adem en zette mijn eindspurt in en haalde nog 2 mensen bij. Eindtijd: 37:35 op 10,2K. Dus een pak beter dan in Torhout. De laatste 200 meter liep ik aan meer dan 20 km/u, ik had dus nog een beetje overschot. Ik werd 65ste van de 4.419 finishers.

De webloglopers die ik in Gent zag, maken allemaal mooie progressie, enkel Vincent had een mindere dag. Maar je ziet het, iedereen heeft wel eens een slechte dag. Hopelijk heb ik in Brussel eens een goeie dag!

21:31 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat hoor...knappe tijd.

Gepost door: natalie | 21-05-09

Inderdaad, die progressie die iedereen maakt is enorm, zo leuk om te lezen. Prachtige tijd gelopen Fré, ben echt eens benieuwd naar jouw 20km!

Gepost door: Wendy | 22-05-09

supertijden loop jij, en dat voor 'maar' een leuke wedstrijd, amai zulle, dat belooft voor Brussel.

Gepost door: Peter | 22-05-09

Kn^p! jawadde zeg, zo'n schone tijd voor dat parcours! Denk dat Vincent wacht tot hij revanche kan nemen in Brussel ;-) Hij had in Gent een heel slechte startpositie en als je dan enkele kilometers ook nog moet slalommen is dat nog moeilijk recht te zetten. Tot in Brussel !

Gepost door: Chris | 23-05-09

Mooie tijd gelopen. Op kasseien lopen is inderdaad iets speciaals. Zelf lijk ik ook die gave te ontberen. Succes in Brussel.

Gepost door: CT | 24-05-09

Knappe tijd en weer beter dan in Torhout : Keep The Faith !! Heel veel plezier in Bruxelles volgende week ; pas wel op die verschrikkelijke berg rond 17/18 km :-)

Gepost door: Bjorn | 25-05-09

Knappe tijd toch weer hoor. Proficiat en nu opladen voor Brussel.

Gepost door: Yves | 25-05-09

De commentaren zijn gesloten.