27-06-09

Tussentijds

De eerste 2 weken na Brussel heb ik heel wat minder gelopen. Des te meer gegeten en gedronken. Het was een lange periode van 6 weken wedstrijden en ik had nood aan wat meer rust. Daarbij kwam dan nog een bacteriële infectie die me ook enkele dagen aan de kant hield.

Vermeldenswaardig is nog de Nacht van Vlaanderen waar ik Sandra Cauwels bijgestaan heb in haar laatste kilometers. Wat me zal bijblijven is de collectief sterke prestatie en de amusante leute van de webloglopers. 't Is echt wel een bende. Gert Luyckx was zo beleefd op Sandra voor te laten op het einde van de marathon, Dirk Van Thuyne verstopte zich in de bosjes. Katrien koos een mooi grasperkje uit om op haar hurken wat uit te rusten. Nico Schelstraete deed het heel erg goed in zijn eerste marathon. 3:55 is een mooie tijd, en hij was zeker niet kapot (en nog eens bedankt Nico voor je-weet-wel). Koen is en blijft marathonkampioen. De aanmoedigingen van Frank Spencer gingen gepaard met een sterke bierlucht. Joeri supporterde ook hevig. Berry was heel gastvrij maar een domme blessure zette toch een domper op de avond. Maar Sandra was de topper van de avond. Zomaar eventjes in je eerste marathon 4de vrouw worden is geen kattepis. Ze was voorzichtig gestart, na de eerste helft had ze gemiddeld 12,5 km/u, de tweede helft ging aan 12,8 km/u om te finishen in 3:20. Super! Er waren nog andere webloglopers die het ook super deden.

Nu zijn er nog alle andere activiteiten die ik wil doen. Ik heb een koersfiets gekocht om me wat voor te bereiden op de triathlon. Op maandag ga ik zwemmen. Dit weekend is er de Keizer Karel Cup (minivoetbal in Gent), volgend weekend een volleybal toernooi. Onnodig te zeggen dat het lopen er wat bij inschiet.

Maar gisteren ben ik toch van 't werk naar huis gelopen (15 km), en stilaan werp ik een blik op mijn marathonschema dat begint op 20 juli. Dat is niet meer zo lang en er staan heel wat stevige trainingen op het programma.

Week 1 M

 

09:54 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Pittig schema'tje, jij ambieert duidelijk een scherpe tijd!

Gepost door: Wendy | 27-06-09

Poging beneden de 3u Fré?

Gepost door: Gert | 27-06-09

gedreven Met jouw drive moet < 3uur lukken :). Merci om mij op de nvv bij te staan en het tempo aan te geven!! Bedankt :)

Gepost door: sandra | 28-06-09

vooruitgang Als ik je resultaten bekijk van 2009 merk ik op dat je enorm veel vooruitgang geboekt hebt !En zeker een zeer sterke 20 kilometer van Brussel op zo'n zwaar parcours en in de hitte.Dat belooft voor de toekomst.Als je dit niveau kan aanhouden duik je dik onder de drie uur op de marathon.Trouwens welke loop je?

Gepost door: Johanbeton | 29-06-09

merci ...om het op deze manier te verwoorden... :-)

Gepost door: gert | 29-06-09

Na een drukke periode is het logisch dat je even de rust neemt en geniet van de heerlijkheden in het leven. Juist daardoor begin je straks fris aan de M-schema en ik weet zeker dat dat een mooi M-tijd gaat opleveren.

Gepost door: Bjorn | 30-06-09

schema's ! ik sta nog in tweestrijd. Op de N8 was mijn tijd niet goed als je kijkt hoeveel energie er in de trainingen zat ! Ofwel beginnen we volgende week aan een 10 weken schema voor de Somme Marathon ofwel wachten we nog een beetje. We zullen wel zien ...

Gepost door: wim | 01-07-09

pas maar op dat ge nie minder dan 2u loopt op uwe marathon als ge zoveel progressie blijft maken ;)

Gepost door: Peter | 05-07-09

De commentaren zijn gesloten.