31-05-09

Goeiedag

Eindelijk eens een goeie dag in Brussel. Gisteren voelden de beentjes wel ok, vandaag ook nog. Ik was al om 12u in Brussel, en ik kwam er al meteen Koen Steenkiste tegen. 't Zijn altijd dezelfde. Het was warm, maar ik maakte me niet teveel zorgen. Dit jaar liep ik in Knokke en in Gent in warme omstandigheden een goede wedstrijd. Het was terug gezellig om met de weblog/facebooklopers te kwebbelen. Dat is toch wel een leuke kliek geworden. Alleen mogen ze niet lachen dat ik rapper loop ;)

Bij de start kreeg ik het eigenlijk op mijn heupen. Vorig jaar had ik het niet zo goed gedaan waardoor ik in het startvak tot 6.000 moest starten. De tempomakers met de rode balonnen zaten een stuk verder naar voor. Na de start probeerde ik vanaf de matten het tempo net boven de 15 km/u te houden om de tempomakers in te houden. Het ging goed. Km 1 in 3:45, km 2 terug in 3:45. Bij de tunnels hield ik mij in. Ik kwam onderweg nog Robin tegen, Steven Dessein en Patrick Van Krunkelsven. Het tempo bleef goed. Bergop rond de 15 km/u, bergaf tot 16,5 km/u. Na 10 kilometer kwam ik door in ongeveer 39 minuten, perfect dus. Na een kilometer of 12 had ik de eerste tempomaker te pakken. Ik liet hem achter, het tempo bleef goed. Aan de voet van de gevreesde Tervurenlaan had ik een 'comfortabele' voorsprong van bijna 2 minuten op 1u20. De lastige bergop ging wonderwel vrij vlot in 4:17. Ik ging heel wat mensen voorbij. Eens boven had ik het wel lastig maar ik kreeg mezelf terug in gang. Uiteindelijk gefinisht in 1u18m27s! Wow! Ik ben zelfs de 248ste geworden. Ik was niet kapot, enkel content. Om 17u30 was ik al terug thuis en stond ik in het frietkot op mijn bestelling te wachten.

En nu ga ik enkele weken zonder echt schema of doel de conditie wat proberen te onderhouden. Misschien ga ik hier en daar een klein wedstrijdje meedoen voor de lol. De volgende echte afspraak is de Triathlon in Gent. Cheerio!

Edit: morgen loop ik in Kortrijk nog de 11K, om een vriend te hazen. 't Zal goed gaan zeker?

19:38 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

21-05-09

Revanche

Vorige week was het niet goed, en daardoor ga je natuurlijk twijfelen. Deze week heb ik toch vrij fors getraind, o.a. lange duurloop van 25 km aan 12,7 km/u en gisteren zelfs nog wat lange intervallen gelopen. Het voelde nog steeds niet goed. Maar ik bereid me voor op de 20K van Brussel, dus Gent was 'maar' een leuke wedstrijd, meer niet. En het begon dan nog eens warm te worden. Toch voelde ik al van deze morgen dat ik vrij goede benen had. Ik zou wel zien hoe het ging, niks moest.

Bij de start stond ik net na het lint, enkel de elite stond voor mij. En dat is toch een voordeel bij de start. Direct stoven we er vandoor, efkes bergop om dan een lange bergaf te doen. Ik geloofde mijn ogen niet na een kilometer: 3:14! Zo maar even 18,5 km/u. Natuurlijk veel te rap, en ik begon wat te temporiseren. Het bleef wel vlot lopen, ook na de brug aan de Visserij. De snelheid was niet al te hoog maar ik had het niet al te lastig. Km 2 deed ik nog in 3:31 om dan te vertragen tot 3:43. Na 5 km passeerde ik in 18:05. De kasseien lagen er lastig bij, ik had moeite om de voorgangers te volgen. Eens ik over de Sint-Michielshelling (km 7) was, kwam ik er weer door. Ik liep tot in een groepje van 6 man met Veerle D'haeze, waar ik wat kon recupereren. Ze liepen wat onder mijn tempo, ik moest me dan ook inhouden om niet te versnellen. Na 9 kilometer kwam de Plateaustraat, een ferme bergop. Daar was het sterven, maar dat kan ik goed. Ik versnelde en liet het groepje achter mij, eenmaal boven haalde ik 2 keer diep adem en zette mijn eindspurt in en haalde nog 2 mensen bij. Eindtijd: 37:35 op 10,2K. Dus een pak beter dan in Torhout. De laatste 200 meter liep ik aan meer dan 20 km/u, ik had dus nog een beetje overschot. Ik werd 65ste van de 4.419 finishers.

De webloglopers die ik in Gent zag, maken allemaal mooie progressie, enkel Vincent had een mindere dag. Maar je ziet het, iedereen heeft wel eens een slechte dag. Hopelijk heb ik in Brussel eens een goeie dag!

21:31 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

19-05-09

Niet goed

Vorige vrijdag was er in Torhout de Katho corrida: een juiste 10 kilometer op een snel parcours, in mijn hometown en het was ideaal weer. Dus moest ik er mijn PR lopen. Maar het viel anders uit. Voor de start moest ik me haasten, net zoals de hele dag op het werk. Mijn hartslagmeter weigerde dienst dus deed ik die niet aan. In een korte wedstrijd is dit toch niet zo belangrijk. Bij de start stond ik mooi vooraan, dus dat viel wel mee.

De start was chaotisch, ik viel direct heel wat terug maar gaandeweg schoof ik toch terug op. Ik voelde me wel goed en de snelheid was ok. Km 1 in 3:33. Dan begon het peloton wat uit te dunnen, ik behield mijn snelheid, km 2 in 3:32. Bergop ging vrij vlot, toch wat trager gelopen om mij niet op te blazen, km 3 in 3:40. Meteen na bergop ging het glooiend bergaf, en precies had ik daar meer moeite mee want mijn voorgangers liepen uit, toch deed ik km 4 in 3:30. Maar dan was het bobijntje af. Gedaan. Ik voelde dat het niet zou lukken. Op een afstand van honderd meter voelde ik het slechter gaan, je kunt gerust spreken van een crash. Ik besloot om nog wat door te geven tot kilometer 5 en dan te joggen. Km 5 haalde ik in 3:42 waardoor mijn pr op de 5K nu op 17:57 staat.

Na km 5 probeerde ik tempo te lopen, niet meer en niet minder. Veel lopers haalden mij in, en ik kon hen niet volgen. Mijn tempo was gezakt tot 15 km/u. Ik was al lang blij dat ik dit nog haalde. Een paar keer probeerde ik aan te pikken bij groepjes, het lukte niet. Na 8 kilometer passeerde ik bij mijn moeder en hoorde ik dat ik 91ste was. De eerste 80 kregen een Delhaize bon van 25 euro, dus daar greep ik naast. Ik probeerde wel nog een laatste keer te versnellen en dat lukte wonderwel. Ik haalde de finish in 37:26. Een betere tijd dan vorig jaar, dat wel. Maar niet onder de 37 minuten. Geen PR.

Hoe komt dit? Volgens mij ben ik niet te snel gestart, in Dwars door Brugge startte ik even snel. De eerste 4 kilometer kwam ik perfect door, een goed gevoel ook. Ik heb niet het gevoel dat de vorm weg is. Maar iedereen heeft wel eens een slechte dag zeker? Volgens mij heb ik Dwars door Brugge ook niet zo goed verteerd. Ik sprak nog met 2 mensen die vlak na mij kwamen in Brugge, en de ene liep net onder de 36 minuten, de andere net onder de 37 minuten.

Gelukkig maakte de après-run met de overige webloglopers veel goed: Veerle en Veerle, Nico, Cremke, Herman, Geert, Katrien, Thourhoutenaerke en Gert en als supporter Wim De Olifant, en de grote baas met de drankbonnetjes: Koen Vansteenkiste.

Donderdag in Gent heb ik geen ambities. Ik vertrek niet al te rap, en ik zie wel waar ik uitkom. Als het goed gaat, geef ik toch door. We'll see. De week daarop staat de 20K van Brussel op het programma. Stiekem hoop ik onder de 1:20 te finishen. Afgaande op mijn tijd van Antwerpen en Brugge zou dit mogelijk zijn, maar Brussel is een lastig parcours en toch nog een heel stuk verder. Ik moet al een goede dag hebben en de omstandigheden moeten meezitten. Onder de 1:20 is mijn dreamtarget, maar onder de 1:25 ben ik ook al content.

12:54 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

10-05-09

Dwars door Brugge

PosNrNameNatCityPosTimeNeto TimeTKmAvg
81.104AMPE FrederikBELDEINZE810:55:120:55:050:03:4715.793

Aantal finishers op de 14,5 km: ongeveer 4.500

Weer een contente mens. Het was nochtans warm. Ik had geluk dat ik de eerste 6 kilometer waar het tegenwind was, in een mooi groepje zat. Daar liep ik rapper dan ik voorzien had (15 km/u), ik haakte af aan km 7, maar ik viel niet stil. De laatste 3 kilometer was er zelfs nog een versnelling. Ook heel leuk terug dat ik Peter en Herman zag, en voor de eerste keer Berry gesproken heb.

 

21:33 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

02-05-09

Knokke in 't zonneke

Deze week voelde ik dat ik moest recupereren van de 10 Miles, dus werd er niet zoveel en niet zo vlug gelopen. Dinsdag 8,5 kilometer, woensdag 10 met 3 versnellingen van 200 meter en donderdag 6 kilometer. Woensdag was het behoorlijk warm en liep het niet goed.

Gisteren (vrijdag 1 mei) was het de warmste dag van de laatste weken, met een stralend zonnetje. Ik kan niet goed tegen de warmte om te lopen (voor de rest wel, ik hou echt van de warmte), en in het verleden heb ik daardoor al een paar keer mijn klop gehad. Ik hoopte dat er op de wedstrijd in Knokke nog wat wind ging zijn, alleszins zou ik na 2 kilometer beslissen om vol door te gaan of om er een tempoloop van te maken. Voor de start nog gezellig staan babbelen met de een en de ander (Bjorn Paree uit NL, maar geen Koen Vansteenkiste gezien, nochtans gezocht, zat hij op voorhand in de drank?).

Bij de start voelden de benen goed. Ik kon vrij vlot meeschuiven naar voren en aanpikken bij verschillende groepjes. De eerste kilometer in 3:28. Vanaf dan heb ik met wat meer reserve gelopen, dit in tegenstelling tot de wedstrijd Oostende. Vanaf kilometer 2 zat ik ongeveer in het juiste tempo: 3:38. Het ging nog steeds goed. Zoals gewoonlijk begon het lastiger te worden rond kilometer 3, maar het viel mee. Ik schatte mijn positie rond de 50ste in, en heel in de verte kon ik de kopgroep nog zien lopen. De deftige bergop kende ik van vorig jaar, maar die bleef lastig. Dit werd mijn traagste kilometer in 3:54. Maar ik kwam boven aan de 5K in 18:13 dus zelfs nog beter dan in Oostende! Vanaf dan ging het tempo terug wat omhoog, per kilometer ongeveer 3:45. Verstand op nul, aanklampen en tempo houden. Tegenwind zat ik gelukkig in het zog van een voorganger, spijtig genoeg kon hij niet meer in de laatste 2 kilometer. Ik heb nog geprobeerd om hem mee te pakken, maar hij was op. Het tempo bleef deftig, vanaf kilometer 8 begon ik wel af te zien. Ik liep alleen, maar haalde nog iemand in. Het supporterende publiek hielp wel. En dan opeens zit je in de laatste rechte lijn, ik zette nog eens aan. Mijn tijd werd 36 minuten 07 seconden! Ik werd hiermee 52ste op 2.721 finishers.

Zomaar 2 minuten sneller dan vorig jaar. Ik weet dat dit (weeral) geen volledige 10 kilometer is volgens de Garmin, maar omgerekend zit ik nu wel onder de 37 minuten. Mijn dreamtarget voor 2009 is bereikt, jihaa! Vorig jaar haalde ik in Knokke 38:06 en 2 weken later in Torhout op een volledige 10K 38:13. Dus wie weet? Ik zal mij alleszins concentreren op de Katho Rembertcorrida en minder op Dwars door Brugge.

08:41 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |