05-07-09

Podium

Vorig weekend heb ik niet gelopen. Niks. Maar wel meegedaan aan het grootste minivoetbaltoernooi van Europa, aan de Blaarmeersen in Gent. Dus heb ik wel veel sprintjes getrokken, wat niet slecht is voor de snelheid.

Daarom moest ik op maandag zeker trainen. Toevallig zag ik dat er in Kruishoutem voor de eerste keer een avondmarktloop werd georganiseerd. Op 8 kilometer van hier kon je kiezen tussen 1, 2, 3 of 4 rondjes van 3 kilometer. Stiekem wilde ik eens een goede uitslag lopen op een minder sterk bezette wedstrijd. Ik was er uiteraard niet op voorbereid en ik had wat dikke benen na het voetbal. Vlug vlug naar huis, kaba pakken en naar Kruishoutem. Het was warm en ik had eigenlijk een trage duurloop gepland. Maar dan schreef ik me in voor de 3 kilometer.

Voor de start keek ik stiekem naar de andere startnummers om te zien of er geen rappe mannen meededen aan de 3 kilometer. En jawel! Een waarvan ik zeker was dat hij voor mij ging zijn, en dan zeker nog 2 waar ik ook wat schrik van had. Maar wie weet raakte ik zelfs niet in de top tien. De titel van mijn bericht verraadt de uitslag eigenlijk al. Bij de start was ik goed weg, en de eerste 300 meter liep ik op kop. Diene rappe en een van de andere kwamen bij mij, en we liepen samen tot ongeveer 800 meter. Dan steil bergop en moest ik ze laten gaan. Ik bleef wel mijn tempo hoog houden en niemand kwam uit de achtergrond. De derde plaats was voor mij. De koplopers bleven in zicht, een beetje later kwam een andere loper toch nog dichter. Uiteindelijk in de afdaling verzekerde ik mij van mijn eerste podiumplaats. Het waren geen 3 kilometer, maar 2,7. Met mijn eindtijd van 9:15 haalde ik een gemiddelde van 3:25m/km of 17,5 km/u. Met mijn vorm van Gent of Brusssel was ik langer bij de kop gebleven, en zelfs 2de geworden denk ik. Maar allé, met mijn gemiddelde ben ik dan wel weer content want het is lang geleden dat ik nog korte intervallen deed.

Daarna nog 8 km tempo gelopen tot thuis. Dinsdag en woensdag had ik het warm om te lopen en voelde ik me leeg. Vrijdagavond wilde ik 6*1000 à 16,5 km/u doen maar na 5 zat ik dood. Niet goed voor 't vertrouwen. Zaterdag en zondag had ik heel 't weekend outdoor volleytoernooi, dus zaterdagochtend vroeg toch nog 16 km trage duurloop gedaan (12,3 km/u HF 153). Zaterdag speelde ik 5 volleybal matchen. Vanochtend was het niet te warm, dus nog een trage duurloop, deze keer 18,5 km (12,3 km/u HF 150). Een deftig weektotaal van 79 kilometer. En nog eens 3 matchen gespeeld vandaag. Morgen rustdag. 't Is te zeggen, maandag zwemdag.

21:11 Gepost door Fr in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Knap Proficiat met uw podiumplaats....goed gedaan hoor...mooie snelheid aangehouden.

Gepost door: natalie | 05-07-09

Op't podium, altijd leuk om eens mee te maken hé! Dikke proficiat!!

Gepost door: Wendy | 05-07-09

Proficiat ! Wij hebben nog even overwogen om ook naar kruishoutem te komen maar hebben toch gekozen voor de valeirloop in gavere. Het was te warm om voluit te gaan ;-)
Amai jong, wat een snelheid heb je gehaald!

Gepost door: Chris | 06-07-09

owlaaaa DIKKE PROFICIAT !! een beetje laat maar ik kom altijd wat achter hé op wedstrijden ook hi hi veel grtjes

Gepost door: Katrien | 12-07-09

amai wat een snelheid en slechts 3e daar mee... Dikke proficiat met je 1e podium!

Gepost door: Peter | 16-07-09

De commentaren zijn gesloten.